Karma rakt upp och ner

45Så här har jag sett ut nästan hela dagen, har blivit expert på att sova. Min dotter kom och hämtade Watson så jag kunde fortsätta med det jag är bäst på, sova. Sen vid 14-tiden ringde Klimakteriekärringen och efter en stunds prat så hade jag fått energi från henne och kom upp ur sängen. Har nu duschat och fått på mig kläderna, är väl alltid trevligare för min man att komma hem när jag är uppe och ser lite normal ut än att komma hem till en såsande kärring i långt nattlinne.

Jag är alltid slut efter att jag har varit till sjukhuset, suger musten ur mig och jag antar att det är rent psykologiskt. Igår var första gången sedan jag bytte läkare som hon räknade ut var jag låg med min njurfunktion. Fast jag själv kunde tänka mig var jag låg på för procent så tar det på psyket när jag fick höra att det var 9% kvar. Det är så varje gång det är en nedgång, då får jag en släng där jag blir som ännu sämre. Men det här är ett mönster som jag har lärt mig se hos mig själv, så jag har sovit och bara tagit hand om mig själv idag för att jag var i extra behov av det.

Men hua nu är jag faktiskt njursviktig så det räcker, tänk att nu först förstår jag vad det är att vara njursviktig. Jag har märkt att jag har lätt för att dölja mitt egentliga tillstånd för mig själv, slår som ett dövöra till inför mina egna tankar, när de tränger sig på och är för jobbiga. Jag vill inte vara sjuk hela tiden, tycker jag kunde få semester ett tag nu åka till solen och dricka goda drinkar och bete mig som vilken turist som helst. Vila upp mig helt enkelt det har ju alla rätt till ….

Nej, det här livet har jag tydligen vald den här soppan och jag kommer ju säga till mig själv inför nästa liv att då jäklar ska jag ha en frisk kropp och knopp, bäst att lägga till det där om knoppen annars kanske man får något fel på den nästa liv. Kan man få önska sig ett lagomliv med lugn och ro? Nej, förstod väl det, att det inte gick för sig.

Jag har väl mer jag ska träna på antar jag, kan tänka mig att jag ska ta för mig mer och kanske ha en i för samhället tjusig utbildning som ger respekt vare sig man är värd det eller ej. Stort skrivbord och liten hjärna, men plånboken den är full. Nä, jag är inte sån och kommer nog aldrig att bli sån heller om jag får vara med och välja något.

Jag gillar att tänka att den där starka igenkänningen vi har när vi träffar vissa nya personer har med mitt själsminne att göra. ”Vi har sett förr” känslan och alla spännande tankar jag kan ha om hur och var i mina tidigare liv vi möts? Man kan ju tycka att reinkarnation är påhitt, men erkänn att det är en fantastisk tanke att leka med vid en mängd tillfällen i livet. För att inte tala om så kittlande karmiskt tänkande är när det kommer till hur jag själv uppträder mot andra och hur de ev uppträder mot mig.

Karmiska tankar blir väldigt starka när fem personer erbjuder mig sin njure och jag egentligen inte tycker att någon av dem har anledning att göra så för mig. Vad får dessa att erbjuda sig, sån uppoffring att jag inte har ord för det.

Det är där karmat kommer in igen, för i detta liv tycker jag inte att jag har gjort något speciellt för dem mer än varit den medmänniska jag själv skulle vilja möta i livet. Då måste det vara karma, något jag gjort i tidigare liv som jag får igen i detta skede.

Karma har givit mig tröst många gånger, speciellt när jag har suttit på en begravning och hjärtat varit tungt av sorg och saknad. Då lättar jag lite när jag tänker att personen förmodligen sitter här och tittar på oss alla och vi kommer möta igen och igen och igen.

