En liten betraktelse en dyster tidigare dag

Inte alltid man är så glad när man är sjuk, tankar plöjer sig igenom hjärnan som en snöplog och lämnar stråk efter sig som tonar ut i tunga tankar. Livets förgänglighet tänker jag mycket på när jag långsamt går mina promenader och tar del av naturens eviga kretslopp. Nu betyder inte tyngden av mina tankar att jag är självmordsbenägen, nej, mina tankar gör så här lite då och då, dyker vare sig jag vill eller ej. Detta tillfälle som jag inte minns, utan hittade nerskrivet på ett papper, delar jag med mig av.

Allt stort kommer att stå kvar

Grässtrån vajande för vinden

Trädens gungande rörelser och vindens smekningar mot allt den möter

Jag kommer inte att finnas mer

min kropp kommer dela upp sig i de små beståndsdelar

den från början

byggdes upp av och bara försvinna ner i jorden

ner i det eviga stoftets rundgång

 

12 kommentarer på “En liten betraktelse en dyster tidigare dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s