Feta damen

 Just så har jag gjort och så fick jag ta en lång paus, flåsade så jag nog hade kunnat använda flåsdimman att tvätta fönstret med. Men nu är det gjort utsidan och insidan men mellan skiter jag i, orkar inte. En gardin hänger nu uppe, nystruken och fin ska stryka den andra när jag har vilat en stund.

Dagen är det inte så mycket att säga om, det har regnat hela dagen och Watson är hos hundvakten och jag har det bra. De sa igår att han var såå snäll och förstod så mycket, han hade fått vara ute väldigt mycket för de håller på och bilar upp ett badrum i deras hus och det låter ju för jävligt. På kvällen kom han rusande till mig och pep och gnällde som om han berättade vad som hade hänt under dagen, sen sov han resten av kvällen och natten inte ett ljud hörde vi.

Såg ett program på tv igår om en kvinna som var stor som ett hus och åt allt vad hon kunde för att bli fetare, drömmen var så där 450 kilo och dit lär hon väl nå med den mannen hon var gift med. Han älskade allt fett och var väldigt dominant över den feta damen. Jag satt där och förfasade mig, två barn hade de och den minsta var 1½ år, hur tänker man när man långsamt äter ihjäl sig med en make som hurrande tittar på och stoppar in ännu mer, göder dig? Hon kunde inte röra sig utanför huset utan bil och elrullstol, vad är för liv? Och vem ska ta hand om henne till slut… sjukvården?

Förr hade jag nog mer empati med den sortens fetma och med anorexi men idag blir jag bara förbannad. Så får man ju inte vara… men jag känner så, fan sitta i ett rikt land och svälta sig till döds, ha möjligheten att göra det under trygga former och med tak över huvudet. Undrar just om det finns några frivilliga anorektiker i U-länderna när svälten härjar. Undrar just om de när Röda Korset kommer med sin mat säger ”nej tack jag åt i förra veckan”. Äh, dra mig på en kärra vilka idiotiska uttryck dåligt mående tar sig i vår värld. Sen ska sjukvården finnas där och ta hand om skiten, självförvållat är det i alla fall.

Tror det är för att jag sitter här och inte kan välja, jag som vill leva både för mig själv och för att finnas för andra. Det där att inte kunna välja, och alla andra som kan välja och skiter i allt fint som finns omkring dem. Man kan ju förstöra sina liv på så många vis och jag vet att vissa inte fattar utan trillar in i saker som de sen inte kan ta sig ur med mer än att de verkligen ger järnet.

Jag ser fyllskallarna som vinglar hem från puben de flesta kvällar i veckan. Vad ska det tjäna till livet och allt stöd de får för möjlighet att leva, boendet betalt, mat och pengar till att hålla sig flytande… ja, just det flytande. Inga krav ställs, utan allt är så anonymt från socialen och staten. Visst super folk även i andra fattiga länder utan socialt stöd alls, men vad är det då som gör att så många inte vill något fast de får möjlighet att välja ett liv som i vårt land?

Nu har jag muttrat klart för idag och ska stryka den andra gardinen.

11 kommentarer på “Feta damen

 1. Ja här var det mutter må jag säga! En nära bekants dotter har haft anorexi så därför förstår du kanske att jag inte håller med dig om just de tankarna. Det är ett allvarligt psykologiskt tillstånd som de måste ha hjälp att häva. Jag såg även de sjuka tjejerna i skolhälsovården.
  Men att äta sig fet för att bli berömd, det är verkligen idiotiskt. Jag såg inte just detta program men jag såg det om mannen som gick för lite sedan. Det var äckligt och han försörjde flera familjer bara genom att vara så tjock så han blev berömd. Det är sjukt!
  Kram

 2. Alkisarna finner nog bara ingen motivation till att bli nyktra och fixa livet. Dom har ett missbruk. Mat och tak över huvudet hjälper inte att ändra på livsstilen, det underlättar bara att överleva.

 3. Så skönt att det finns fler än jag som muttrar :=).
  Jag tror jag förstår ditt resonemang just om att inte kunna välja fast man vill så mycket. Jag har i dag på ett möte med skolan med om än inte ett leende så med god min valt mellan pest och kolera och jag valde… Att det skulle vara strukturerna det är fel på är ju förstås uteslutet. För din del kunde väl sjukvården rappa på lite så du kunde få välja mer fritt. Tills dess tycker jag att du ska muttra på.

  Kram
  Boel

 4. En kinna som gör så kan inte vara frisk och mannen hennes verkar ju lida av en sjuklig fixering. I kläm sitter två små barn som inget förstår eller kan göra… Hemskt!

 5. znoggis visst är det hemskt jag tänker på barnen. Sen var det lite ”komiskt” för den svenska som de skickade för att göra repotaget såg nästan anorektisk ut bredvid den tjocka. Kan inte fatta att de kan leva på att han tar foton av den feta damen och andra betalar för att se det. Jag fattar inte sånt?

 6. Fasicken vad du kämpar på hemma, mitt sår har precis sluta såsa sig,var livrädd när det började förra helgen, att det skulle bli en abcess igen.Så om ngn vecka ska jag försöka med dororna.
  Blev också ledes av programmet med tjocka damen igår, såg du yngsta dotterns ögon när dom satt och åt bredvid varandra i soffan?
  Ingen rolig syn.
  Puss påre!Och på Watson förstås.

 7. Muttra måste man få göra!!
  Jag missade det där programmet, ska banda reprisen. Jag har sett de tidigare två programmen i serien och tycker att de är sevärda. Men man undrar ju hur det är ställt i pallet hos en del 🙂

 8. Det är lite konstigt för det är ofta fokus på den tjocka partnen, men varför gör de inget program om alla de där männen som göder upp kvinnorna till de dör. Vad ligger bakom en så tvistad hjärna?

 9. Tja, är det kanske det som är meningen med livets väv?
  Människor kommer in i ditt liv av en orsak, för en period eller för resten av livet.
  När du förstår orsaken, kommer du också att förstå hur du skall förhålla dig till denna person.

  När någon kommer in i ditt liv av en orsak, är det oftast för att fylla ett behov du har uttryckt. De har kommit för att hjälpa dig genom en utfordring, för att ge dig vägledning och stöd. För att hjälpa dig fysiskt, känslomässigt och spirituellt. Det kan verka som om de är sända från himlen, och det är de! De är där för det du behöver dom för.

  Så plötsligt, utan att du gör något fel eller på ett till synes opassande tidpunkt, kommer denna person att säga eller göra något som gör att ert förhållande tar slut. Ibland dör dom, andra gånger lämnar dom dig. Ibland provocerar de dig och tvingar dig att fatta ett beslut. Det som är viktigt att förstå är att ditt behov är mättad, ditt öde är fullbordat, deras arbete är utfört. Den bön du skickade till universum har blivit bönhörd, och det är nu dags att gå vidare.

  Några människor kommer in i ditt liv för en PERIOD, för att det är din tur att dela med dig, att växa eller att lära. De ger dig en upplevelse, lugn eller bara får dig att le! Kanske lär de dig eller visar dig något du aldrig gjort förut. Vanligen ger de dig en ofantlig mängd av glädje. Tro på det. Det är äkta! Men bara för en period. Livslånga förhållanden lär dig livslånga läxor, sådant du måste bygga upp för att få en solid känslomässig grund. Ditt jobb är att acceptera läxan, älska denna människa och använda det du har lärt i andra relationer och områden av ditt liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s