Vardag igen

Gäsp skulle vara en riktig början för mig idag, kom i säng sent i natt och ställde klockan på ringning vid 08-tiden. Så okristligt tidigt att jag inte tror att det är sant, men det är då min husläkare har telefontid.

Astma och brakhostan har satt igång igen och jag är så trött på det hela, jag äter cortison och klarar mig några veckor så är det dags igen. Syresätter mig dåligt och orkar mindre än vanligt och allt är den där tablettens (som ska göra att hjärtat inte slår för fort) fel. Så nu ska jag halvera den i en vecka och sen sätta ut den. Måtte nu inte hjärtat trassla utan godta att sköta det som den är skapt för att göra i rätt takt och allt. Allt det här började när jag fick den där hjärt tabletten så vi vet att det är den som spökar. Den sorten är känd för att ge astmatiker astma…

Vi bestämde att jag även under en månad sakta börja avsluta min antidep tablett, allt för att minimera biverkningar från alla mediciner. Jag sa till mannen att han får hålla ordning på mig och säga till om jag blir sur och grinig igen.

Hon är himla bra min husläkare, gillar henne för att hon låter mig vara delaktig i min egen kropp med det som jag själv kan vara med och ta beslut om. Passade på och ta blodplättsprovet och får höra hur det är imorgon… husläkaren sa att det brukar vara något med immunförsvaret och så frågade hon om jag hade läst på internet om det hela. Ja, sa jag men jag slutade för jag orkar inte ta in mer just nu, så måtte nu provet visa att plättarna har skött sig och kommit tillbaka.

Så dagen blev inte så upplyftande… jag har sovit i flera timmar och skulle nog lätt kunna sova hela kvällen. Nu ska jag hosta mig fram i några dagar sen kommer jag att andas fritt igen vilket är så härligt att få göra. Riktigt läskigt imorgon när jag ska ringa och höra hur plättarna ser ut!

Får det lov att vara lite hallon? När vi var ute med husbilen och stod mitt i urskogen så bad mannen mig om en mugg och stack ut. Jag hade sett att det var mycket hallonbuskar i snåren så jag tänkte att han skulle plocka några. Men när han kom tillbaka och stack in muggen full med smultron så höll jag nästan på att börja gråta. Blev så glad och överaskad, tänkte på barndomen och smultron på strå, så mycket minnen som översköljde mig. Det är så sällan man ser smultron nu för tiden….

 

7 kommentarer på “Vardag igen

 1. Visst är det ett elände med alla mediciner! Hoppas att det funkar bra att sluta med de som du nämner och att du mår bättre av det. Blodplättarna kanske också blir bättre om astman blir bättre?

  Bra att du slutar med tabletterna i lugn takt. Man kan få väldiga hjärtklappningar om man slutar ta betablockare för hastigt, så att hjärtat inte hinner vänja sig. Du måste tala (skriva, menar jag!) om hur det går för dig! Lycka till!

 2. Hoppas det går bra med att sluta och dra ner på dina mediciner. Viktigt att ta det i långsam takt så att kroppen inte får en chock. Hoppas också att blodplättarna skärpt till sig så att värdet är betydligt bättre denna gång. Ja, alltid är det något man ska oroa sig för. Jag lovar i alla fall att hålla minst två tummar för dig.
  Kram och lycka till i morgon!

 3. Fy vad jobbigt du har det. Hoppas det blir bättre när du trappar ner på medicinen och att du snart ska må lite bättre igen.

 4. Jaaaa, så förbaskat segt, jag vill en massa men orkar inget just nu. Ska sega oss ner till Willy´s och handla grönsaker och frukt, jag är så sugen på stora sallader har slagit upp min stora salladsbok och blivit sugen.
  Så nu går vi mot sallads och sopptider för en period.
  Kram

 5. Smultron är verkligen sommar!
  Det är nog bra att trappa ner medicinen, men ta det långsamt.
  Ställ inte för stora krav på dig bara.

  Kram

 6. Hej vännen min!!
  Den känslan du fick över smultron fick jag över att höra vågornas brus om natten…..man log lyckligt inombords…
  Precis så kände jag när jag såg Mamma Mia på bio igår!!!
  Så jag var tvungen att se om den idag!!
  Önskar dig en god natt o ringer imorn..kraaaam Carita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s