Förändringens vind

Jisses, jag längtar efter förändring, mest hela tiden vill jag byta gardiner här inne. Vore så kul om wp kom med många nya val av inredning. Känner mig lugn men lite rastlös, vet inte om jag sa att min nya njursyrra ringde igår och gav mig en tid till njurläkaren redan nästa vecka, en återbudstid. Jo jag tackar ja…

”Här kommer lite ironi från min sida”. Man inbillar sig så mycket när man är sjuk, man kanske kan få obalanser så att man trillar av pinn snabbare än det är tänkt. Det kan nog hända en hel del i kroppen om man bara går här månad efter månad… men det kanske bara är inbillning eftersom läkaren ansåg att det passade med 5 månader mellan besök och provtagning. Att jag under den tiden kanske hade hunnit få en ny njure kanske inte visar på att man är i något sjukt stadie överhuvudtaget. Men jag har ju fått veta av den första njurläkaren att jag räknas som frisk, jag har ju inga andra sjukdomar. Känner mig som en sån där rättshaverist, har aldrig jag säger aldrig i hela mitt liv känt mig så här taskigt bemött överhuvudtaget. Rättare sagt har jag blivit icke bemött, jag finns nog inte alls mer än när jag ringer och tränger mig på om prover och så..

Lättast är ju att alltid tänka att allt bara är mitt fel… det är jag som mår dåligt som överreagerar eller är gnällig eller vad som helst, bara det hela slutar med att allt är mitt fel. Jag sa till min njursyrra att det sista året var helt bortkastat då jag hela tiden bara har haft astma och ätit kortison som gjort att jag inte orkade träna, fick sluta med det och har aldrig kommit igång igen. Men Nej då, inte var året bortkastat så tyckte hon inte alls att jag skulle tycka/känna.

Men herregud om jag tränar två gånger i veckan, sliter för att palla med att hålla konditionen igång, något jag aldrig gjort på detta vis i hela mitt liv. OM jag då tvingas sluta pga astman som jag fick av hjärtmedicinen som jag själv fick se till att den böts efter ett år med min husläkares hjälp. Va fan är det om inte ett misslyckat år träningsmässigt, när just träningen är så viktig för kroppen när man har njursvikt. Jag kan väl förstå hur hon kanske tänkte att jag inte ska tänka att ett år är misslyckat, men det är ju det rent träningsmässigt. Då känner jag att jag är där igen att jag liksom i vården inte får känna mig sjuk, ha ont, misslyckas eller vad det nu handlar om. Inget av det jag känner eller tänker är ju accepterat för vad det är dvs min egen upplevelse av min situation, det är så pass att jag ibland funderar på om jag har en situation överhuvudtaget? Allt kanske bara är en jävla mardröm som jag inte har vaknat ifrån ännu?

Detta är åren i mitt liv när jag har tvingats att säga ifrån, tvingats att byta läkare, stå upp för mig själv och säga vad jag tycker på ett vis jag aldrig i hela mitt liv tidigare har behövt. Allt detta under de år när jag egentligen borde få vila tryggt i famnen på den vård som påstås finnas. Jag vaggades ömt av min första njursköterska, hon står för allt som är gott i den vården. Men övrig tid har jag bara känt mig övergiven, olycklig och oviktig, ingen att bry sig om när man egentligen inte ses som sjuk. Att aldrig ha rätten att vara sjuk, fast jag har fått springa där i många år och ta prover för den påstådda sjukdomen cystnjure.

————————————————————————————

-Idag blev jag uppringd av mitt sista jobb, de ska ha surströmming imorgon och undrar om jag vill komma? Klart jag kommer om så bara för en liten stund och glad blev jag också, tänk att jag är en person i alla fall rent privat, det är väl för tur det.

3 kommentarer på “Förändringens vind

  1. Ingen tröst men herregud vad jag känner igen mig.Och ska inte som du få hjälp med något helt livsbetingande, inte nå´n liten skitgrej.
    Fan va förbannad jag blir för din skull.

    Kramar om henne, bara hon inte luktar jäst sill 😉

  2. Oops, det verkar som att de vaknade till när de såg provsvaren… Hoppas att det går undan med utredningen av din väninna, så att du slipper vara njursjuk längre. Inte bara för att du ska må bättre, utan också för att du ska få slippa njurmottagningen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s