När livslusten strålar in i mina irisar

Solen skiner idag och Watson är hos dottern för att jag skulle få sova och ta det lugnt. En släng av något har drabbat min kropp, för min del är jag helt färdigt med den där slängen. Har varken lust eller tid att hålla på och sova hela dagarna för den där slängens skull.

Ibland tränger sig livet på mig vare sig jag vill eller ej, det finns saker i min tillvaro som jag inte kan göra ett dugg åt. Jag mår dåligt av att ta del av det hela och kan inte göra ett smack för att förbättra situationen. Jag pratar så där kryptiskt igen, då det är sånt jag inte kan skriva om, det påverkar mig så fruktansvärt.

I alla lägen man drabbas av i livet så måste man ständigt söka sig till en positiv tanke, man får inte tillåta sig att åka med den negativa spiralen ner i fördärvet. Negativa tankar har vi alla, många fler än vi oftast är medvetna om. Tror verkligen på det här med att tänka positivt, när det gäller min egen njursjukdom så tänker jag att det var tur att det inte var ett oersättligt organ som blev sjukt. Då står och faller man om man inte hittar ett nytt organ i tid, jag kan ju få dialys om ingen ny njure finns att tillgå. Det sättet att tänka om sin tillvaro är vad jag kallar positivt tänkande.

Ibland händer det saker som gör att man tappar fotfästet i livet, tillvaron ter sig nattsvart och det har man nog också behov av ibland att deppa en stund. Utan mörker inget ljus eller så…

Men tillbaka till ljuset så strålar det verkligen av sol idag, sitter här och kisar, men vill inte dra ner persiennen, inbillar mig att ljuset ger mig något även genom fönstret. Kanske inget D-vitamin precis, men livslusten kanske ökar när solens strålar obarmhärtigt kastar sig in och blandar sig i mina ögons irisar.

Igår pratade jag med en manlig vän, varje gång vi pratar så känns det som om vi kunde prata i evighet i ett samförstånd som går utöver det vanliga. Han är gift med en av mina bästa vänner, så det är väl helt naturligt att hon vännen väljer en så bra kille. Jag menar jag gillar ju henne så mycket och den energin hon har, drar då till sig denna man. Klart som korvspad att det blir bra även för mig …

Jag ska nu ta tag i den här kroppen och strunta i ”slängen” ta mig upp och ner till affären, har två paket att hämta och det ser jag fram emot.

Oj, glömde att det är fredag … blir så dagvill när jag går här och lunkar för mig själv. Så idag är ni alla på fredagshumör, ni ställer in er för ett glas rödvin vid spisen och en god middag för att sen lägga er raklång i soffan och snarka ikapp … inte? Jag får väl prata för mig själv då.

13 kommentarer på “När livslusten strålar in i mina irisar

 1. Jag tror att det är viktigt att inte negligera det negativa, för att inte hamna i förnekande.

  Men…sen är det också minst lika viktigt att se det ur ett annat perspektiv. Som du ju gör. Jag kan aldrig riktigt förstå det du går igenom, i min föreställningsvärld. Men jag läser dina ord och jag tar till mig det du förmedlar utifrån min egen förmåga till inlevelse.

  Jag tycker att du är en verkligt fantastisk och stark människa, Maggan. Jag beundrar ditt sätt att förhålla dig till dig själv och till din omvärld.

  Du är enastående, för mig. Du har alltid något att lära ut och du gör det med en sådan ödmjukhet att det går rakt in i mitt hjärta.

  Nu önskar jag dig en fin helg, med eller utan rödvin, god middag eller en soffa att snarka i.

  Varm Kram!

 2. Kära hjärtat jag blir rörd av dina ord som jag tacksamt tar emot.
  Ibland finns det inte så mycket man kan göra åt sig själv och det liv man lever, men man kan försöka sätta ord på sina upplevelser och med det dela med sig till andra. Vi behöver känna igen oss i varandras liv, det lyckliga med livet, men framförallt den del där vi traglar och kämpar för att leva.
  Jag läser ju själv dina ord i din blogg med stor lust när du skriver om livet som det har drabbat dig och ditt sätt att tänka om det goda och det jobbiga du möter.
  Önskar även dig en fantastisk helg
  Kram

 3. Att tänka positivt när man är nere är inte alla gånger lätt. Att bena ut vad som i det negativa är faktiskt pozzzitiv. Kräver ju sin styrka också.
  Din prat om bröd har gjort att jag nu köpt in ingredienser till ett bröd. En feg variant där allt redan i påsen, bara vatten som fattas. men det är ändå ett första steg.
  Färdig koncept för jag inte har hittat nåt recept som jag verkligen ville ha. I nästan allt ingår sirap, och det vill jag inte ha i bröd.
  Får se hur jag lyckas med den här, den skulle läggas i form, och det har jag inte – och tänker inte köpa nu heller, men det måste väl fungera utan form också. Eller…?

