När en läkare ska ligga i skiten då är det snusk och ska åtgärdas

Idag kände jag en längtan efter något humoristiskt, men det var inte så lätt att hitta bland alla bilder. Lite farligt får man allt leva här i livet .. man får vara beredd på en stör i baken vilken sekund som helst. En del verkar för den delen nästan födas med en ingjuten från början. Tänker på stela, ospontana människor, det har jag svårt för kanske för att de är mest olika mig. Så just jag borde kanske få en stör där bak för att lära mig något.

Även jag läser ju nyheter fast jag förstår att det inte verkar så när jag skriver alla gånger. Nyheter har ju inte blivit speciellt upplyftande med tiden, en nyhet är oftast bara något man mår dåligt av att få ta del av. Om jag var vettig så hade jag slutat både läsa tidningar och se nyheterna på tv för länge sedan, allt för att bevara en inre frid och  framförallt ett hopp om andra och deras val av liv.

En nyhet så som den om ostädat sjukhus ger ju först känslan av att det är bra att sånt kommer fram. Såg ju själv när jag låg inne för hjärtat att fläckarna på golven var kvar när städaren hade svept förbi och insåg då själv att det var snusk på sjukhuset. Har tänkt många gånger att de som sprider de där ruggiga bacillerna som ingen av oss vill ha, det är ju personalen på sjukhus som inte sköter hygienen. Har funderat över vart alla hygiensjuksystrar tog väg… finns de kvar? Vad gör de då för sin lön?

Nå, nu låg den där läkaren på sjukhus och såg själv skiten i näröga, då kom tidningar och sjukhuschefen reagerade och det skulle tas om hand osv. Han lovades t.o.m eget rum när han skulle ligga inne nästa gång och jag lovar att det rummet kommer att skina av renhet som aldrig förr, allt för att han är en läkare. Men genom alla år har alla vanliga anställda klagat, folk har dött och ingen har väl brytt sig mer än att sjukhuschefen har tittat i sin börs och snålat ännu mer på just den kostnaden som städningen innebar. Att städningen rädda liv verkar helt ointressant för chefer inom vård och landsting.

Ibland så får jag sura uppstötningar av den här typen av nyheter … som sagt bra att det kommer i ljuset, men för jävla ynkligt att det måste till en läkare som blir sjuk och själv kan råka illa ut för bacillerna. Men samma läkare har väl gått där i alla år och sett skiten när han har jobbat men inte brytt sig. Vem är man närmast då? Jo, sig själv så klart, då gick det bra att gå ut i media.

Nu har jag försökt ha humor vilket var svårt idag, sen har jag försökt analysera ännu en dålig/bra nyhet. Får väl vara måtta på allt som kan komma ur en seg surdeg en så här grå dag.

9 kommentarer på “När en läkare ska ligga i skiten då är det snusk och ska åtgärdas

 1. När jag låg på BB så var rummet snaskigt, och maken vägrade låta mig gå in i badrummet innan dom kommit & städat, och då gick han ändå in & skurade efter att städar’n fejat… Ick!

 2. Tjena Maggan-Haggan!
  Jasså du är en surdeg idag. Ja, men surdegar är inte så dumma dom, det kan komma mycket gott ur dom. Nu när jag är hemma o sjuk hinner jag läsa din blogg.Tack för den roliga bilden. Det gör liksom alldeles ont i en……. AAAAAAJ.
  Kramar på dig

 3. Kram tillbaka på dig sjuklingen, krya på dig. Själv håller jag på och gör mig klar för att åka till bibban, är hundfri idag och då orkar jag ta en tur till bibban vilket jag har längtat efter. Blir lite för mycket när jag både ska ut med honom och sen åka iväg.
  Kram

 4. Jag har också erfarenhet av ett och annat snaskigt sjukhus där städningen har varit allt annat än i närheten av hyfsad! När min pappa låg inlagd så fick jag själv tömma papperskorgen och dumpa innehållet under nästan på ett biträde som inte uppskattade min inblandning. Men den bjöd jag på!

  Hoppas det blev en bra tur med många spännande böcker!

  Kram

 5. Alla nyheter är ju inte världens nyheter. Som tex att Katten Elma äntligen kan göra sina behov igen som jag läste en gång för några år sedan. Det är ju inte så mkt om man ställer det emot Anders Eklund tex. Fast det beror ju också på hur man ser på saker och ting.

 6. Jag skrev det du skriver men i mycket korta ordalag i ett mejl till rapport igår efter deras uppmaning. Så här skrev jag – Det är bra men synd att det måste vara en person med”pondus” i vården som ger uppmärksamheten över landet. I Norrbotten togs detta upp i lokalal Tv samt den lokala dagspressen tidigare i år, när det gäller Sunderby sjukhus i Luleå. Det var några korta reportage sedan dog debatten ut. Vet ej vad som hände fortsättningsvis.

  Vi är överlag ett litet lort Sverige när jag ser på exempelvis allmänna toaletter i landet. När jag besökte exempelvis Kroatien för några år sedan blev jag förvånad eftersom alla och då skriver jag alla allmänna toaletter var kliniskt rena.
  Jag hoppas verkligen att den här debatten fortsätter och något händer i Sverige idag.

  Mycket kort men jag blev som du irriterad över att det måste vara en läkare innan det diskuteras som en nyhet, det vi alla redan visst.

  Sedan kan jag också berätta att den här läkaren har arbetat på en vårdcentral i Frösön, han är jämtlänning, och en mycket omtyckt sådan. Min gode vän berättade det igår, eftersom han varit arbetskamrat till hennes svägerska. Det kanske inte var lika skitigt där, vad vet jag.

  /Margareta G

 7. Ha,ha. Jag hade lämnat datorn på med din bloggsida uppe och min lille V fick syn på bilden. Han sa: -Mamma vilken rolig hemsida det där är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s