Man ska ha ett underrede

Ahhh… nu står burken här och gör det den ska. Tänk sån abstinens man får av att vara utan sin dator en larvig dag. Det är många gånger jag har gått in hit till arbetsrummet för att läsa, skriva och allt man gör normalt och blivit lika snopen varje gång; Visst, jag har ju ingen dator. Tur att mannen har duktiga tekniker på sitt jobb och att man kan få hjälp.

Helgen var en studie i camping som hette duga. Det finns många regler man ska följa för att campa och bevare mig väl om man gör fel. Där mötte vi damen som hade bott där varje sommar i 15 år, egen altan med blommor och platsdjur som dekoration, men svenska flaggan skulle hon aldrig ha. Trevlig var hon och förklarade att mannen dog och där stod hon med en husvagn tills hon kom på att hon ville ha sällskap av andra och bokade in sig på denna camping.

Campingen hade en egen liten förening som dagen till ära hade tipspromenad och lottförsäljning. Vi informerades om att de den dagen skulle ha husbilsvisning och vi sa väl inte ett dugg om det, för vi fattade inte först att de skulle stå precis bredvid oss. Men det var mest trevligt, möjligen var det mer rörelse runt om oss än vi har haft de senaste helgerna. De ställde sig så nära att några trodde att även vi tillhörde utställningen och undrade om de kunde titta in i vår husbil. Vi pratade en del med en dam och två herrar som passade på att kika hur vi hade det i husbilen. Men se där gjorde de något som var helt fel för de andra damerna och herrarna var mycket upprörda över intrånget i vår husbil.

Mannen och jag pratade om integriteten som kanske måste vara lite större när man bara har ett blixtlås mellan sig och grannarna. Om jag får en ny granne här hemma så går jag ju inte bara in för att se ”hur de har det”. Så damer och till och med campingägaren var fram och liksom ursäktade att vi hade blivit störda på det viset. Äh, sa vi som ju faktiskt bjöd dem att titta in fast det började som ett skämt… inte gjorde det oss ett dugg, men djungeltrumman gick fasligt snabbt om övertrampet.

Sen var det lämmeltåget med gamla underreden till barnvagnar som gick tätt på den lilla vägen vid sidan om oss. I underdelen hade de antingen en låda med skitig disk eller ren på väg tillbaka eller latrinlådan från husvagnen som skulle tömmas… man ska ha en sån när man bor länge där eller så ska man ha en hederlig kundkorg där man lägger sin disk.

Den där dimman som jag har läst ska lägra sig vid middagsdags när alla tänder grillarna den såg då inte jag. En liten dimma ordnade mannen när den inköpta karrén skulle grillas och det var ju i sig ett spektakel, rätt sen satte mannen igång då jag sov rätt mycket under lördagen. Vaknade sent och somnade på eftermiddagen och vaknade först åt sex tiden till. Då var det dags att sätta på pluggen och ordna glöden, glöd vet ni ju att det är männen som har ansvar för, resten ordnar vi kvinnor. Där satt han min eldare och fixade med sina kolbitar… jag tittade på himlen och sa; du det blir snart regn, det luktar regn. Ja, det gör det sa han och jag försökte igen, ska du inte dra ner markisen en bit? Inget svar från vildmarkens son, han vände bara på glöd. Jag gick in dukade och så pang, regnet vräkte ner och gisses sån fart han fick, först bakom bilen och in i en lucka för att ta ut veven och sen veva av bara fan…. Vad var det jag sa, kunde jag inte låta bli att tryck till med och undrade varför han inte lyssnade när jag visste att det skulle bli så. Snacka om att de har som lock för öronen eller är det selektiv hörsel det kallas? Samma om man åker runt med bilen och vi inte hittar, vore det jag skulle jag stanna vid första bästa och höra hur jag skulle köra, men sånt ingår inte i mannens agenda. Han kör hellre några mil extra och irrar som en förvildad höna i trafiken bara han slipper nervärdera sitt manliga jag med att fråga om vägen.

Sen träffade vi Tony och Gittan… de kom i en husbil sent på lördagen och på söndagsförmiddagen började gubbarna prata husbil så klart. De hade en del att tipsa om och skulle ta sig en promenad på morgonen, kan vi ta hunden med oss frågade Gittan? Lite snopen blev jag men sa ja, de gick iväg med vår hund och jag hann tänka många tankar om det under tiden de var borta. Så konstiga vi alla har blivit mot varandra, misstänksamma och oroliga. Deras vuxna ungar hade fyra hundar så de var ofta hundvakter och gillade verkligen hundar, Watson kom hem och hade fått bada magen i Hårsfjärden det var mer än vad vi gjorde under hela helgen. Trevliga grannar som vi pratade mycket med de timmar vi stod där husbil mot husbil.

Jaha det är så det kommer att bli, många nya bekanta som man tillfälligt möter på campingplatser för ser ni husbilsägare de pratar med varandra och framför allt vinkar man när man möts på de stora vägarna. Vink, vink, grupperingen och tryggheten, bekräftelsen att vi hör till dem, husbilsägarna.

4 kommentarer på “Man ska ha ett underrede

 1. Men det är ju synnerligen spännande! Att ha husbil är som att ha hund! Man lär känna massvis med trevliga människor som man inte ens hade pratat med annars. Nu har ni båda delarna vilket måste vara perfekt. Sedan friheten att få köra vart man vill… Inte fel alls. Välkommen hem!

  Kram!

 2. Ibland kan man bara inte låta bli att säga …vad var det jag sa ..heheheh …ha en fin dag min klon ..kram ingrid

 3. låter spännande och mysigt med husbil.
  En helt ny värld med nya bekantskaper och nya sociala koder 😉

  Det är ju en härlig årstid vi har nu. Både med sol och regn. För det är härligt med ett och annat sommarregn emellanåt oxå.

  Vi tog en lång promenad med jycken i går. Man får se mycke me jycke … Tycker det är så skönt att hon blivit lite äldre och orkar gå längre sträckor nu.

  Ha det bra och fortsätt njuta av husbilen och sommaren!

  kram
  Cattis

 4. Det låter mysigt med husbil. Att kunna gå in och stänga om sig eller bara kliva ut och umgås och titta på folk. Blir ofta trevlig stämning på en camping. Lite enkelt och otvunget.

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s