 4. Så kul att du fick lust att baka, du kan väl ta en ungsform med lite högre kant, gärna en som är smalar. Men du det går utmärkt att knåda och rulla ihop degen till en limpa som du sen lägger på plåten, ta bakpapper inunder så fastnar inte brödet på plåten.
  Lycka till
  Kram

 5. Sabina sötis, tack och jag kramar tillbaka.. men va, har ni snö? Här är det lika kalt som vanligt,kallt men snöfritt. Fattas väl bara att det blir varmare igen så kan regnandet sätta igång igen.. nä, nu var jag inte speciellt glad inte.
  Krama mamman från mig på en gång!

 6. Visst ger väl solen oss livskraft och energi! I alla fall tror jag vi mår bra av ljuset så därför kan nog november kännas så där tuggummiseg! Här snöar det men jag räknar kallt med att det töar bort snabbt. Säga vad man vill om skånsk vinter men den imponerar inte…

  Hur har det gått med Watsons fläckar förresten?
  Kram!

 7. znogge bogge kan du tänka att t.o.m vi har fått en liten vit yta på det grå ute.. lite flingor i luften ringde min dotter och sa när hon gick ifrån oss.
  Jo, tack o lov så var det inget farligt utan man kan säga att han har förtjockad hud på benen men helt ofarligt. Tur att man har försäkring, hur vågar man vara utan det om ens djur blir sjukt. Allt som allt tror jag att det kommer sluta på ca. 8000 kronor, vi ska ta stygnen nästa vecka så då går det väl lite mer stålar. Men vi betalar ju inte hela den summan som tur är.
  Många kramar och nospussar ifrån mig och Watson till både tvåbent och fyrbent!

 8. Hej Maggan och ni andra också förstås!

  Är bara inne som hastigast, då jag är på väg att göra frukost till familjen som håller på att börja vakna till så smått.
  Ute är det vitt, vitt, vitt och några minusgrader har vi allt! Vi här ”nere” i söder (Malmö) är inte bortskämda med snö, så ni kan nog tänka er att det kommer bli att ta sig till backen, dvs. Beijers park som ligger i närheten och har en skön pulkabacke dit Kirsebergsbarn och vuxna söker sig till då det snöat ungefär 1 millimeter…
  Måste säga att din blogg verkar vara riktigt proffsig och genomtänkt, medan min bara är igångstartad och inget mer!!
  Jag startade bloggen mest för att få skriva av mig lite av en det ena och en det andra och så har det nog blivit också?
  Hitintills har det nästan uteslutande varit släkt och de närmast ”sörjande” som varit inne och kommenterat då och då och man kan säga att det har fungerat lite som en kontaktsida…
  För er som inte känner mig, vet vem jag är eller vilken relation jag har till Maggan, till er vill jag bara säga att det kommer troligtvis fram vad det lider och det är inte viktigt, men jag kan säga så mycket att jag är född och uppvuxen på ön och flyttade söderöver för snart 15 år sedan…
  Jag har inte hunnit hoppa runt och kollat igenom din blogg Maggan och långt ifrån hunnit läsa särskillt mycket av det du skrivit heller, men jag ska försöka beta av det, men det är inget jag lovar heligt och dyrt!!
  Jag vet inte hur du har det, själv har jag valt att plocka bort gamla inlägg, kassera dem helt enkelt, men det kanske inte var det allra smartaste att göra, eller!?
  Ja, nu é det ju gjort och som sagt, min blogg är mest till för mig själv, mina tankar och lust att ibland rensa bort några negativa tankar man plockat med sig under dagen eller dela med sig av dagens positiva händelser och/eller möten…

  Nu börjar de (mina tre barn!!) att mullra i TV-soffan och jag tror att jag måste blidga dem med en mysfrulle, dvs. gröt, O´boj och nybakade bullar!! Nej, nu lurades jag, inga nybakade bullar i dag inte…
  Ha en underbar dag, med massor av positiv energi i omlopp, ge och ta av varandra, själv kommer det finnas så mycket positiv energi i den änden av landet att vi med lätthet kan dela med oss flera hundratusenmiljoner till er i norr!!
  Energikram på er alla som är mogna nog att vilja ta emot dem…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s