Dagens

När kroppen väl bestämt sig för att vakna insåg jag att det är en rackarns bra dag idag, trot eller ej men solen skiner, jag insåg att något var fel när hjärnan började planera en massa saker som ska göras… hm, tecken på att jag känner mig lite mer uppåt idag. Det är då jag går in i mitt lilla arbetsrum och ser solen genom fönstret, aha nu förstår jag lyftet.

Så idag ska Watson och jag gå på tur, jag funderar på att ta med mig den där lilla stolen på tre ben som man smäller ihop som ett paraply och bär över axeln. Då kan jag sätta mig och glo när orken tar slut… skitsamma att jag ser fånig ut, det bjuder jag på.

Sen fick jag för mig att nu jäklar ska jag rensa ur våra bokhyllor… ställa ner de böcker jag inte vill ha kvar i en låda, så att jag får en smal bokhylla med glasdörr tom. Den där tomma hyllan ska jag fylla med alla mina garner så att jag kan titta på dem och se vilka man har och vilka man kan använda tillsammans. Såg med avund hos en stickerska i en blogg hur hon hade det med sina garner, sen dess har jag drömt om att att ha det så.

Gårdagen var en höjdare om inte vädermässigt så paketmässigt, fick två fina skinn, lockiga och gulliga till Watson. Min tanke var att han skulle få ett eget skinn och ligga på i sin bur då han gärna hoppar upp på det fina skinn vi köpte till oss i somras. ”Du kanske har några små bitar sa jag till Jenny”, det gör inget om de är lite hål och så, tänkte att det skulle bli lite billigare eftersom det var till Watson, typ stuvbit. Sen ringde hon och hade hittat två, var 700 kr ok med frakten inräknad. Ja, visst sa jag, men tänkte sen att det var rätt dyrt för två lappar som jag såg framför mig.

Men äh, nu får det bli som det blir… packar upp paketet och får se två urfina stora, söta, goa, mjuka, rara, ulliga, skinn, inte alls de där små pluttbitarna jag tänkte mig lägga om lott i buren. Ha ha du Jenny fantastiska skinn värt varje krona! Så nu ligger en i Watson bur och han bara dröp in och gosade ner sig och sov gott… det andra sitter jag på nu, varmt och gott under ändan, fick bli min bloggrumpevärmare. Tack för de goa polkagris mintspån som du skickade med till mig. Jag är jättenöjd!

Nästa paket var mina garner… sjalen jag håller på med behövde ett nytt nystan för att bli klart. Sen hittade jag ett annat rosa så klart, sockgarn som jag beställde. Tredje paketet var en ladding med kaffeampuller till vår espressomaskin. Vi har ju tidigare åkt in till affären och handlat det vi behöver, men jag orkar inte flänga runt och handla i hela stan som förr. Så min man bestämde att vi skulle skicka efter en omgång och ta den kostnaden, äh det är bara 60 kronor det är det värt. Men det är för härligt att packa upp paket.

Sen bar det iväg till Superstore som hade sk 20 kronors vecka. Så nu trängs fläsklägg/kålrot/lever/lammfärs och en massa annat i väntan på att jag ska ta hand om det hela. Fick ju lov att handla bra mycket mindre än jag hade tänkt då det inte blev någon extra frys för min del denna vecka. Men jag ger inte upp ska bara leta lite nya röda priser på frys, så vore det väl sjutton om inte jag fick till det.

Hur helgen ska räcka till vete gudarna, mannen har en idiotisk kickoff från lördag eftermiddag till kvällen. Jag blir skitsur när de lägger rena jobbgrejer i helgerna, fan rent ut sagt det är ju enda dagarna man har att komma iväg och handla saker. Så han lär få ”jobba” så fort han visar sig här hemma.. vi ska in till stan och handla glasögon till honom, jag måste med som smakprov annars kommer expediterna att hänga på honom de där svarta fula klunsarna som så många går omkring med nu. Varför ska man se ut som alla andra? Oavsett om man passar i det eller ej, är det poppis med svarta ramar så ska de sälja in svarta fula ramar till alla.

Skor.. det är nästa avdelning, vi behöver båda lite nytt. Jag siktar på Ecco som jag gillar och vill både ha promenadskor typ loafers och ett par,  jag skriver joggingskor men ni kan ju ta bort själva joggandet. Mannen han löper tungt flera gånger i veckan så det är nya löparskor han är ute efter. Frysen har jag lagt på is denna helg. Sen har vi allt annat som jag i nutid behöver hjälp med; byta gardiner och tvätta fönster. Ja, nu ser ni vad vädret gör med mig, jag blir en superkvinna med många idéer om allt som ska göras. Vore mer passande med regnväder för min kropp och ork.

Fredags middag kräver helgmysig mat och jag är verkligen inte matsugen, lider lite av matleda, har blivit fena på att öppna burkar, så olik mig. Men tänkte ta den där lammfärsen och göra typ färsbiffar med feta eller något sånt… får se vart orken bär. Idag har jag en färdiglagad lunch som mannen insisterade på att jag skulle köpa till idag, det är Operakällarens kalops så idag får fiskbullsburken stå kvar halväten i kylskåpet.

7 kommentarer på “Dagens

 1. Här var det ny design igen ser jag, snyggt! Herregud vilken rusch du har. Hade jag gjort hälften så hade jag legat i två dagar sedan. Det måste kännas jätteskönt!
  Kalops är väl inte fy skam, det var längesedan jag åt!
  Kram

 2. Ha ha rusch hit och dit, du ska ju veta att det är mitt huvud som ruschar, än har inte ett smack blivit gjort och kommer vi igenom bara glasögon och skoköpte så får jag var nöjd med denna helg.
  Det är väl det som är mitt problem att jag förr var ruschig och gjorde massor jämt… nu bara planerar skallen en massa och det tar evig tid att bli av.
  Kalops på dig!

 3. Får man sån fart av solen, hoppas de är sol här imorgon.
  Håller med dej med jobbgrejor, inte på helgen den är så gott som helig.
  Du kommer att få så fint i din hylla, garnerna kan nog inte bo bättre.
  Ha en go helg på dej.också.
  Eva

 4. Här var det full rulle märker jag! Du kommer inte att se fånig ut med din trebenta stol. Tvärtom! En sådan har riktiga hurtbullar som är ute i ur och skur har jag lärt mig. Förmodligen därför som jag inte har någon 😉
  Kram och trevlig helg!

 5. Hej Maggan!

  Som du märker är jag dålig på att hinna med bloggandet. Men det beror på att jag har minst sagt fullt upp. Trots detta flyter allt på bra och jag är nöjd med min nya livssituation 😀

  Ser ju när jag går in här att jag missar mycket då jag inte hälsar på regelbundet…
  Härligt att höra om dina planer och att ditt humör är gott.
  Watson kan skatta sig lycklig som har en sån matte 🙂
  Jag gillar din humor och gnistan i dina livsglimtar!

  Sitter här och njuter av att det är lördag i morgon så jag kan tillåta mig att vara vaken mitt i natten. På höger sida snarkar lilla vovven, nybadad för dagen (gårdagen) på vänstra sidan snarkar kissekatten. Kan det bli mysigare?

  Hoppas vi får en fortsatt skön höst med härlig sol!

  kram
  Cattis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s