Vardag igen

17035_180Solen skiner nästan dag efter dag och jag mår så hiiimla bra av det. Första ensamma dagen efter makens långa ledighet känns befriande och genast har jag fått en massa gjort. Tro nu inte att jag jublar när makens ledighet är slut nej, det är inte så men efter så många lediga dagar tillsammans är det skönt att få rå sig själv.

Jag har tagit ett redigt grepp om 2009 som började så bra med farmorstiteln. Nu har jag även bokat tid hos frissan här ska klippas kort.. Igår tog jag mig igenom mitt berg av tyger, ni vet alla de där tygerna som ska bli lapptäcken när jag är frisk. Orkar inte ha dem trängas i skåpet längre, det blev två svarta säckar att ställa ner i källaren. En säck ska väck, dottern ska rota runt lite innan jag kastar iväg den. Nu har jag en del stickat som ska repas upp och en låda med en massa papper och jox. Sen är det fint i nästan alla skåp och lådor.

Idag kommer barnbarnet hem och jag är så glad att det är fint väder, hoppas nu att de ska klara av allt med matning och allt som hör till. Tror det blir en chock för de flesta när de inser så mycket tid det tar att ha barn. Så mycket där hemma som kommer att kräva krafttag för att bli gjort, man ska ju tvätta, städa,  laga mat, handla och för att inte glömma sin egen hygien, bara att få gå på toa i lugn och ro en stund är ju något man stilla kan bedja om.

Nu ska jag bara vara några timmar, kanske åker jag till bibban….

6 kommentarer på “Vardag igen

 1. GRATTIS Farmor
  Idag låter du riktigt pigg , själv har jag precis varit hos frissan , men bara klippt topparna för jag tänkte låta håret växa ut igen , jag saknar att kunna sätta upp mitt bångstyriga lockiga hår .
  Kram

 2. Tack så hemskt mycket för att du läst på min blogg och lämnat sådana innerliga kommentarer. Nu håller jag alla tummar jag har för att du ska bli pigg och frisk och glad igen, full av gester och liv 🙂

  Jag skriver så som det faller mig i, men sedan brukar jag redigera lite om jag ska pubicera. Bloggen är dock min egen domän, som du säger – om folk inte gillar den så kan de hitta någon annan 🙂

  Ha en underbar morgondag.

  Cazz

 3. Hej farmor Maggan!
  Grattis till farmorskapet.
  Har inte besökt din blogg på länge, men idag ramlade jag över en länk som ledde mig hit och det tycks ju ha hänt en hel del sedan sist.

  Ha det bäst önskar Barbro och lennart hälsar också. :o)

 4. Jag minns än i dag vilken omställning det var att få barn! Från att kunna rå sig själv bara till att vara ständigt upptagen… Men jag ångrar det inte för en sekund!

  Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s