När livslusten strålar in i mina irisar

Solen skiner idag och Watson är hos dottern för att jag skulle få sova och ta det lugnt. En släng av något har drabbat min kropp, för min del är jag helt färdigt med den där slängen. Har varken lust eller tid att hålla på och sova hela dagarna för den där slängens skull.

Ibland tränger sig livet på mig vare sig jag vill eller ej, det finns saker i min tillvaro som jag inte kan göra ett dugg åt. Jag mår dåligt av att ta del av det hela och kan inte göra ett smack för att förbättra situationen. Jag pratar så där kryptiskt igen, då det är sånt jag inte kan skriva om, det påverkar mig så fruktansvärt.

I alla lägen man drabbas av i livet så måste man ständigt söka sig till en positiv tanke, man får inte tillåta sig att åka med den negativa spiralen ner i fördärvet. Negativa tankar har vi alla, många fler än vi oftast är medvetna om. Tror verkligen på det här med att tänka positivt, när det gäller min egen njursjukdom så tänker jag att det var tur att det inte var ett oersättligt organ som blev sjukt. Då står och faller man om man inte hittar ett nytt organ i tid, jag kan ju få dialys om ingen ny njure finns att tillgå. Det sättet att tänka om sin tillvaro är vad jag kallar positivt tänkande.

Ibland händer det saker som gör att man tappar fotfästet i livet, tillvaron ter sig nattsvart och det har man nog också behov av ibland att deppa en stund. Utan mörker inget ljus eller så…

Men tillbaka till ljuset så strålar det verkligen av sol idag, sitter här och kisar, men vill inte dra ner persiennen, inbillar mig att ljuset ger mig något även genom fönstret. Kanske inget D-vitamin precis, men livslusten kanske ökar när solens strålar obarmhärtigt kastar sig in och blandar sig i mina ögons irisar.

Igår pratade jag med en manlig vän, varje gång vi pratar så känns det som om vi kunde prata i evighet i ett samförstånd som går utöver det vanliga. Han är gift med en av mina bästa vänner, så det är väl helt naturligt att hon vännen väljer en så bra kille. Jag menar jag gillar ju henne så mycket och den energin hon har, drar då till sig denna man. Klart som korvspad att det blir bra även för mig …

Jag ska nu ta tag i den här kroppen och strunta i ”slängen” ta mig upp och ner till affären, har två paket att hämta och det ser jag fram emot.

Oj, glömde att det är fredag … blir så dagvill när jag går här och lunkar för mig själv. Så idag är ni alla på fredagshumör, ni ställer in er för ett glas rödvin vid spisen och en god middag för att sen lägga er raklång i soffan och snarka ikapp … inte? Jag får väl prata för mig själv då.

13 kommentarer på “När livslusten strålar in i mina irisar

 1. Tackar för en mycket trevlig start på morgonen med att läsa din kommentar. Kan du tänka att även vi har fått snö i natt, mannen och dottern gick till Stjärnvägen med Watson, hem kom de med en hund som hade snöbollar runt hela benen.
  Klart att din blogg är en blogg med dina tankar och så där i början så får man skriva många kommentarer i andras bloggar för att hitta andra som återkommer till ens blogg och kommenterar. När man väl är igång så brukar andra dras till den energi man väl utsänder. Men det tog ett tag och i början skrev även jag mest för mig själv.
  Men jag tycker att det är bra med blogg när man har släktingar boende lång ifrån varandra, det betyder att man kan ha daglig kontakt. Jag tror att den där vardagskontakten är mycket viktigt, att hänga med i det lilla för oftast så träffas man ju inför större helger och trevligheter.
  Lördag brukar alltid vara lite lugn på bloggen, folk har mycket att fixa med, handla och dona med.
  Massa energikramar tillbaka

 2. Igår så ställde jag in mig på att det var fredag, åkte hem till Kristoffer och gosade och kollade på idol, som alltid 😀 Inget rödvin här inte haha

 3. Men jag var in och kikade i din blogg och såg att det var skapligt fint i hans lägenhet när du kom. Det ger 5 stjärnor i städboken, haha jättebra att han lyssnade på dig.
  Det blev inget rödvin här heller, jag tål inte sånt som jag mår just nu och saknar det inte alls på det viset. Kan sippa lite till maten eller till osten efter en god middag, sen är det nog.
  Puss raring!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s