Snigeltakt

yg480En dag i snigeltakt, men jag har fått lite gjort som jag känner mig nöjd med. 😉 Diska har jag inte gjort, men det ser ju fint ut på bild. Jag har bakat ett matbröd och håller nu på med vaniljbullar. Det blir biff och potatisgratäng till middag och när ätandet är klart kommer jag att rasa ihop i soffan, trött men nöjd.

Jag ska sätta en vetedegsur gjord på ett specialmjöl som är väldigt inne att baka surdegsbröd på, det heter Manitoba. Det finns inte att köpa överallt men jag hittade det på Martin Olsson. Tänkte önska mig det i julklapp men insåg att ingen skulle fatta att jag verkligen skulle bli glad av en 5 kilos mjölpåse av den sorten.

Satt en stund och bara njöt av bilder på mina egna barn som små, så gulliga att det inte är klokt. Man borde oftare sätta sig och bläddra i fotoalbumen men det blir så sällan av. Insåg att sonens bebis ser ut precis som han gjorde som nyfödd, det har jag tänkt när jag har sett barnbarnet men först när jag såg bilderna på sonen som nyfödd så insåg jag hur lika de är.

Den kan han inte svära sig fri från… blue_flower_sm_clr

10 kommentarer på “Snigeltakt

 1. Snabb snigeltakt du har, bakar och lagar mat det hinner inte jag med när jag sniglar ;=) Gott låter det alltihop du gjort, jag sitter här och väntar på maken som först ska handla lite och sedan laga mat. Bäst så annars blir det brännt och jag blir arg och/eller ledsen.

  Kram igen
  Boel

 2. Vaniljbullar som e så gott!! Hmmm… det är ju som själva tusan att inte tekniken tillåter överföring via breda bandet… 😦
  Blev dessutom sugen på surdegsbröd. Minns den där tiden när jag tog mig för att göra en egen kultur, baka allt emellanåt. Gott är i alla fall knappt förnamnet, jmf med degigt ”köpebröd”.

  Hoppas din kväll är god! Kram

 3. Hemskt flitig är du ,får jag säga , det kan inte gå så sakta precis .
  Jag blir så sugen på att baka surdegsbröd när jag läser här inne hos dig men på något vis trnger mitt minne bort det till dagen efter varje gång .
  Kramisar

 4. Det tog många timmar för mig och jag tar paus både här och där under tiden. Det här med surdeg är lätt om man bara har gjort sin surdeg, har den väntandes i kylen, då går det snabbt att baka när man får lust.
  Men man kan ju göra en snabbsur över natten det är det jag har på gång nu till imorgon eller om jag inte orkar då så får den stå ett dygn till.
  Jag har en bakmaskin som jag använder otroligt mycket när jag vill slänga ihop ett vanligt matbröd snabbt. Då sätter jag maskinen på douhg, häller i allt som jag vill ha i brödet sen sköter maskinen allt. När det är färdigjäst så tar jag ur det ur maskinen och bakar det i en form i ugnen. Jag skulle köpa en ny bakmaskin direkt om den jag har gick sönder.
  Kramisar tillbaka

 5. Ja, man borde titta i album oftare! Vi tog en filmkväll i går och det var vekligen roligt. Men samtidigt lite vemodigt när man hör och ser de som inte längre finns bland oss…
  Kram och ha en fin lördag!

 6. Vad du är duktig som bakar och står i. Att du orkar.

  Jag blev också besviken på bloggpriserna. Trodde att det skulle bli lite nya bloggare som skulle visas upp.

  Järntabletter är ett elände för magen. Har du provat Blutsaft?

  Kram

 7. Jag vill se fler recept på din blogg! Jag blir alltid så inspirerad när du skriver om mat, speciellt om brödbaket, men det blir sällan av att jag gör något själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s