Mysdag

Lite så här känner jag mig idag… porlande av lust och liv. Ha ha nu tror ni väl att ni har kommit helt fel. Igår åkte vi en sväng till skogen och konstaterade att vi borde varit där i onsdags som vi från början tänke, men då orkade jag inte. Nu var skogen tom på ätbar svamp, de vi sparade sist för att växa till sig hade någon annan redan plockat, så hem kom vi med lite som rullade runt i korgen. En timme var lagom för mig och jag mådde väldigt bra när vi kom hem, mannen sa att nu ska jag laga middag så sätt dig i soffan och vila. Inte något jag protesterade emot, satte mig med sjalstickningen som för den delen blev klar under kvällen, rackarns många maskor var det runt volangen.

Middagen blev så underbart god; stekta höstkantareller, stekt kalvfilé, la filén åt sidan och i med grädde, puttra på en stund, i ungen potatishalvor och så en röra som jag hittade i någon tidning. Koka och mosa morötter, bland ner olivolja, hackad persilja, permesanost, citron och lite salt. Vin för den som ville själv tillhör jag Pommac klubben, lättare så att svälja ner alla piller jag måste ta. Ska säga igen att det var mannen som lagade allt.

Lite för hög puls på kvällen vilket jag har haft några kvällar nu… men jag hoppas ju som en tok att det ska ordna sig.

Idag har jag pratat med min son om livet och de insikter han fått som blivande pappa. Han är med rätta så förbannad på barnmorskan och hela deras stil. Man finns inte säger han, mamman får uppge ev sjukdomar i släkten och allt runt om, men pappan är man inte ett dugg intresserad av.

Det var lite mer som hände som jag inte vill gå in på av personliga själ och omsorg om sonen och hans liv. Men kan ju säga att barnmorskan verkar vara korkad. Men sonen insåg att det är så här kvinnor har det i samhället; ”är det så här det är att vara kvinna och varken bli hörd eller sedd”? Ja, nyttig lärdom som han aldrig i hela sitt liv har upplevt tidigare. På en rad i ett papper får hans namn stå och det kunde vara vilket namn som helst ansåg han… först när barnet är fött ska det skrivas papper på vem som är pappan.

Det finns ju många pappor som smiter ifrån både det ena och andra, men när det gäller barn och vem som ska ha kontrollen över dem och barnbidraget så har kvinnor total övermakt. Jag tycker inte det är bra att det är så, för i många fall kan mannen vara mer lämpad än kvinnan att vårda sitt barn. Det finns mängder av mycket olämpliga mammor, men det är som om vi inte vill låssas om det.

Så mycket för den sk jämställdheten….

10 kommentarer på “Mysdag

 1. Visst är det trist när man inte får vara delaktig. Men just i detta är nog mamman huvudpersonen. För den skull så ska inte pappan negligeras. Barnmorskor är verkligen olika personligheter det vet jag sedan mina 6 år(???minnet) på förlossningen. En del jättemjuka och gulliga, andra vassa och bestämda.
  Hoppas det blir bättre framöver. Kunde för resten knappt läsa om din mat idag. JAG ÄR HUNGRIG!!
  Kram

 2. Ja du det finns barnmorskor och så finns det ”barnmorskor” har en liten kille som nästan inte fick komma till världen för ett förlupet ord av en dum BM vid första besöket. Nu tog mamman sitt förnuft till fånga och de där dumma orden glömdes med hjälp av hennes mamma.
  Har du fått ditt barnbarn eller är du i väntans tider.
  Kram
  Wanja

 3. Ja du, hur många tänker på att pappan är lika delaktig i barnet som mammam?Utan det ena eller andra blir det inget.Och jag tror när det är en så´n pappa som din son, en som verkligen ser fram emot att bli pappa, känner sitt ansvar och vill ta det så…är det
  Äh, ska inte skriva vad jag känner här, passar sig inte.

  Glad att du mått bra idag, det är du värd kära Njurpajen!

 4. Kvinnotankar… det var himmelskt gott. Men du idag har jag bakat din äppelkaka som inte gick för hackor. Vi har njutit av den till kaffet med vaniljsås.
  Kram

  Wanja… Jag är i väntans tiden, beräknad 13 januari. Jag hade samma upplevelse med mina barnmorskor den första var kanon den andra kunde jag nog klarat mig utan.
  Kram

 5. Vår första barnmorska gillade jag inte speciellt så när yngsta fröken var på G bytte jag till en privat mottagning. Vilken skillnad och vilket bemötande! Blir det fler tillfällen för sonen och flickvännen så kan de kanske hitta någon annan. Personkemin är ytterst viktig! Pappan också!!!

  Kram till blivande farmor!

 6. Jag minns med fasa den tredje förlossningen, hade det varit min första hade jag bara haft ett barn, så illa var det. Barnmorskan lyssnade inte på mig alls och höll på att missa hela nedkomsten för hon visste minsann när barnet skulle komma och inte var det nu inte, men se det gjorde han. Hon var så otrevlig så hon fick stränga order av övrig personal att INTE gå in till mig igen, det gjorde hon och blev utsläpad därifrån.
  Man vill gärna att barnmorskor rakt igenom ska vara urgulliga, och många är det, men inte alla, tyvärr.
  Tycker att pappa alltid glömts bort, jag tror det är viktigt att man tar med pappan, det är nog så omtumlande att bli pappa och det skulle säkert hjälpa många familjer om hela graviditeten också var pappans angelägenhet.
  Vad härligt att du ska bli farmor, det har ju jag missat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s