Från en bok till en annan

Jag kan ju inte må dåligt hela tiden, så nu kan jag meddela att jag är lite jämnare i humöret. Måste ju variera mig lite kan ju inte vara snäll jämt.

Maken kom hem med en bok.

Per Olov Enquist nya Ett annat liv. Ser fram emot att få läsa den, ska bli kul att se hur han skriver, jag har faktiskt inte läst hans böcker tidigare. Önskar att jag bara faller ihop av beundran över hans skrivande, idel lovord. Han lär vara stramt återhållen samtidigt som där ska finnas ett musikaliskt flöde, jag gillar musik och den med en mörkare stråk passar väl mig rätt bra just nu. 🙂 Så att jag kan gråta ordentligt och få hjälp att hålla mig kvar så där halvdeppig ha ha. Äh, skojar bara, boken lär vara rätt tung och handla om djupare saker. Jag får väl återkomma när jag har läst klart, men påminn mig för jag är kopiöst glömskt och tanklös nu för tiden.

Det är ju så mysigt att hitta författare som får en att bara följa med och aldrig vilja lägga ifrån sig boken. Men, ibland känner jag inte alls för alla de författare som är rosade av litteraturkritiker, precis som jag sällan gillar de filmer som filmkritiker anser är bra. Ibland har jag insett att det hela handlar om min egen ålder, vissa böcker och filmer behöver man mogna till för att uppskatta.

På tal om filmer så är jag Fillini fan, älskar galna filmer med annorlunda människor. Alla dessa stortuttade damer av olika moralisk karaktär för att inte glömma alla gubbar, det där oväntade som man inte väntar sig händer och det finns en täthet som jag bara älskar. Har faktiskt träffat en kvinna som har varit med i hans filmer och hon (var) är astrolog och rätt galen. Det var på den tiden jag jobbade mycket med astrologi, den tiden bjöd på så mycket härliga människor med olika riktningar på både liv och tankar. Tack gode gud för den perioden i mitt liv, rätt många år som gav så mycket förståelse för andra.

Varför jag började med astrologi? Ren nyfikenhet och sen är det ett bra sätt att lära känna sig själv, det är väl det hela den här resan handlar om, att känna sig själv. Via sig själv känner man andra.

8 kommentarer på “Från en bok till en annan

 1. Jag har läst boken som visst var bra. Men ingen sensation och kanske är hans sätt att skriva inte helt i min smak. Men det är ju så individuellt det där! Hoppas du får en trevlig lässtund i alla fall!
  Kram

 2. Jag har alltid haft svårt för Fellini. Men tänker att kanske skulle jag se på hans filmer annorlunda idag. Som vuxen kvinna. Jag såg de flesta när jag var väldigt ung. Hade så svårt med alla konstiga människor. Vilket ambitiöst inlägg som du lagt in efter det här. Bra jobbat.

  1. Jag som älskade det som var annorlunda det var det som var själva tjusningen.
   Nej ambitiös har jag inte alls varit bara letat upp information om Fellini på nätet.
   Kram

 3. Böcker är ljuvligt att ha när man kryper ner i den sköna sängvärmen. Mitt hår har nu kommit så långt så att jag just idag, inhandlade några nya snoddar. Till våren så blir det perfekt 🙂 i längd.
  Kram och ett riktigt gott nytt år.

  1. Till våren är nog även mitt hår perfekt men orkar jag vänta? Tänkte mest att det skulle vara praktiskt på sjukhuset med en hästsvans, slippa bry sig så mycket. Sonen frågade varför jag inte klippte mig kort när jag gnällde över hår i ögonen. Vi får väl se hur det blir med det hela, jag är lite ombytlig av mig ibland när det gäller frisyr.
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s