I natt jag drömde…

Inatt drömde jag om en familj där jag var barnflicka som ung, jag var väldigt förtjust i deras son som inte var så gammal på den tiden. Pappan var egen företagare och importerade mat och det var faktiskt spännande för ofta kom han hem med prover på sånt han kanske skulle importera och sälja. Minns en säck full med pistagenötter… bara att äta, det var en ny upptäckt att det fanns så goda nötter.

Sonen reds av nattmaran och jag minns första gången jag var ensam en kväll, han vaknade, skrek och grät, stel som en pinne och helt borta. Jag tog ungen i min famn och vaggade honom, satt på golvet och viskade kärleksfulla saker i hans öra tills han rätt var det var kom tillbaka och var sig själv igen, somnade om.

Nu blev jag nyfiken och sökte på nätet om jag kunde finna något om honom och det gjorde jag. Han hade tagit över pappans importfirma och ser nu till att vi har fortsatt tillgång till skaldjur i detta land året runt. Han fru sökte barnflicka och jag kunde inte låta bli att skriva några rader till dem.

Undrar ju lite varför jag drömde om dem? Hoppas det inte har hänt något med dem, att min dröm bara var en liten bakåtblick i mitt liv.

Ute är det höstlikt och jag har inte ett dugg emot att hösten kommer men den behöver inte ha allt för brått.

Igår när jag satt här var jag så trött och lite deppig… skulle pigga upp mig med att sätta igång en ny blogg. Det är rätt kul att fundera över blogg namn och lösen och gud vet allt, sen får man ju nöjet att titta på nya vackra design sidor som man kan ha på sin blogg. Det tar ju någon timme att fixa allt… men så snopen jag blev när gratis bloggen jag valt visade sig vara en slags syster/brorsblogg till denna wordpress. Så lurad jag kände mig, när jag fick upp alla wp:s sidor med några nya val till design… det var allt. Fan rent ut sagt de kan väl skriva att det är wp:s andra blogg eller hur många de nu har. 

4 kommentarer på “I natt jag drömde…

 1. Drömmar kan verkligen vara märkliga! Kanske är det så att man omedvetet tänkt något eller så gör olika händelser att tankarna skenar nattetid! Jag brukar drömma som hela långfilmer vilket kan vara spännande men det kan också vara en lättnad att vakna!

 2. Ja, drömmar är verkligen spännade! Jag kan som Znogge drömma långa händelser och invecklade historier men oftast rätt alldagliga saker som glöms bort vid uppvaknandet.
  Tror du på sanndrömmar och varsel?

  Jag har vissa drömmtyper som är signaler på att jag är på väg att bli sjuk. Drömmarna är av karraktären; stressig-och-kommer-ingen-vart… det kan vara omöjliga hus, trappor, båtar, flygplatser ect där jag måste göra något. Men jag hindras hela tiden av något/någon… tillslut blir jag så frustrerad och stressad att jag vaknar. Uppvaknandet är oftast förknippat med känslan av att ge upp eller att säga stopp.

  Jag tror både på sanndrömmar och varsel, fast jag själv sällan minns mina drömmar. Men visst har jag haft märkliga sammanträffanden med drömmar och verkligheten.
  Om man skriver ner sina drömmar (de man minns) så kan man ofta lite längre fram se och inse vad drömmarna förebådade om. Man kan då se mönster tydligare och inse att drömmar är ett slags inre dolda insikter som man kan få till sig.
  Kram

 3. Jag hade en sådan stressdröm häromnatten. Jag skulle baka banankaka på ett par bananer som höll på att bli för gamla, och sökte förtvivlat på nätet efter ”rätt” recept, det med mandel i. Naturligtvis fick jag fram allt möjligt utom receptet. Hur det kändes när jag vaknade minns jag inte…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s