Va, är det första advent på söndag?

bed_1132051627En sån här dag har jag ingen som helst lust att kliva ur sängvärmen, att vakna och känna mig lika trött som när jag la sig, ska det var liv det? Får väl hoppas att det rättar till sig lite under dagen, dottern tog Watson på en promenad och vissa dagar är det en sån stor gåva, trot eller ej.

Igår insåg jag att det är 1 advent på söndag, mannen har köpt vitmossa till adventljusstaken och jag har sett påsen på bordet, men ändå inte kopplat ihop den med 1 advent. Igår köpte vi fyra julmust till extrapris och det var då talgdanken föll ner. Lite panik invärtes för jag tänker inte ge mig ut i år och köpta julklappar bland alla bacillerna. Pratade med maken igår om vårt sovrum som vi planerar att totalrenovera, ”men du sa jag måste vi verkligen ge varandra julklappar i år”? Han är en svår nöt att knäcka när det gäller lusten att ge klappar. Ja men, nu kommer vi att lägga så mycket på sovrummet, kan inte det vara en gemensam klapp till oss båda? Jag såg hur det tog emot, men han gick med på det till slut.

Att renovera sovrummet innebär ju både målarfärg, heltäck, nya sängbord, en vit lång låg bänk, en vitmålad korg, nya gardiner, en ny TV modell platt, klä om sänggaveln, sy ny sängkappa (om jag orkar). Ja, ni ser det ränner iväg och blir dyrt det här.

Men samtidigt som jag säger det här till min man så kom jag att tänka på att sonen ju får barn i januari och vår filmkamera gick ju sönder för säkert ett år sedan och vi bara måste skaffa en ny så sonen kan filma födelsen. Nu tänker ni att det där får väl sonen fixa själv, men jag minns så väl hur det var när vi fick barn. Inte ett smack hade man att filma med och alla de där åren när barnen växte upp skulle jag så gärna filmat och nu suttit och tittat på med stor behållning.

Att vara mitt i den där fasen när allt händer och allt ska köpas och allt är dyrt och lönen inte så hög för man är ung. Det är då föräldrar ska göra sina ryck och fixa lite för att hjälpa till. Så nu kommer jag att köpa en filmkamera till maken i julklapp, han kommer nog att bli förvånad och lite purken om inte även han har hittat något som han bara mååste ge mig i julklapp. Så där ser ni hur mycket överenskommelsen med mig var värd … 😉

Tisdag: I min agenda står det idag; baka matbröd med sursnabben som jag gjorde iordning igår. Det var allt det … Jag blir trött bara jag tänker på att baka just nu men det brukar gå över.

Så nu ska jag försöka sätta igång min händelsefulla dag 🙂

22 kommentarer på “Va, är det första advent på söndag?

 1. http://frucosmos.tradgardsblogg.se
  Här skickar jag länken till min blogg som jag visserligen har satt punkt för, men jag lovar dej, att om det blir vovvbebis så lägger jag in bilden på bloggen 🙂 Förresten så finns det en uppfödare av cairnterrier nära oss…yes! Så jag ska ringa o prata med henne, de hade inga valpar just nu, men så att vi skulle få komma dit och bekanta oss med rasen. Du säger att du inte tål katt, men Watson klarar du av-precis så är det med maken&sonens allergi håll tummarna att det skulle lyckas med med någondera rasen!
  Här har vi full vinter just nu- MASSOR med snö och jag njuter av det, jag älskar vinter när det är snö 🙂

 2. Men så bra med en uppfödare nära, vi hade tur vår uppfödare bodde inte så långt härifrån och hon hade både mamma, pappa och mormor boende hemma hos sig. Så det var kul att se hur Watsons familj såg ut.
  Han är väldigt lik sin pappa och honom blev vi dökära i första gången vi hälsade på. Han for som en skållad råtta och hoppade rakt upp i knät på oss.
  Watsons mamma, pappa och mormor har nog vunnit allt som går att vinna för en rasren cairn, så han är väldigt stilig. Det finns ju lite olika utseende beroende på hur föräldrarna ser ut precis som med oss människor. Men vi avlar ju inte fram kroppsform och skönt .. än 😉
  Gå in på internet och leta på Cairn så får du se hur olika de kan se ut.
  Det kanske var så det var att du aldrig skrev något så att jag tog bort dig? Jag är osäker ibland har blogroll bara försvunnit precis som det nu är något konstigt med kommentareran, jag får liksom godkänna många av er gamla bloggvänner alltså era kommentarer titt som tätt. Så ska det inte heller vara och statistikkurvan har fått fnatt sedan en längre tid tillbaka. Det stämmer aldrig med statistiken, ser ut som om den har hängt sig. Men det är ju ingen ide att klaga här för de bryr sig inte ett dugg om att man mailar och påpekar saker. Jag har lyckas heller aldrig få in kommentarena på min mail som jag jämt fick förr. Jag har kryssat i alla rutor rätt men det funkar inte och inte bryr de sig om det heller.
  Men kram på dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s