En och en annan sopp

Fredag kväll var en höjdare med sol och njutbart väder, lördag bjöd gråväder, men vindarna var ljumma och vi tog oss en tur med svampkorgen precis som vi hade tänkt. Jag var där, men min kropp blev väldigt snabbt trött på att kana upp och ner för alla stenar och ojämnheter. Jag hade med mig ett sittunderlägg och satte mig på en bergknalle när kroppen inte orkade mer. Vilade en stund och sen upp igen, mannen gick upp för ett ganska högt berg och hittade rätt mycket soppar. Watson sprang med sitt långa snöre mellan oss men valde att stanna med mig när jag satte mig ner. Han känner nog att jag är svag och kanske kan behöva lite vaktning.

En hel panna fick vi ihop, jag stekte ur vätskan och frös in, det blev tre små påsar till vintern. Men inte en kantarell hittade vi, bara soppar. Vi fick sen höra av campingägaren att det fanns några som gick som dammsugare och plockade allt… det märktes för först såg vi inte en svamp.

Idag när det blev lite uppehåll i regnet så lät vi Watson gå ut, han har ju som en egen hage där han kan hålla till. Mannen höll på med att fylla på vatten i husbilen på andra sidan bilen och jag fick en så konstig känsla och tittade ut efter Watson. Han låg ner, magen såg så konstig ut, som om den krampade med jämna mellanrum. Jag for ut och försökte förstå vad som var fel, mannen kom och bar upp Watson som då markerade något med sin tass. Tror ni inte att det satt en jäkla geting mellan hans dynor och stungen var han den lille Watson. Han darrade i hela kroppen, det gick som i vågor genom honom och vi vet alla hur ont det gör med getingsting. ok, det är en humla men ändock randig.

Jag for omkring och letade i husbilen efter något att smeta på men fann bara hydrokortison för oss människor men kletade ändå in lite på hans tass. Han slickade på tassen så det var ju ingen idé… långt senare när jag letade efter det vi hade med oss för sting och myggbett så hittade jag kortisonsalva som var till Watson, för hundar. Fan så sur jag blir på mig själv, hela sommaren har gått och jag har lyckats sprida runt det lilla vi hade med så att jag inte hittade det när behovet fanns.

Getingar, jävlar i min låda så många jag har slagit ihjäl denna helg, vi och alla andra som har suttit ute har ständigt svingat flugsmällarna i luften. Ser lite kul ut när folk här och där har skuttat upp och jagat ena gången en geting och andra gången själv blivit jagade och fäktat som en galning efter illbattingen. Men att just Watson skulle trampa på en var ledsamt tycker jag.

Helgen är för kort för mig har jag upptäckt…. jag behöver verkligen sova/vila en stund på dagen, men jag kan inte tillåta mig det för dagen är för kort. Jag känner det nu när vi kom hem, plockar och tvättar och donar och blir sur för allt och ingenting… jag är helt enkelt väldigt trött. Man borde så mycket, lyssna på sin kropp och sånt… men det kan jag ju roa mig med hela veckan när jag är hemma.

Nu ska jag be er om hjälp, det är så att jag har fått in två länkar som bara är ren skit och den ena verkar ha med sig någon slags varning om virus och jag får spader på sånt. Hur tar man bort länkar som okända  skickar till mig? Mannen har tittat och det är nog någon som vill sälja in sitt virussystem med att låssas att det är något fel.

9 kommentarer på “En och en annan sopp

 1. Stackars Watson! Men tur i oturen var att han blev stungen i tassen och inte vid nosen eller så. Miss E hugger efter getingar och det är ju totalt livsfarligt. Hoppas att han har hämtat sig nu!

  Kramar och välkommen hem!

 2. Har fått mail, någon typ av kedjebrev, med virusvarning men klickade bort dom direkt och rensade bort ur ”borttaget”. Tycker det är obehagligt med allt sånt där konstigt och vill inte ha nåt elände på datorn.
  Förut drog jag ur sladden när det poppade upp nåt jag inte förstod… men nu sitter jag här med trådlöst och batteri och får lite panik när nåt hakar upp sig och jag inte kan stänga datorn.

  Vet inte precis hur du ska göra men var försiktig och försök att rensa och radera… kör diskrensing och defragmentering och allt som går! Hoppas det går bra!

  Ha det bra… här uppe regnar det massor och verkar inte bli nåt ljus idag. Men mysigt på nåt vis. Hösten är härlig … lite dämpat och lugn och skönt.

 3. Kände du att jag tänkte mycket på dig igår?
  Watsonhjärtat, puss på tassen och en megakram till matte, du verkar må lite bättre?

  Har oxå fått en inkommande länk med virusvarning, vetefan hur man får bort den?Ska fråga i WPforumet.

