Tänka kan man väl få göra

 Väldans grått ute och jag tänker då inte sticka näsan utanför dörren idag. Igår satte jag en rågsurdeg som jag nu ska vårda som en litet barn så att jag kan baka lite gott bröd i veckan som kommer.

Jag längtar efter rutiner i mitt liv, det där vardagliga som gör att tryggheten infinner sig så att jag kan luta mig lite bak och nästan tro att allt är som vanligt.

Med lite sorg i hjärtat konstaterar jag att det från och med inatt kommer att mörkna fortare med vintertiden. Mörker tycker jag faktiskt om, men ljuset är man ju beroende av för sitt välmående, jag är en ”tända ljus person” och tar vilka anledningar som helst att tutta på några värmeljus.

Jag har precis spånat om att ev köpa ett träningskort på Iform här på ön, funderar på om de kan godta att jag köper ett halvårskort som jag får ”låta vila” så fort jag inte pallar att träna mer. Min tanke är ju att jag ska träna av bara sjutton sen när jag har fått en njure och då vill jag aktualisera mitt träningskort igen. Jag undrar om de går med på det?

Pratar med min man som ska hänga med och säger att jag inte avser att träna som normala, utan kanske göra typ 2-3 övningar på de flesta redskapen och inte ha hårt (inget) motstånd alls. Kanske kan jag träna upp mig lite inför operationen, det vore väl bra. Det låter så lockande men jag är lite rädd att det bara blir pannkaka och att jag överskattar min ork … hoppa hopprep går fetbort så är det bara.

7 kommentarer på “Tänka kan man väl få göra

 1. Vad säger du om simning? Det är ju en behaglig form av motion och rörelse som inte frestar så speciellt på kroppen. Alternativt någon form av vattengymnastik kanske? Bra ett litet tips!

  Här är precis lika grått och regnigt så hundpromenaderna har varit väldigt korta!

  Kramar!

 2. Det kan vara knepigt, det där med träningskort. För ett antal år sedan hade jag precis köpt kort på Friskis & Svettis, när jag insjuknade i Legionella. Då ville jag lämna tillbaka kortet och ha det innestående till nästa termin, men se det fick jag inte göra. Jag hade inte varit där någon gång den terminen.
  Men då förlorade de en kund. Jag gick aldrig mer dit. Jag kanske hade varit kvar där än, om de hade varit lite generösa.

 3. Jag har nog också fått det för mig att de är rätt korkade på de där ställena. Lika bra att man struntar i det hela…
  Får väl gå ut med hunden istället.
  Kram

 4. Säger det samma som znogge,varför inte pröva att simma. Själv tycker jag det är jätte tråkigt men när jag skulle återhämta mig efter mitt sjuka år simmade jag mig i form.Ett snällt men effektivt träningsalternativ.

 5. Köp hem ett litet gym och träna när du vill är mitt tips, billigare än att köpa kort. Baka bröd är också bra träning för armarna, speciellt om man gör stora satser! Så tycker världens lataste just nu…
  Kram!

 6. Nu när vi sorterade lådor och pärmar igår sittandes på vardagsrumsgolvet.. ut med allt ur lådorna på golvet, kasta allt skräp och sen sortera in i lådorna igen upptäckte jag att jag hade en hel del program för träning. Även gummiband och annat dök upp så jag tror att det där med motionscykla och dra lite i gummiband kan vara lagom i mitt läge.
  Simma är underbart, men jag vet hur slut jag brukar vara efter en omgång när jag är frisk, man kommer nästan inte upp ur bassängen benen är som stumma påkar.
  Så jag ska hitta på en hemgjord variant kan ju sitta där och dra i gummiband framför tv:n.
  Tack för alla inspirerande tankar.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s