Pridefestivalen

Allt började med en resa in till stan, mannen fick klura ut hur vi lämpligast skulle ta oss in och förbi PrideParaden i Stockholm. Nu var det dags för att beställa nya glasögon till honom, kollade på internet att de hade öppet så allt var klart.

Snacka om vi blev sura när de då hade någon slags sommartid som de inte talar om på sin hemsida. Så de tänker vi inte köpa glasögon av…

Ner till Hötorgshallen och handlade hästentrecot, fina spanska korvar och lammfärs, allt ska vi grilla i veckan som kommer. På Hötorget höll blomster/grönsaks nasare på att skrika sig hesa när de försökte kränga de sista varorna på kunderna före stängningsdags. Jag har alltid haft svårt för det där gapandet som en del ser som så charmigt, tänk när man är utomlands och ska pruta, tvi vale det är bara jobbigt.

Stan var rätt folktom på många ställen, men vi såg ju delar av paraden mellan husen vid Hötorget och kunde inte låta bli att gå dit och sälla oss till alla åskådare. Bisart, burdust, roligt, uppkäftigt, vanligt, religiöst (ja, faktiskt var det många präster med och Helle Klein där), utopiskt, sexigt, påfrestande, onyktert, gränsöverskridande och ja, allt fanns med. Jag är väl bara sån att jag dras med, när läderbögarna drog förbi då stod jag plötsligt med näven i luften och hejade allt vad jag kunde och hela jag log invärtes. Åhh, jag säger bara alla transor i glammiga kläder och håriga ryggar, så knasigt skönt och den livsglädje jag nu liksom förr känner med bögar, deras livsbejakande stil gör att jag känner mig lite hög av att få ta del om så bara i ett pyttelitet hörn av Sveavägen. Jag vet att det finns en annan sida av det hela men idag var det glädjen det handlade om.

Befriande idiotiskt men så härligt, jag vet inte vad det är med mig just där men jag gillar faktiskt det bisarra fast jag normalt är väldigt lugn och sansad.

Men tankarna snurrade när jag såg att det var så otroligt mycket yngre tjejer som gick med i tåget. Funderar över vad den nya trenden att vara bisexuell som numera bejakas överallt har spelat för roll? Det här att man liksom ska vis upp sin sexualitet… för är det inte det mycket handlar om nu för tiden? Tänker på det här med att kyssas inför publik, var väl Madonna som började och sen har många artister passat på att kyssa sina samkönade artist kollegor. Det var väl där någonstans som allt kyssande på stan mellan tjejer först började, lite utstuderat så där långa sugande kyssar, när man är lite på arslet. Kyss bäst ni vill det spelar inte mig någon roll, men jag funderar lik förbaskat över trender som drar över världen…

Tänker ofta att allt blir bara mer och mer utstuderat och sexualiteten har väl tänjts ut som ett gummiband och måste väl vara i sitt mest utsträcka läge just nu. Nej, så är det säkert inte, det finns nog en hel del till att förskräckas över, jag undrar hur det är att vara en vanlig tonåring och växa upp med alla sexuella förväntningar med de skeva bilder som media ger av kärlek.

7 kommentarer på “Pridefestivalen

 1. Precis den känslan som du beskriver skulle jag också kunna få. Jag som också är en sansad person med båda fötterna på jorden. Fast det finns något inom mig…

  Jag tror det kan vara ganska tufft att vara tonåring i dag. De möts av många fler intryck än vad vi gjorde och har många fler val att ta ställning till. Då är det kanske inte alltid så lätt att hitta sig själv!

  Vilken otur med glasögonen. Sådant är ju bara för irriterande! Hoppas att allt går planenligt resten av kvällen!

  kram!

 2. Säkert inte lätt att vara tonåring idag. Så mycket nytt som man kanske känner sig tvungen att pröva på, för att det är modernt och inne. Värst naturligtvis med alla droger.
  Men givetvis också en befrielse att man kan vara den man är, innerst inne.

  Kram o trevlig söndag!

 3. Märkligt med det där med tolerans. Aldrig har förstått varför får inte folk vara som de vill vara, och varför man blir upprörd över om andra är inte som man själv är.
  I Sverige kan man hålla en stor parad utan incidenter, medan i andra länder förvandlas paraden till ett slagfält.

  Ja, jag blir också väldigt varm det är som om man ständigt hög feber. Mina kunder gillar det för de tycker att det är så skönt när jag gör ansiktsmassage på de, medan jag själv blir glad om min terapeuts händer är kalla när jag får ansiktsbehandling.

 4. Hej! Tack för din påhälsning! Alltid trevligt…=)
  Kul att du skriver om Pride.
  Jag vet inte riktigt vad som är skev bild av sexualitet, utom att den får inte ske på olika villkor, såsom mellan överårig/minderårig, etc.
  Och om nu unga tjejer testar på jämnåriga är det ingen större fara, tycker jag (sånt kan ju även heterosexuella ungdomar göra utan att man reagerar likadant). Homosexualitet kan man inte välja om bort om man verkligen har den läggningen. Så de som bara följer trenden skippar nog det där…det är inte ett särskilt lätt alternativ i längden, kommer de kanske att märka. Det verkar lätt att leva som gay en sådan dag som i lördags när folket står bredvid och hurrar och lyfter en, så som du beskrev det. Underbart! Men den krassa verkligheten säger ju nåt annat. I synnerhet för dem från andra länder som blir torterade, eller tom bestraffas med döden i sina hemländer. Och därför är det roligt att det har blivit sån folkfest och karnevalsstämning och uppslutning runt om, trots väderlek…det var jättemycket folk vid Slussen och på Hornsgatan där jag var…som en solidaritetshandling med alla dem som ännu inte får visa sin riktiga kärlek. Härligt!
  Ha det gott nu när ni far! Kram 🙂

 5. Min dotter brukar säga att hon är så trött på allt som står om sex. Vill inte veta mer. Orkar inte läsa vissa tidningar därför. Tror inte hon är ensam.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s