Kan disken vara meditativ?

  Ibland saknar jag diskandet, visst är det rogivande att stå där för sig själv med händerna i baljan. Diskmaskin i all ära så smidigt och bekvämt, men visst stjäl den en liten möjlighet av meditation. Vid alla större festligheter i närmaste familjen så har jag oftast strategist ställt mig med händerna i diskhon efter middagar. Vilsamt på något vis och de andra torkar ju disken och pratar på bakom ryggen på en, väldigt trevligt sätt att både umgås på och vila i sig själv en stund. Men nu var det ju ett tag sedan jag stod där i med händerna i baljan, då kan man väl kosta på sig att vara lite drömmande om något som många hatar och svär över varje dag.

Insåg för ett tag sedan att det var dags att köpa en ny telefonbok, vi har flera med många år på nacken och nu tänkte jag rensa ut namn och adresser så att den nya boken innehåller det som är aktuellt. Men så märkligt det blev att sitta och bläddra i de gamla telefonböcker. Många olika delar av mitt liv flyter upp med sidorna jag bläddrar i. Gamla vänner som bara försvann och ryska pojken vi var stödfamilj till, arbetskamrater som jag nästan inte minns och mängder av namn på kontakter där jag pinsamt inte minns ett dugg ifrån.

Kom att tänka på den där novellen om ett helt liv som satt på en telefonlista på väggen vid telefonen. Det var mannen som överlevde den unga frun och man fick följa med på hans resa via de han ringde, sjukhuset, prästen, begravningsbyrån o.s.v. Var det inte Strindberg som skrev den novellen?  

Men idag ska jag upp och ut med Watson, han ligger i sin korg och snarkar jag tror att de här två dagarna har varit jobbiga för honom. Han har haft det väldigt bra det är vi helt övertygade om, men det tar ju på krafterna att vara borta som vi alla vet.

Jag känner mig lycklig just nu för cortisonet har tagit bort mjölksyran jag har haft allt för länge i kroppen. Eller rättare sagt jag syresätter mig igen och rör mig mer normalt här hemma och det ska bli spännande och känna hur det känns att promenera med Watte idag. Jag har t.o.m skrivit en göra lista för mig själv, så lite kraft har allt kommit igen, men jag ska ta det väldigt lugnt.

6 kommentarer på “Kan disken vara meditativ?

 1. Du är hjärtligt välkommen till mig, jag har ett bibliskt berg av disk du kan meditera till. 😉
  Jag har beställt diskning av min man men vi får väl se vilken vecka det blir gjort. Jag själv står helt inte vid diskbänken alls nu när jag har så (på nytt) grin-ont i höften/ryggen.
  Tänker mig att han gärna kan ha så dåligt samvete över disken att han köper hem lite pizza i kväll:) Det vore både mumsigt och praktiskt för jag vill inte göra någonting alls förutom ha det skönt 🙂
  Ha det gott vännen, roligt att se att du har lite extra ork idag! Klia Watte bakom örat från mig 😛
  *kram*

 2. All sorts handarbete är faktiskt rogivande, även diskning! Men inte för ofta bara 😉 Då kopplar jag av bättre när jag är ute med hundarna. Vi går faktiskt ganska sakta Herr Hund och jag. Vi lufsar bara fram… Hoppas du och Watson fick en härlig sväng!

  Kram!

 3. Vad skönt att du mår skapligt!

  Tack för din roliga kommentar häromdagen. Jag skrattade gott när jag såg oss framför mig.

  Kram vännen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s