Dagens tips slicka inte på en kall stång

Ja, nu gäller det att akta sig när man är ute, inte låta tungan fladdra som den vill. Snö kom med stormen, så just idag ska man inte klaga på föret. Ska jag klaga på något så är det min trötta kropp som inte alls vill gå ut med hunden, men jag vet ju samtidigt att det ”brukar” var ok när jag väl kommer iväg. Behöver gå ner och handla, men just idag vet jag inte om jag orkar både gå ut med Watson och sen ner till ICA.

Måndag morgon, gillar vardagar och måndagen har alltid varit en bra dag för mig. Förr när jag jobbade så var det en härlig dag när alla normala rutiner rullade igång efter helgen. Måndagar för mig idag är vilodagar, jag söker ensamheten och trivs med den efter helgens sällskap. Låter ju inte klokt men jag vilar upp mig efter helgen på måndag.

Igår var jag tvungen att börja med cortitsontabletterna igen och nu håller värsta anfåddheten på och släpper. Jag blev väldigt besviken efter den långa kuren jag har kämpat på med, veckan som gick skulle jag sänka mina astmasprayer till en puff om dagen och det gick ju åt pipsvängen. Igår när jag inte kunde kavla ut min saffransdeg utan att flåsa som om jag sprang marathon eller något liknade och armarna var så mjölksyrade att jag gick på ren ilska för att få degen platt. Då sa mannen som kom ut i köket och hörde hur jag lät att nu är det dags för cortison igen. Ja, sa jag du har så rätt, hämtade 5 piller och så testade jag med peak flow meter en liten smart tub som man blåser till i och kan på så vis se hur mycket man orkar blåsa ut. Inte var det mycket att skryta med, så det var helt rätt med cortison

Nu ska jag ut och pulsa i snön och ser att det snöar kraftigt, var upp i natt pga magkatarr, tog några tabletter för att lugna syran stod en stund och tittade ut mot havet och vågorna som var rätt höga. Tänkte på alla som åkte Finlandsbåtarna inatt, bevare mig väl så gungigt. För den delen alla fartyg i storm…

12 kommentarer på “Dagens tips slicka inte på en kall stång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s