Karma för mig har nog varit vad kyrkan/prästen/bibeln är för religiösa personer. Men karma är ju lätt att förakta, religiösa personer har ofta för sig att de har den enda rätta vägen. Jag går aldrig i klinch med dem om deras envisa åsikter för jag vet att det finns lika många vägar att gå som det finns människor. Med lite tur så kanske de lär sig ödmjukhet på sin väg.

Tror jag slutar just där för denna gång, njursvikten grötar till mitt tänkande och jag tappar lätt tråden. Hittar ni massor av snörstumpar liggandes så är det garanterat alla mina tappade trådar, skicka dem till mig är ni hyggliga. Men det hjälper säkert inte.

Nu tar jag sikte på spisen, fiskgratäng tänkte jag med vet inte vad jag ska ha för smak på såsen än, vitt vin är ju inte dumt och räkor, men nä, det glömmer vi orkar inte tina och rensa det just nu. Kanske har jag en krabburk på lut i skafferiet?

6 kommentarer på “Karma rakt upp och ner

 1. Hoppas du får några piggare dagar nu men du gör rätt som bara tar hand om dig och vilar mycket .
  Jag önskar dig en riktigt God Jul om jag inte hinner titta in hos dig innan vi åker på söndag morgon.
  Kram

 2. Du måste verkligen ta hand om dig ordentligt annars skäller jag på dig.. Hoppas vi ses på Lördag.
  Tänkte på det där du skrev att folk ville ge sin njure till dig och du inte kunde förså varför eftersom du inte har gjort något speciellt men alvarligt talat har inte du gjort något du som alltid finns till hands och man kan prata med dig om vad som helst.
  Du är en bra lyssnare och om du kan så kommer du med kommentarer om saker och ting. Jag tycker faktiskt att du ska ta åt dig äran och förstå varför dom gör som dom gör med njure eller hur.
  Jag tror också som du vet att jag håller med om detta med Karma jag tror stenhårt på den och att den finns här för att hjälpa oss med det mesta.
  Jag tycker väl också att folk ska prova på healing för det är helt underbart och man är ju en lugnare människa efteråt.
  Ta nu hand om dig ordentligt.
  puss och kram från skytten

 3. Jag är ju inte så mycket för det där med andlighet.. men på något sätt får jag för mig att jag förstår hur du menar. Att man kan träffa personer ibland som känns nära på engång. De personerna är på samma våglängd och man har ömsesidig förståelse och flyt i kommunikationen… Att när man frågar om hjälp så får man ett ärligt svar (antingen ja eller nej utan dåliga vibbar) och man hamnar inte i skuld. Det är en ynnest varje gång man träffar dessa.
  Motsattsen är personer som man missförstår hela tiden och kontakten suger energi som ett svart hål.
  Det är de de med god ”karma” som förgyller dagen:)

 4. haha. Rolig början på inlägget. Jag älskar ordet klimakteriekärring hahaha.. Lär väl inte göra det när jag själv har kommit till det stadiet då befruktelsetiden är över 😉

  Hoppas du kan få bli bättre snart och ja, du måste ta bra hand om dig! Så att de inte händer andra saker med dig nu när du ändå mår krassligt. Allt kan hända. Man kan alltid önska att de man inte fick vara med om i detta liv, kommer som en bonus i nästa. Man får bara vänta och se…. 😀

 5. Hejsan, nu var det länge sen jag hörde av mej men har varit data-från-vänd ett tag och pysslat med den delen av livet som du inte kan och orkar ta del av nu längre – nio procent fruktansvärt jobbigt du måste ha det- … ja det här som kallas ute i verkligheten, jobba, handla mar, laga mat. bädda, sova och runt runt… och håller med dej, en semester vore på sin plats! I tomma intet med inga måsten, goda mat och dryck, en massa böcker och göra vad som faller en in. Skulle vilja sitta på en skärgårdsö under hela julen, alldeles för mej själv, elda och basta och med tystad där det är bara vinden som låter.

  Ha det så jättebra du bara kan under julen och hoppas innerligt att allt ska bli bra snart för dej!

  God Jul käraste Livsglimtar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s