Här kommer jag med svampkorgen i högsta hugg

                                                   

Efter att ha läst i DN att svamparna växer så det knakar av allt regn så kommer jag att ta med svampkorg och kniv, här ska trampas skogsmark och letas svamp i helgen. Är det något jag är otroligt road av så är det att plocka svamp. Nu hade jag ju inte tänkt mig den där röda med vita prickar, men visst är det vacker.

Nu har jag handlat kotletter som ska grillas i helgen och till dem ska jag göra en kall sås av äppelmos och mangochutney… Jag har även packat ner några frysta biffar som jag tänkte göra en sallad med äggnudlar till… men vi får väl se vad det blir av det hela. Mest ser jag fram emot att få gå ut i skogen och skit samma om det regnar som de har lovat större delen av helgen. Jag har stövlar och regnkläder, så det är bara att trampa iväg..

Det blir nog ingen fricamping i helgen utan vi åker nog till Östnora camping så att vi kan koppla oss till elnätet. Varför? Jo, för om det regnar och nu blir lite kallare så är det så skönt att bara slå på golvvärmen, då slipper man det där råa i luften och får en skönt inne temperatur. Sen vet vi att det finns skog runt om där så svamp kan man nog hitta.

Vi har nu sagt att vi ska åka i höst med den vanliga bilen till de olika naturreservaten runt om Stockholm för att se vilka som är något för oss att åka till nästa säsong. Vi kommer att passa på att gå i skog och plocka svamp samtidigt som vi rekar inför nästa års resor med husbilen.

Idag har jag en sån där dag när jag är tyngre i baken än vanligt… man borde så mycket och jag känner inte för ett dugg just nu. Men jag känner mig själv och vet att jag kommer igång ändå är bara svår startad vissa dagar. Den här godingen är det inte så gott om för den gillar inte ösregn, utan vill ha lite regn då och då under sommaren för att frodas. En som växer sig stor nu är Karl Johan svampen, favorit i de flestas svampkorgar. En matigare svamp får man leta efter…

10 kommentarer på “Här kommer jag med svampkorgen i högsta hugg

 1. Visst är det härligt att ströva omkring i skogen och leta efter svamp. Jag ser svamparna som en bonus,det gör inget om jag inte hittar några för det är så skönt och fridfullt att bara vara i en skog.

  Hoppas ni får en skön helg och hittar lite svamp.

  Visst är svamp en bonus, men jag är lite knasig med det där att hitta lite att ta med hem. Själva njutningen ligger i att just hitta dem. Jag blir helt euforisk när jag sitter på huk och får syn på några rackare. Snålvattnet rinner och jag ser framför mig smörstekt … vad det nu är på en macka eller en stuvning till en omelett eller i en krustad. Att fräsa ur svampen och sen stoppa ner i plastpåsar till vintern ger en oslagbar lyckokänsla… jag är nog lite av en ekorre som samlar i ladan över vintern.
  Massa kram får du ska bara ställe ner svampkorgen först….

 2. Jag hör till den kategorin som klarar av att se skillnad på olika konserburkar med svamp så någon plockning blir det inte! Däremot strosar jag gärna i skogen men det blir utan korg och kniv;-)

  Lycka till med letandet och ha en härlig tur med husbilen!

  Kram

 3. Oj, oj, oj så vaknade min kantarelltarm till liv, de kan jag bara köpa i affären. Finns inget bättre än smörstekt svamp…Min svampkunskap är tyvärr väldigt bristfällig också…..
  Ha en mysig helg! När kommer ni hitupp med fantastbilen?

 4. Lycka till med svampplockningen , själv kommer jag ihåg från när jag var liten då var jag alltid ute med mormor och plocka kantareller och Karl-johan svamp , själv är jag för feg jag tror att jag skulle få tag i de giftiga svamparna.
  Trevlig Helg
  Lotti

 5. Hoppas du lättar i bakdelen så du får en skön helg! Önskar dej mycket svamp, vila och lite/mycke tid för bloggandet för det blir så tomt i rymden utan dej!
  Kram

 6. Hoppas svampen har kommit fram nu, jag var ute häromdagen, men hittade ingenting.

  Vad skönt att hjärtat är okey. Då behöver du inte oroa dig för det och förhoppningsvis slippa Sobrilen. De är väldigt vanebildande.

  Ha en skön helg, kram!

 7. jag har aldrig varit ute och plockat svamp, men det verkar vara en mysig tillställning 😉 Precis som att fiska, men det har jag aldrig heller gjort…
  Hoppas du har haft en bra helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s