Allt går så bra

img_4565943c0da24Trodde nog att jag skulle både se ut och känna mig så där idag men solen gör mirakel med de flesta. Jag promenerade längre med Watson än på länge, gick ner i Ekbacken och njöt av den vackra naturen och fåglarna som nästan lurade mig att det var vår. Kvidevitt kvidevitt, ja, försök själva att härma fågelsång i text får ni se hur lätt det är. 😉

Jag har inte gjort ett vettigt dugg idag, har sökt mönster till vantar på nätet och börjat med ett par enkla tumvantar. Skulle vilja sticka några fina sen med mönster, men jag måste ju träna lite först på en enkel variant.

Jag har nu gått in på min tredje vecka utan lungproblem, jag är så glad för det, har fått ett liv igen vilket jag inte tycker att jag har haft på säkert ett år. Alltid var det på gång med astman, hostan och orken som tog slut av att inte kunna syresätta mig vettigt. Tänk att det kan vara sån skillnad, jag är överlycklig och hoppas att det håller sig så här nu fram till jag får en njure.

Nu är alla prover tagna på mig och det är nu min läkare ska samla ihop mina provsvar och skicka dem till Huddinge. När det är gjort ska de sätta igång och undersöka min vän vars njure jag ska få. Det kommer att ta två månader och jag räknar med lite mer tid för att inte ha för stora förväntningar och vet ni vad som kan hända sen? Jo, antingen säger de att allt är ok med henne och att vi får boka ett gemensamt möte på Huddinge för att där boka en operationstid. Eller så faller hon bort p.g.a något som gör att hon inte är frisk nog för att få ge en njure.

Vad händer då? planera3Läser mitt livs karta upp och ner kanske?

Jo, då får jag en slang inopererad i magen och får lära mig dialys. Kul va!                                                     Så tiden framöver kommer att bli lite läskig, jag önskar så att hon är frisk, men försöker samtidigt ha lite mental förberedelse för att det kan bli nada av det hela. Jag har så många som självklar tror att det ska funka och att allt kommer att gå så bra, själv tror jag som en idiot att det blir så, men det skaver en rädsla av något annat längst in i mig.

Rädsla … saknad av tillit är det jag det? På ett vis är jag rädd och misstror, men samtidigt så tror jag som en dåre att allt ska gå så hiiimla bra. Alla tror att det ska gå sååå bra, men är det inte vad man alltid säger till andra som ska genomgå något jobbigt? Allt kommer att gå så bra säger man och menar det, men hur kan man egentligen säga så? Undrar jag som också säger så till andra som tröst, som stöd som vad som helst som lugnar ger kraft. Ja, det kan man undra?

Allt går såååå bra….= mental träning?

11 kommentarer på “Allt går så bra

 1. Men det är väl inte så konstigt att det finns en rädsla inom dig! För även om man kan tro och hoppas att allt går bra så är ju livets stig inte spikrak vilket du om någon är medveten om! Men man måste våga hoppas och jag håller tummarna för dig!
  Kram!

 2. Hopp , ja det får vi vara rädda om, jag hoppas och tror att det kommer att ordna sig för dig. Känn s som det bara finns just det alternativet… 🙂
  Sticka vantar… ja det kanske jag skulle testa. Har jag inte gjort sen jag gick i slöjden. Må så gott och var rädd om dig *kram*

 3. Det kallas för affirmativt tänkande. Om du verkligen tror och planerar att det ska gå bra, då gör det det, enligt de som tror på det. Det finns en grupp människor som ägnar sig åt affirmativism på blodigt allvar…. om du har lust och orkar finns det en hel del att läsa om det på nätet 🙂

  Jag lägger upp en bild av mina vantar under dagen, de är gjorda av min nu bortgånge mormor. De är gigantiska och bjärt men de är så söna och ger mig automatiska leenden när jag tar på mig dem 🙂
  *kram*

 4. Hej Maggan!
  Jag vet precis vad du menar… ”allt kommer att gå bra”… rädslan, oron, frustrationen, ångest sen hoppet, positiva tankarna, glädjen, ja, allt! Har ju varit där och det är inte slut än… jag vet inte vad jag ska säga… det finns inget som är rätt ell fel. Det är ju fortfarande dina tankar och känslor. Du behöver hitta styrkan i dig själv, vi andra kan bara önska och hoppas.
  Helst skulle man ju vilja ha garantier… men ,men not possible.

  Va stark och ta dom possitiva sakerna ur allt, hur litet det än är…

  Kramar!

 5. Hej goa Maggan!
  Du har så rätt. man måste tro.
  Samtidigt är ju rädslan du har berättigad. Från och med nu ska jag hålla tummar och tår för att allt går som det ska!
  Jag börjar NU
  Kram vännen
  Cattis

 6. Jag brukar undvika att säga till andra när de går igenom något jobbigt att ”Det löser sig, bara kämpa på, det blir bättre sen”. Jag vet hur tufft livet kan vara, det vet vi nog alla mer eller mindre. Jag vet att det är något man inte vill höra när man är mitt i krisen, att det kommer bli bra bara man kämpar. Ingen kan garantera det och ingen vet exakt hur man känner sig mitt i krisen. Man kanske känner att inget alls blir bättre, ibland blir det inte det heller. Så det är ganska dumt å säga att det snart blir bättre, även om man verkligen vill lova någon annan det.

 7. Det är aldrig fel på mental träning, självsuggestion är bra.
  Lustigt lite att jag själv håller på med den just nu och skriver in i min dator lite tankar och övningar om det. För mig alltså.
  Behöver själv av andra orsaker, så nu jobbar jag hårt på det.

 8. Hej! Kul att du hälsade på. Jag kommer att läsa dig ofta, du skriver bra. Jag ska pausa med lite semester så det blir inte så mycket tid förrän om några veckor.
  Hoppas det går bra för dig fram tills dess.
  Stentorp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s