Tankar bara just tankar

Passande för mig idag att packas ner i en låda
Passande för mig idag att packas ner i en låda

Här skulle jag kunna sitta i dofterna av den snart griljerade skinkan och rynka på näsan åt ättiksinläggningen till sillen som svalnar på spisen, men det gör jag inte för jag gör inte ett dugg mer än klagar. Jag har varit på ett gräsligt humör större delen av dagen, den delen av dagen som jag inte redan har sovit bort. Gick faktiskt en tur runt huset, halleluja moment när solfan höll jag på att skriva, sken över hela mig.

Nej, det var inte en skön promenad för nu är kroppen mest trött och ynklig, det var med små långsamma steg jag tog mig runt. En fördel fick jag ut av det och det var att jag fick gå på toa när jag kom hem. Det är ju sånt som du verkligen vill läsa om från mitt händelselösa liv.

Jag fick idag en ny tidning från barnboksförlaget, så passande för mig med barnböcker. Till min stora lycka hittade jag en hel sida med barnböcker som handlade om bajs. Min man han skrattade gott och sa att tidningen hade kommit till rätt person. Jag minns våra barns uppväxt och väntade innerligt på den dag bajskorvarna skulle dyka upp …. 49957 Den här boken ska jag köpa vilken skatt.

Men inte blev mina barn ett dugg fixerade vid kiss och bajshumor. Som mamma var jag djupt besviken och minns från min egen barndom hur syrran och jag rullade ordet bajskorv i munnen så pass ofta att pappan fick ett utbrott vid middagsbordet. Han slängde varmkorvarna på våra tallrikar och sa arg ”här ta lite mer bajskorvar” och moset skvätte han runt och sa väl lite andra runda fina ord.

Syrran och jag satt som två fågelholkar i skogen med gapande munnar och sa inte ett ord. Sen dess har jag väntat på mina barns kiss och bajsperiod, de skulle komma som räddare i nöden till sin mamma och låta henne skratta och njuta. Nada blev det av det.

Nu jäklar satsar jag allt jag har på bajsböckerna till barnbarnet, måtte han gossen Tim ha lite mer i skallen än mina ungar hade. frackaste-mini Denna barnbok handlar om en mullvad som en dag får något på huvudet och sen börjar han leta efter den som gjort det. Vi får följa honom runt och se djurens olika bajsmodeller. Jag har redan köpt den här boken till Tim …

Det ringde på dörren och jag funderade över vem som har tid att titta in en sån här dag, dagen före dopparedagen. Ett blombud med något till mig, fick en så fin skål med både blommor, ljus och dekorationer. Åhh tack du söta Klimakteriekärring, du vet vad jag går igång på Du och inte kunde jag känna mig sur och elak efter den suprisen.

Mannen han har fullt upp nu, skinkan ska griljeras, sillsalladen gjorde han igår, affärer ska besökas, lax-& färskostterrinen ska göras och hunden ska ut och vad ska vi äta till middag sa jag? Men så långt hade han inte tänk … nej, det kostar på att bli hushållerska så där helt plötsligt på heltid.

Det kostar på att ligga i soffan och dirigera det hela, arma make. Jag ska nu vara snäll flicka resten av kvällen, försöka kompensera mitt gnäll om det går.

9 kommentarer på “Tankar bara just tankar

 1. 😀 Jag har tre söner som är vuxna, de har inte direkt varit i kiss o bajssvängen heller, inte så väldigt mycket så vitt jag minns.

  Det är taskigt humör i omlopp tror jag, eller så vill jag tro det. Jag känner mig vulkanisk, kom just på att jag glömt rödbetssalladen och gravlaxsåsen också… jippie… not.

  Du, hur det än blir så blir det jul och här kommer en kram från mig till dig där i soffan.

 2. Önskar dig och familjen en underbar jul! Njut så mycket du bara kan.

  Boken om mullvaden är så härlig. Köpte du den med flikar eller den vanliga? Den med flikar är tok rolig, jag var tvungen att öppna flera gånger.

  Massor med kramar

 3. Jag köpte en bok till dottern, Bajsboken heter den kort och gott!Många smajl bjöd den på.Funderar på om det var en mullvad med….nej.Så införskaffa den oxå vetja!
  Mitt kära sällskap sitter och sover i soffan, Kissebus ligger utslagen bredvid.Proppmätta är dom!
  Kramar

 4. Du sköna Mags!
  Här sitter jag och skrattar så magen guppar.
  Jag älskar din svarta humor.
  Får en känsla av att du skulle kunna känna dig hemma i min systers och mitt sällskap. Vi har en humor som inte alla förstår.
  Jag tycker A B S O L U T att du ska skriva en bok och ge ut den.
  Jag vill ha!
  Och alla fiffeluriga små gubbar du lägger in oxå…
  Kan se dig ligga där och dirigera din arma gubbe, och ser samtidigt mig själv.
  Det är ett igenkännande utan dess like.
  Ska sanera blad de bloggar jag följer då jag inte hinner med alls. Du ska få min hedersplats, så jag inte riskerar att missa dina sköna inlägg. Vet att jag har massor att läsa igen efter att ha lagt bloggande och bloggläsande långt ner på prioriteringslistan så här före ju.
  Stor KRAM till dig.
  och jag håller tummar, tår och allt som bara går,
  för att du snarast en ny njure får,
  Cattis

 5. förresten, mina barn har alla passerat kiss och bajsåldern med den äran, de har även vissa muntra retardationsmoment emellanåt.
  *haha*
  jag är en lycklig männsika!

  kram igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s