Gastroskopi fy fabian

1051451clfzmmuayzÄnnu en färglös dag utan sol och som om inte det var nog så har jag varit på besök hos min njurläkare. Vi pratade igenom senaste proverna och jag ångrar så att jag sa att jag inte har blivit av med magkatarren. Nu har jag fått en remiss till en gastroskopi vilket är bland det vidrigaste man kan utsättas för. Märkligt att man inte har kommit längre än att trycka ner en slang i halsen ner i magen för att ta prover, barbariskt äckligt och jag som ulkar och mår så skunk dåligt ändå.

Jag ålade hit och dit försökte hitta andra lösningar som att det väl går att ta blodprov nu för tiden för att se sånt, men hon sa att ”jag inte kunde tala mig ur den här undersökningen”. Om jag nu har magsår eller den där bacillen i magen så behöver jag medicineras inför ev transplantation.

Det är så att när man får ett nytt organ så får man väldigt höga doser av olika mediciner som gör att man får problem med magkatarr och jag antar att det kan bli rätt jobbigt för magen, då vill min läkare att jag inte har problem med magen in i den sitsen. Jo, jag fattar hur hon menar, men jag får mest lust att bara storgråta, hoppas nu hon fattade hur pass ångestfyllt det är för mig med den undersökningen så att jag får sedativ så att jag somnar.

Jag har redan testat slangarna flera gånger så det räcker, har opererat magmunnen och inför den operationen så var det slangar både igenom näsan och munnen.

Nu har jag 9% total njurfunktion och hon sa att jag var nere i 8% när jag var så risig i slutet av somaren. Ja, vad ska man säga? Jag sover och sover, mår inte bra i magen och börjar tappa matlusten. Nu gäller det att inte tappa allt utan bara försöka flyta med och hoppas att jag kan få min väns njure. Det handlar bara om att stå ut nu, kämpa på.

Sen ska min njurläkare sluta och det var ju synd nu när man börjar förstå hur hon funkar. Men en ny njurläkare tar över och jag hoppas att jag får en som är varm och bryr sig.

12 kommentarer på “Gastroskopi fy fabian

  1. Ni är så gulliga hela högen puss på er och Vb vi hörs när jag har en bättre dag än idag, har bara sovit. Znogge grisöron är precis vad ja… nej, vad Watson längtar efter.
    Vi ska lägga ett paket bland de andra paketen under granen med ett öra i. Första gången vi gjorde det så tänkte vi inte alls på hans paket, men han började böka runt alla klapparna tills han hittade sitt paket, han bet och slet i pappret tills han hittade sitt öra, då var han så nöjd. Vi skrattade gott och tyckte han var duktig som hittade örat utan att vi hade bett honom att söka bland klapparna.
    Skytten … klart jag kommer om så bara in och ut en stund, men du om någon vet ju hur svårt det kan vara att bli av med mig på natten.
    Kram

  2. Det är ingen rolig undersökning, men de senaste tiderna jag har varit har jag fått en spruta så att jag typ sov och kände ingenting.
    Be de att ge dig en sån också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s