Dagens gnäll

1195354inr1vv541oDe här dagarna efter är alltid så grå och tysta, nja, tysnaden var väl inte så där total igår. Grannarna har tydligen skaffat något nytt gymnastikprogram med tillhörande slagverksorkester. Det har dunsat och hoppats nästan oavbrutet under dagen, på kvällen fick jag fnatt och kände att jag inte fattar varför de inte tänker på sina grannar, de stackare som bor under hoppas jag är döva.

Det här vanliga livet med ungar som dräller omkring och klampar när de går och leker hör ju till att bo i hus med andra. Vi lever och det hörs ibland, men när smällarna och hoppandet på parketten inte handlar om dans kring granen utan möjligen en sån där dansmatta som alla ska hoppa på timma ut och in, då tar tålamodet slut. Jag slog med en burk i väggen till slut, sen blev det tyst till fram emot 22.30 tiden då var någon igång igen och hoppade sig igenom golvet. Då suckade vi bara och höjde tv-ljudet.

Det är något konstigt med ljudet här, vi bor ju i lite större lägenheter och har vardagsrummen vägg i vägg och till dem hör ju stora ytor av parkettgolv. Det är som om ljudet dundrar med efter golvet in i vårt golv. Jag fattar inte det där, men väldigt jobbigt är det med hårda hoppljud timma efter timma. Ok jag gnäller här och nu men jag är inte sån som gnäller på grannarna. Men någon gång får jag tuppjuck.

Jag minns min egen uppväxt, vi fick inte gå med träskor i trappan utan sprang upp och ner med dem i handen om det var tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Hemma fick man inte bolla eller åka skateboard inne om nu en sån hade funnits då, man fick vara tyst helt enkelt av hänsyn till grannarna. Skulle jag har smällt i dörren som en gör rätt ofta då hade nog mina föräldrar lyft av dörren till jag hade lärt mig att stänga den normalt. Så hade nog även jag gjord om det var min unge. Alla har sina sidor och inte är det en dans på rosor att ha tonåringar, men det är då man måste vara den  gränssättande föräldern, det är det som är kärlek.

Fostran är verkligen inte svart eller vitt här finns alla gråzoner med, det gäller att ha en väg och hålla sig till den. Inte smita som många gör nu för att det är jobbigt, man har andra saker man lägger krutet på och orkar inte när ungarna trixar.

Jag tycker att många föräldrar (inte alla tack o lov) skaffar barn, men sen inte vill inse hur mycket ansvar man helt enkelt får ta, allt man får avstå ifrån under rätt många år. De söker snabba slöa lösningar och smiter om de kan. Antingen är det skolans fel, som ska fostra och tros göra det föräldrarna har smitit ifrån eller så i sista hand samhället. Samma ser man på fiket där de brer ut sig när de borde vara hemma och mötas med sina barn istället för att sitta där ute och egentligen glömma bort sina barn behov för ännu en dag. Självklart kan och får man fika ute med sina barn men jämt? Tror man att ungen är en hund som man kan ha i väskan och ta upp när det passar?

Finns mycket jag inte fattar idag varken med det ena eller andra. Nu är det nog dags att stänga dagens gnällhörna.

4 kommentarer på “Dagens gnäll

  1. För många är barnen nåt slags bihang. Som det bollas med hit och dit. Barnen blir otrygga.

    Hoppas att de slutat hoppa nu. Det var väl nyhetens behag.

    Kram

  2. Jag tycker att ni ska köpa ett Nintendo Wii Sport som hämnd. Det är dessutom roligt! Med ett sådant kan man hoppa runt och boxas, om man inte vill spela golf, tennis eller bowling (min favorit). Singstar och Guitar Hero är också roligt och för mycket oväsen! 🙂

  3. Det verkar vara mycket ”jag” och ”jag vill” nuförtiden – skit samma om det inkräktar på andras sinnesfrid….jag blir också så himla trött på dessa personer och deras barn som tar över det offentliga rummet så totalt. Vem har sagt att det är en rättighet att gå på konsert och ta med trötta treåringar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s