Yes tjoho!

Ligger i soffan och tittar på min make som blir mer och mer gul för varje timme, överdriver lite, men nog är han gul så det räcker och blir över. Sa till honom att han nog inte ska träffa några nya människor på jobbet imorgon.

Ser man ut som gula faran får man nog hålla sig med ”känt” folk. Han har inte haft ont sedan han fick sina nya suppar och tabletter och tror nu att han ska vara smärtfri till sin operation, när det nu blir av. Han har varit trött både igår och idag vilket inte är så vanligt, för att vara han.

Vi vilar och vilar, som två vrak i varsin soffa.

Jag fick ett lyckorus idag när sonen ringde och frågade försynt om vi var lediga fredag eller lördag som kommer? Ja, tror jag väl sa jag, som snabbt tänkte att nu blir vi kanske bjudna hem till dem på middag, men det hela var ännu bättre. Vi ska vara barnvakt till den lille grodprinsen, åhhh sån lycka!

Klart att vi tar honom de timmar de går på restaurang och firar sin ettårsdag. När jag stolt som jag vet inte vad, jag ringde dottern och sa ”att hon kunde komma då hon också, om hon är hemma,” då avbröt hon mig med att säga ”att vi, maken och jag har bröllopsdag den 4 februari.” Ops tack för tipset sa jag, som hade glömt det och maken med, vi är lika på den punkten. Hela 31 år som gifta, undrar hur det är med skaldjur för magen när man har gallproblem? Måste jag kolla upp för firar vi så vill vi ha mycket skaldjur.

Men vilken fest det blir nästan helg för oss, tänk att vi får förtroendet att passa grabben, det ska bli så njutbart, han kan få ligga på mig så länge han är här om han gillar det. Jag ska viska alla kärleksord jag kan i hans lilla öra och lägga till en liten saga om hur välkommen han är i mitt liv. Jag vill vara hans tant Brun, tant Blå, tant Grön och allt annat en farmor har att erbjuda.

Tänk så mycket drömmar man har när man själv får sina barn och tänk att man blir likadan när man får barnbarn. Skallen går i reafart med alla kreativa saker som jag och lille prinsen ska roa oss med när han blir större och jag friskare.

7 kommentarer på “Yes tjoho!

 1. Men åh… Du gav mig vinegar eyes med ”Jag vill vara hans tant Brun, tant Blå, tant Grön och allt annat en farmor har att erbjuda.”, jag sitter bokstavligen & ryser över hur fint sagt det är! 🙂

  Den lille killen kan skatta sig lycklig över att ha blivit född in i en så rar familj… 🙂

  Grattis i förskott på bröllopsdagen – ni ligger 19 år före mig & maken! Fast skaldjuren får ni nog vänta med… ”Vid gallstenssjuldom bör man vara försiktig med råa grönsaker som t ex rå lök, paprika och gurka. Rökt fet fisk, skaldjur och grillat kan också vara mera hårdsmält. Stora måltider sent på kvällen bör undvikas.”. Fast du kan säkert komma på nå’t annat festligt i din stora kokbok! 🙂

 2. 😉 Inte behöver man slå upp något när man har dig i sin närhet. Tack nu får jag hitta på något annat att äta … välling eller något sånt läckert ha ha!
  Kram för dina vänliga ord de landade så mjukt i mig.

 3. Jaa det är mysigt å vara barnvakt. Jag var det mycket när jag bodde nere i Kalmar åt mina syskonbarn. Men nu när man bor 64 mil ifrån blir det ju aldrig haha. Jag brukade ringa och fråga om jag kunde få vara barnvakt. En gång på alla hjärtans dag så ringde jag syrran å erbjöd mig, om det var så att de inte hade några andra planer. Så då var min systerson min valentinedejt haha 😉 mysigt med barn.

 4. Men Herre Gud männska, vad är väl Let’s Dance mot ett samtal med dig?! Jag gick inte miste om ett dugg! 🙂

  Jag var ju också öronbarn när jag var liten, så här är det öronlappar som gäller när han ska ut. Han ville leka ute med kompisar idag, fast det får han allt vänta med tills på måndag!
  Fast nu har det iallafall värkt hål, så han har inte lika ont.

  Nu ska jag också glida i säng – vi ses hos John Blund! 😉

 5. Vilket hedersuppdrag ni fått! Så mysigt det blir att få rå om den lille mannen!

  Hoppas maken får sin operation snart för är han gul ska han väl inte vänta för länge.

  Kramar!

 6. Vilken lycka, det är nåt särskilt med första barnbarnet, och så fick du sköta medan de var på en välbehövlig paus från ”blöjpåsen”. Mitt första b-barn var dottern så snål med så jag fick knappt ta i honom men sen har jag ju fått desto fler att hålla om. Ettan fyller 20 snart.
  Hoppas det går bra med räkor för guben, kanske får ta lagomt lite, för räkor och musslor tycker inte gallan om.
  Kramar holm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s