Hämtar andan idag

kelley-snailblue-04prevIgår var jag så trött när jag kom hem att jag inte orkade mer än laga middag. Läkaren jag mötte var så ambitiös och noggran, en sån läkare man sällan möter vid sin första kontakt. En som tar upp historiken bak och undersöker kroppen, knackar på en så där som de gjord förr. Lyssnar på hjärta och tar tryck, sen gick hon igenom mina prover som visade att allt var ok. Hon visste då inte att jag hade tagit ännu ett prov som visade att blodplättarna var uppe i nästan 200 så saken kom i ett annat läge när hon fick veta det. Jag är frisk vad det gäller bloddelen av mig .. så nu återstår bara ett fasteprov som jag ska ta imorgon för att kolla kolesterolen.

Nej, jag sa inget om syrran och det onödiga i att jag kom dit och tog hennes tid. Det var på något vis rätt skönt att möta en läkare som hade ordning på varje papper och systematiskt arbetade sig igenom det hon hade tänkt sig. Jag fick ju hela tiden ta del av hur hon tänkte och det gillar jag.

Jag har precis satt igång ett nytt brödbak, tänker inte göra ett dugg mer idag, möjligen gå ner till Ica lite senare under dagen. Dottern kommer snart och går ut med Watson och jag är så glad att slippa passa någon tid alls idag. Imorgon ska Watson in och få födelsemärkena på tassarna bortopererade och jag oroas alltid när min lilla vovvebebis ska gå igenom något som kan bli farligt. Det går säkert bra, men sen är det många bandage, på tre av benen och det ska läka och inte bli problem av det hela.

Jag har hamnat i ett skov av fibromyalgi och varit risigare än på länge av den sjukdomen, dubbel trötthet och kroppen som ett blåmärke. Igår var det för jäkligt, men det var ju bara att sega sig iväg till läkarbesöket, därför behöver jag en dag där jag inte gör ett smack för att återhämta mig lite.

12 kommentarer på “Hämtar andan idag

  1. MajaPiraja … brödet blev en hit! Kanongott med lagom rågsmak.. luftigt , mjukt och gott innanmäte och lite seg skorpa.
    Du förstår det blir lite olika varje gång för jag tar lite olika mjölsorter och blandar som jag behagar.
    Nattpuss på dig äventyrerskan!

  2. Hej min fina vän! Det var länge sen jag var här och kikade och möts nu av en dyster himmel. Aj, aj. Hoppas du snart får din njure, att matchningen ät perfekt mellan donatorn och dig. Hoppas även att det går bra för Watson med hans tassoperationer. Födelsemärken på tassarna? Det kan väl inte vara så vanligt? Pussa honom ordentligt från mig (som saknar min lilla Karl Lagerfeldt ännu efter alla år). Bamsekramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s