Ser framåt

1667240ripe4be44m

Dagarna flyr som en frisläppt duva, tiden väntar inte den bara är förbi innan jag insett att den varit här. Våra år är det samma med, de går och går fast man inombords känner sig som alltid.

Snart har vi ett nytt år framför oss med allt det nya, jag ser fram emot det året vad som än händer. Nyår närmar sig med skräckblandad förtjusning, har man hund som är skräckslagen av smällarna så får man tillbringa nyårsnatten i klädkammaren med en halvt drogad hund. Om grannen visste hur väl allt hörs när jag ligger med hunden där inne? Det hade jag ju aldrig fått uppleva om vi inte hade boat in oss där med hunden.

När ungarna växte upp så var maken alltid på jobbet över hela helgen. Vi roade oss med att göra en smörgåstårta tillsammans och det var en ny sort varje år. Dottern blev en baddare på att garnera och som om det inte räckte så bakade vi även en smaskig tårta. Vad vi gjorde sen? Åt och åt och hoppades att maken skulle hinna hem före tolvslaget. Till barnens lycka kom han oftast hem och kunde vara med vid tolvslaget. Minns hur sonen kämpade med att vara vaken och alltid somnade. Vi fick lova att väcka honom klockan tolv,  men då ville han aldrig komma upp utan sov gott.

2009 jag smakar lite på mitt år, tror det kommer att bli knaggligt, men fantastiskt. Jag kommer att bli njurfrisk och hoppas verkligen att jag får göra allt jag har drömt om så länge. Det jag fantiserar om är inga konstigheter, men mest av allt är det husbilen mina tankar går till.

Denna sommar vill jag, hela jag vara med inte behöva sova och hålla mig lugn mest hela tiden. Jag vill njuta av vårens alla turer allt från den tidiga snösmältningen till vårens första uppkäftiga tussilago, blåsippor, vitsippor allt sånt som jag blir så gråtmild av. Fåglarnas sång och långsamt kunna promenera ner i Ekbacken och bara omvälvas av allt det gröna sköna som jag älskar så innerligt. Gå där med Watson, sätta mig på en bänk och bara bli ett med naturen.

6 kommentarer på “Ser framåt

 1. Du skriver så vackert och jag ser alla de där vårblommorna framför mig på en riktig sommaräng. Med din energi och livsglädje som du har inombords är jag absolut säker på att allt kommer att gå bra. Man brukar ju säga att tro försätter berg – och i ditt fall tror jag att det fungerar.

  Jag tycker synd om er hund, jag vet hur det är eftersom mammas tidigare hund också hade samma problem med smällare och raketer.

  Godnatt, Margareta G

 2. Stackars lilla jycken!

  hoppas oxå på att året infriar dina önskningar. Att få var frisk är en stor gåva.
  Själv ser jag fram mot måndagen och ”min” sjukgymnasts magiska händer. Nackspärren kommer att fara all världens väg!

  Kram
  Cattis

 3. Vi ska också trycka tillsammans med hundarna. Herr Hund gillar definitivt inte smällandet men hur Miss E reagerar vet vi ju inte. Men risken är nog stor att hon hänger på hans beteende…

  Vi får hålla tummarna för lite smällande i år…

  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s