Pösdagen i soffans bolster

910739_abstract_tree1Så har ännu en julafton bara glidit iväg in i det som var.

Dotterns första julmiddag stod uppdukad och det var bara att förse sig. Det var så fin hemma hos henne och vår lilla familj lät sig väl smaka, åtminstone alla vi yngre, den äldre generationen  två denna gång, la sordin på värdinnans glädje med att stå där och klaga över att det var för mycket på julbordet och det hela var Maggans fel. När blev det fel att bjuda generöst vid fest, när dessutom någon annan bjuder?

Det var inte det där vanliga suckarna som vi väl alla känner när vi står inför ett julbords dignade läckerheter utan mer ren elakhet. Den äldre generationen har ju dragit ner på julbordet när de bjuder och det ska man inte få glömma ens när någon annan har kostat på sig och planerat, arbetat med sitt julbord, dukat vacker och bjuder till bords.

Ibland är det bra med en delete knapp och jag tog till den i mitt inlägg.

Tänk att jag fick ett så kul spel som heter Bezzerwizzer i julklapp, jag gillar verkligen frågesport precis som alla i min familj. Så det blev en omgång innan vi gick hem. Vi sopade mattan med killarna och det var vi malliga för.

10 kommentarer på “Pösdagen i soffans bolster

 1. Vad tråkigt när det blir sådär. Man kan väl hålla tyst, istället för att komma med pikar. Förstår mig inte på bitterhet. Att inte unna andra att göra något bra. Usch för att vara sådan.

  Det är väl jättebra att prata om hur man vill ha det i livets slut. Genom jobbet har jag ju träffat oerhört många anhöriga till svårt sjuka. Och så mycket lättare det blir om man kunnat prata med varandra om de här sakerna.
  Livet är ändligt. Ju äldre man blir, desto mer tänker man på sånt. Har man sen en svår sjukdom, så behöver man nog tänka och bearbeta såna tankar.

  Kram o god fortsättning!

 2. Fan va trist!Och just missunsamhet är ett mycket tråkigt personlighetsdrag
  Tror jag anar hur du känner, min kära gamla paps kom för första gången till mig sedan jag tvingades flytta.Han är en gammal och rätt sjuk och trött man nu.Vi pratade just om att det är kanske hans sista jul i livet.Det är ju bara så…Därför har vi frossat, njutit och tagit vara på stunden.Julen ska stå för glädje, gemenskap.I år uppfylldes det.
  Skickar dig många tankar och kärlek, Mannen får en tumme upp för att han så helhjärtat står bredvid dig.I alla väder.Helt fantastiskt, man får det man förtjänar Mags.Glöm aldrig det.
  🙂

 3. Gud, vad tråkigt när människor ska gnälla om positiva upplevelser. Fast vi får kanske acceptera att för en del är aldrig någonting bra oavsett vad det handlar om. Jag har tidigare skrivit om det här med ordet men som brukar dyka upp hos sådana människor. När de sagt något positivt så kommer det där men, eftersom de inte kan glädjas åt/med andra.

  Dina nära äldre har inte anammat det här orden ”gratis är alltid bra”. Jag tycker verkligen synd om din dotter som ansträngt sig och fått till ett sådant superbt julbord och sedan få hällt elakheter över sig av till och med en person som borde vara mäkta stolt över sitt barnbarn.

  Jag har fortfarande glädjen över att min mor är så stolt över mig och mitt sätt att lägga upp, duka och göra i ordning vårt julbord. Hon har själv aldrig haft det intresset och visar verkligen sin glädje över att få vara hos oss, hon verkligen öser beröm över mig och funderar varje gång var jag fått de talangerna =).

  De är inte något märkvärdigt jag gör men för henne är det en riktigt positiv upplevelse.

  Jag förstår din sorg och samtidigt är det din mamma, du lämnar inte henne utanför trots att hon plockar bort en hel del av din glädje över julen.

  En god fortsättning hoppas jag att du får i alla fall och gläds över de övriga positiva människor du har runt ikring dig. Din man verkar vara helt suverän och omtänksam mot dig.

  /Margareta G

 4. Men hallå!
  Är dina äldre släktingar helt vrickade, har aldrig hört nåt så dumt. Bittert är ju inte ens förnamnet. Är det så när ni träffas förstår jag att du tycker släkten suger. Blir man bjuden ger man uppskattning, gillar man inte tillställningen håller man tyst. Det är verkligen basal hyfs.
  Skäms på dem.

 5. Man får gratulera till segern! och deletemöjligheten…
  En ska va positiv när det är jul, tänka varma tankar om de som inte är detsamma. Tänka varma tankar om de som inte alltid gör detsamma… allt har en orsak.

  Läste långa versionen lite tidigare… hoppas resten av helgen går i vinstens tecken..:)

 6. Helgen rullar på mest i koma takt som brukligt är dagen efter julafton. Allt är bara bra med mig, tänkte bara lite för högt tidigare, man får nog tänka sig för lite ibland och inte vara allt för personlig. Alla vet hur det där är med gränsdragningen när man skriver, jag är ju för det mesta rätt öppen med mina tankar, men vill för allt i världen inte såra andra. Det finns bättre sätt att ta upp vissa personliga saker på än att skriva här.
  Men ja, Stenis det var ohövligt och ibland undrar jag varför vissa blir så där med åren? Jag tycker precis som du att man håller truten om negativt tänk om man är bortbjuden, så självklart.
  Julkram på er båda!

 7. Vilken duktig dotter som fixat så fint julbord!
  Synd jag inte hann läsa innan delete, antar du skrivit vasst och med bravur *ler*
  men som sagt, man ska inte vara bitter vid jul. Du har ju gjort analysen… De orkar inte göra sitt eget julbord som de gjorde det förr och har fått mindervärdeskomplex, stackarna!

  Så jag hoppas värdinnan inte tog alltför illa vid sig och önskar er alla en trevlig fortsättning på resten av julen

  Varm julekram
  Cattis

 8. Vilka tråkmånsar och gnällfisar! Varför inte glädjas åt och njuta av det goda som bjuds? Märkligt sätt att förhålla sig… Men tyvärr finns det människor som ser det som sin uppgift att vara negativa…
  Skäms på er hälsar Znogge men en eloge till den generösa värdinnan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s