  Ta hand om dig, sov en stund varje eftermiddag.
  Hälsn,
  Tjena tjejen… du får gärna fråga och sen tala om för mig hur man får bort skiten. Ja, nu i veckan blir det väl sova av en stund varje dag.
  Kram

  Dr Vb
  🙂

 4. trevligt med svamp plockning ..stackars lilla vovven …verkar som om hösten blev tidig i år ..suck ..grått å regn här hemma i flera dagar nu ..ha en fin vecka min klon ..själv ska jag till den förbenade tandläkaren igen ..det vill inte läka efter jag drog ut tanden för fler fler veckor sen

  kram ingrid

  Men det är väl typiskt att just du som är så fattig ska behöva springa hos tandläkaren om och om igen, det kostar ju att bara öppna dörren till mottagningen. Jag håller tummarna för att du får något som gör att det hela läker som det ska.
  Kram

 5. Frågor
  Var har du fått länken?
  Ligger de i kommentarer?
  Kom det med e-posten?
  Var och hur ser du länken?

  Jag är ingen WP proffs men något kanske man kan klura ut ibland.

  Jag får dem på Inkommande Länkar som finns på kontrollpanelen. Vad jag undrar är hur man tar bort sånt man får som man inte vill ha.
  Kram

  Jag återkommer senare och kollar om du svarat på mina frågor, fast jag hoppas du fixat det redan.

  /Margareta

 6. Inkommande länkar är bara en funktion som talar om när någon länkat till din blogg. Du kan inte ta bort dem vad jag vet, men å andra sidan ska de inte kunna göra någon skada heller. Akta dig för att klicka på den!

 7. Hej igen
  Jag hittar inte något direkt för inkommande länkar, som ”Kidneybönan” ovan skriver det är ju om någon på sin blogg eller hemsida länkar till din blogg, stämmer nog inte riktigt. Jag tror att det måste vara någon som är registrerad genom wordpress. I alla fall så har de ju ”bara” gjort en hyperlänk till din sida eller något speciellt inlägg du gjort.

  Däremot går det ju att radera kommentarer och jag har lyckats ta bort (av misstag) de få jag hade av inkommande länkar. De har i alla fall försvunnit från bloggen.

  Jag är ledsen att jag inte kan hjälpa dig, men jag tror inte att de har någon betydelse, de raderas väl efter ett tag skulle jag tro ca 15 dagar kanske, om du inte godkänner dem.

  Godnatt /Margareta

 8. Den här typen av länk verkar aldrig försvinna. Länken är sån som när jag skriver något om dig hos mig och markerar det så får du upp denna länk hos dig att jag har skrivit något om dig.
  Vi får se om Vendettanbettan kollade med wp:s sk support om de kan svara på om det går att ta bort.
  När ni vänner skickar en länk så är det ju bara trevligt, men när okända börjar sända konstiga saker om underkläder och som nu sist någon slags varning om att jag har virus fast jag inte alls har det, då fattar jag inte ett dugg och vill inte alls ha skräpet på min blogg.
  Men tusen tack för att du försökte hjälpa mig, vi får hålla tummarna för Vb.
  Se här sätter in som det ser ut och det är den där anna liukin och den längre ner som jag inte vill ha på min blogg. Är det någon som fattar vad det är? De andra är ju bara just trevliga länkar från er andra.

  anna liukin tags: anna liukin anna liukin links: http://lacocinadearima.blogspot.com http://morfoll.blogspot.com http://agentbedhead.com http://instant-thinking.de https://livsglimtar.wordpress.com http://nkgadgets.com
  Abb News – http://abb.abbiemontrosemodel.co.uk/blog/index180.html

  Utmaning om Böcker12 Aug 2008 by Cattis
  Jag har fått en utmaning från Synne med bloggen Blåbär och annat snadder, samt Maggan med Livsglimtar. Det är en utmaning som passar mig, då den handla om ett av mina stora passioner ~ böcker. 1. Vilken bok läste du senast? …
  Yngre medelålders bloggen – http://livetsomar.blogspot.com/

  Två utmaningar på en dag11 Aug 2008 by saltflingan
  I dag har jag fått två olika utmaningar på en dag! Inte illa! Den första kom från Livsglimtar:. 1. Vilken bok läste du senast? Just nu läser jag “Nu vill jag sjunga dina milda sånger” av Linda Olsson. En bok som jag njuter av varje sida …
  Saltflingan – http://saltflingan.wordpress.com

  Bokutmaning11 Aug 2008 by ninnibeth
  Jag stjäl helt fräckt bokutmaningen som Livsglimtarbloggar om eftersom den handlar om min stora passion här i livet – böcker! Utmanar er alla som vill, länka gärna i kommentaren så jag får höra om dina bokrelationer! …
  Coño – på ren svenska! – http://ninnibeth.wordpress.com

  En utmaning11 Aug 2008 by drefseryd
  Fick en utmaning av Maggan så jag gör ett försök! 1.Vilken bok läste du senast? “Flyga drake” av Khaled Hosseini. Om vänskap, lojalitet och svek & om fäder och söner. 2. Vilken bok ska du börja på härnäst? …
  Drefseryd Gård – http://drefseryd.wordpress.com

  National Underwear Day6 Aug 2008 by Gogol
  national underwear day tags: national underwear day national underwear day links: https://livsglimtar.wordpress.com http://brony.tistory.com http://flashjatekok.blog.hu http://sanandresnews.blogspot.com http://vagabondi.eu/turismo
  Web News – http://web.3ixweb.com/blog/index166.html

 9. Stackars vovven. Getingarna är hemska nu, så stora och inte hör man när de kommer heller.

  Jag fick lite konstiga skräpkommentarer med konstiga länkar innan jag kom på att jag skulle ha ordkontrollen på.

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s