Elva underlakan till bebis

yg475Efter ett besök hos barnbarnet som fortfarande är kvar på sjukhuset pga gulsot så har jag nu tvättat 11 små underlakan. Jag frågade sonen och fästmön tidigare om de ville ha lakan, men fick liksom aldrig något svar. Nu har de insett att man inte klarar sig med två underlakan till bebisen, bebisar kräks mest hela tiden. Alla nya fina kläder är smutsiga och jag tror att de får rota i påsen de fick av mig med sonens gamla barnkläder där finns allt det där praktiska som det går mest av under den första tiden, bomullsöverdelar och trosor.

Men det är väl så där först att man bara vill ha de vackraste kläderna på de små, sen inser man att man inte hinner mer än sätta på dem så spys de ner. Det är då man blir mer basic och tänker praktiskt på allt i klädväg.

Ja, gissa om mitt hjärta flödar över av kärlek till Tim att man kan bli så fast så snabbt, jag kan bara ana hur resten av mitt liv kommer se ut. Jag lär väl bli lindad kring ett finger, ett litet ett och det kommer att bli mysigt.

Idag är det HF här hemma vilket betyder hundfritt så jag kan disponera min kraft ”som jag vill idag”. Borde åka till centrum och borde baka bröd, men måste välja en sak, orkar inte båda.

Idag kom det grå vädret tillbaka och det lär bli molnigare och varmare väder. Tänkte på en solig dag när vi åkte förbi Brunnsviken med bilen, där var fullt, proppfullt med skridskoåkare, jag har aldrig sett så många ute på isen förr. Det var härligt att se.

Usch så jag velar idag, ska jag sätta mig i soffan och bara repa upp gamla stickningar och sticka vidare på annat. Eller ska jag åka iväg till bibban med buss till centrum eller ska jag promenera ner till ICA och sen gå hem och baka ett härligt surdegsbröd? Märkligt förr hade jag gjort allt samma dag och dessutom massor av annat. Konstigt livet kan bli?

Jag tror jag börjar med att bara komma upp och in i duschen …

3 kommentarer på “Elva underlakan till bebis

 1. *ASG* Jag fick säkert två dussin broderade lakan till vagga & spjälsäng av mamma när B föddes, några av dom har hängt med se’n min pappa var nyfödd; snacka om kvalité, och snacka om att varenda lakan blev använt både en & två (dussin) gånger! 🙂

  Hoppas att du har ork kvar när du lyckats klura ut vad du ska göra idag! 😉

 2. Gör ingenting. Bara sitt och var en stund! Man behöver inte vara så jävla alert hela tiden.
  Du skulle sett vad jag sticka och sydde när först barnbarnet skulle komma. Det var så roligt. Det var så underbart.

  När det gäller det här med Turbo – du har väl sett knappen där uppe på Kontrollpanelens list – till höger. Tror jag ska ladda ner – men först vill jag höra någon som gjort det. Tryck på Turboknappen och kolla.

 3. Vilken bra idé med lakarn, det är som du säger man vill ju bara ha fint och gulligt på bebisen den första tiden, tills man upptäcker att det praktiska är bäst.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s