Pigg som en mört, så länge det varar

1325373xbgmrbcsudHar en sån där gudabenådad dag när jag känner mig lite pigg. Jag tar tacksamt emot denna dag och har redan varit iväg till vårt centrum, maken behöver nya glasögon.

Vi skiljdes åt för jag behövde handla på apoteket, sen skulle jag komma in som smakråd ifall det behövdes. Det sista jag sa var att han inte skulle gå på alla de där svarta tråkiga trendbågarna som de så gärna hänger på alla som som tittar in.

Mycket riktigt stod han där med en ung tjej som väl mer såg till hur balla själva bågarna var och inte hur de passade i ansiktet på min man. Svarta bågar fanns det som sagt gott om, men jag fick som jag ville efter att vi hade prövat ett par som gick i lite rött vilket min man kunde tänka sig. Han passar bra i färger, men det slutade med ett par som hon kallade retro jag kallar dem sköldpaddsfärg.

Tänk att han har så svårt att komma iväg och handla saker till sig själv, tror vi har hållit på med köp av nya glasögon sedan i somras. Mig körde han hem och skulle sen leta bra skor till sig själv på rean under den tid han väntar på att optikern skulle testa hans seende.

Jag var in till vår guldsmedsaffär för att höra om hon hade den där silverringen med turmalin kvar, men tråkigt nog var den såld. Jag köpte ju manchettknappar till min blivande svåger i julklapp. De var så snygga med en stor runt mörkt grön turmalin och försäljerskan sa att det fanns en ring till. Han fyller år nu i januari och då kunde det ju vara smart att ge honom även ringen. Manchettknapparna var inte nya utan ja, vad säger man antika nej, inlämnade och sålda till guldsmedsaffären som sen säljer dem vidare. Det som är bra är att man får ett fint smycke till ett bra pris mot vad samma skulle kostat som nytt.

Nu ska jag gå lägga mig och läsa lite, ta det lugnt en stund.

Nu håller jag på och bakar ett matbröd med lite olika frukter i som aprikos, fikon och så några katrinplommon. Inget surdeg denna gång utan kör enkelt i bakmaskinen på dough, så smidigt maskinen gör allt knådar, jäser sen är det bara att välta upp i en bakform låta brödet jäsa en stund till, sen in i ugnen.

9 kommentarer på “Pigg som en mört, så länge det varar

 1. Jag har också fixat nytt bröd idag, på Ica Kvantum …

  Det där med glasögon är inte lätt och trots att det är så bra i början kan de ändå kännas så fel sedan. Jag har mina datorglasögon som jag fick så mycket beröm över när de valdes, numera känner jag mig bara som en entik gammal skolfröken somsett sina bästa dagar. Inte fel att se klok ut för en gångs skull, men de är bara så fel på mig.

  Det där med att köpa begagnat hos guldsmedsaffären är något nytt för mig, låter spännande och går det att göra fynd är det ännu bättre. Vet ej om det finns någon sådan guldsmedsaffär här i Luleå, kanske alla.

  /Margareta G som hoppas att du får fortsätta att må bra och vara pigg som den där mörten.

 2. Jag tror att de flesta guldhandlare köper in smycken och guld som folk säljer.
  Ännu ett tips om man vill köpa smycken till ett bra pris är att handla på pantbanken. Alla de smycken som folk inte hämtar ut säljs sedan ut.
  Även jag har datorglasögon, tog skalmarna från ett par gamla jag verkligen gillade att ha på mig och bad dem sätta i ”datorglas”. De trivs jag så bra med bättre än mina vanliga, skalmarna är mjuka och följer med eller hur jag ska skriva det hela. Ett par stela skalmar är ju inte så sköna att ligga på med huvudet på sidan om man ligger och läser vilket jag oftast gör.
  Kram

 3. Det här med glasögon är ju ett kapitel för sig. Köpte två på Specsavers – två för ett du vet – men det blev i alla fall himla dyrt och jag tycker brillorna är fula. Har man haft glasögon sen man var tio år då är det en pina.
  Manschettknappar trodde jag var hur ute som helst. Då måste man väl köpa speciella skjortor med manschetthål i och såna har inte jag sett på år och dag. Men snyggt är det och det hade man ju förr. Fin blogg – fin färg där uppe.
  God fortsättning på allt!

 4. Maggan min vän!! Nu längtar vi till 2009 för det kommer bli ditt år, på flera sätt! Hoppas att du får en god fortsättning. Gott nytt år på er om vi inte ses.

  Massor med kramar

 5. härligt med en piggare dag!

  här är nackspärren lite mildare och maggen får vila från värktabletter 😀

  Sitter här och klurar på vad jag ska hitta på för kul

  Baka kanske??

  kram
  Cattis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s