Ett bloss och en droppställning tack!

300px-stockholm_tunnelbana_train_c20 Jag älskar tunnelbanan, bara lukten får mig lite salig. När man står där och tittar in i den mörka tunneln och undrar, när kommer den? Då kommer blåsten först genom tunneln framför tåget och det gillar jag. Svårt att beskriva lukter men tunnebanan luktar lite källaraktigt och fuktigt mmm.

Lite snopen blir man när man kommer fram till Danderyds sjukhus huvudentré, där står alla rökare med sina droppställningar, tycka vad man vill om rökning, men det ser rätt illa ut när sjuka personer står där och röker samtidigt som något livgivande droppar ner i slangen in i deras kroppar. Man kan ju känna sig provocerad/förbannad när sjuka skiter i allt och fortsätter röka, som lungcancerpatienter som smygröker fast de går på cellgiftbehandling. Sånt där tänkter jag på nu mera på ett annat vis …

Det handlar ju om att ta ansvar för sig själv .. ok, vissa vill inte leva, fine för mig men skit då i att tynga ner sjukvården med era krämpor som ni förmodligen har supit eller rökt er till. Jag har blivit på ett sjuhelsikes humör när det gäller vissa saker, främst det här som missköter sig. Ilskan riktar sig mot alla som har möjlighet att välja i sina liv och så väljer de bara ren skit, droger, alkohol, nikotin. Kastar bort livet!

Sen sitter vi här vi som vill leva ett vettigt liv men inte kan välja det hur vi än vrider oss. Ja, så var det med den ilskan.

Nu har jag tagit prover igen får ringa imorgon och höra hur det ser ut.

Jag är trött, kroppen har jag tröttnat på för länge sedan, nu har jag släpat mig till och från sjukhuset och vill inte göra om det på ett bra tag.

17 reaktioner till “Ett bloss och en droppställning tack!

 1. Håller med om att det ser bedrövligt ut när folk står utanför och röker har inte sett någon med droppställning men hade nog blivit ännu mer bedrövad. Tyvärr har jag börjat röka igen efter att ha hållit upp i ett år och jag kan inte ens förklara varför jag började igen. Men jag har lovat mig själv att efter nyår måste jag sluta.Jag blev så sjuk för två år sedan och var nära att dö så jag borde skärpa till mig.
  kram skytten

 2. Maggan jag har försökt och läsa om din syster men jag kom bara till första kapitlet och grät som en tjur så det kommer att ta tid att läsa allt. jag älskar dig.
  skytten

 3. (((kram))) Precis så tänker jag när min mamma beklagar sig för femtielfte gången på ett år att hon bara hostar & aldrig blir av med sin förkylning… Det kan väl aldrig ha nå’t med att hon röker att göra, va?!

  Men, men… Det tog min moster KOL & två veckor på sjukhus innan hon insåg att det var läge att sluta röka…

 4. Då skulle du gilla t-banan i Budapest. Där är trycket så stor att peruken åker av 😉 om man inte ser upp. Och så får man hålla sig i vagnarna också annars slungas man på någons knä 🙂

  De rökare inte vill de dö, men förväntar att de blir räddade till livet av skickliga läkare och samhället betalar för deras synder.

  Kram

 5. Har en syster, med näringsbrist! Hon är 42 år, hjärtklaffarna har stelnat och sluter inte, pga kaliumbrist, njurarna kalkar igen, blodtrycket har varit skyhögt sen hon var 35, hon vägrar ändra på sig, ”jag kan väl ta en morot extra”! Hon vägrar äta näringsrik och balanserad kost och har faktiskt bestämt sig för att dö ung! För mig är det helt sjukt, verkligen sjukt. Hon fick alla ”larmrapporter” om sitt dåliga näringsintag när hon var 35, vi pratar treo och ostbågar till frukost!
  Hon har barn, hon har man, men tänker inte ändra på något. Det gör mig förbannad, inte ledsen längre, men riktigt, riktigt förbannad!

 6. Jag förstår att du blir provocerad av rökarna. Men men men…
  det går att missbruka friheten till hälsa på många sätt som gör kroppen sjuk:
  En del stressar
  andra äter onyttigt
  inte minst de som inte motionerar….
  eller de som sportar sig ledbruten…
  de som svälter ihjäl sig
  de som lever farligt
  de som kör för fort med bil
  de som
  de som
  ………..de som, ja listan är lång på vad vi gör och inte gör för att inte belasta sjukvården.
  Vilka är vi som ska dömma andra hur de lever?
  Jag blir också provocerad av de där rökarna du nämner. Men jag skulle inte vilja vara den som nekar alla självförvållat sjuka vård. Det är en etiskt krånglig sak du tar upp.

 7. Jag tror att vi kommer att hamna där till slut för samhället kommer inte att ha råd med vård till de som inte bryr sig om sig själva. Jag bara känner så att man banne mig kan ställa vissa krav på oss människor när vi får vård.
  Jag tittar ofta på program från USA, en akutmotagning där man får följa de som kommer in och man kan ju undra varför man ska lägga 100 tusentals kronor på intensivvård för en fd narkoman i 60 års åldern som kämpade hela sitt liv för att supa ihjäl sig. Där låg han medvetslös på intensiven i 10 dagar innan han dog av de där inre blödningarna han fick av sitt supande och så levern som la av. Jag tycker det är slöseri med resurser.. låter säkert kallt som bara den, men jag är övertygad om att det kommer bli mer restriktioner i vårt land med tiden.
  Nej, vem vill dömma, men till slut kommer frågan bli vem vill betala?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s