Soldis

Vreden flyger iväg
Vreden flyger iväg

Idag är jag len som bomull igen, vreden lättade och flög iväg. Maken ringde både igår kväll och för en stund sedan, han ska röntgas och gå igenom en gastroskopi … välkommen i gänget. De ska försöka ta bort den sten som har fastnat. Imorgon blir det operation av gallan, jag som hoppades att jag skulle få hem honom imorgon senast. Åren gör att man växer fast i varandra, man vill helst ha den andra hos sig för jämnan. Det är första gången min man är sjuk och opereras, så jag tycker synd om honom och samtidigt så är det bra för nu kommer han förstå hur jag har det framöver. Själva känslan att ligga på sjukhus och vänta på behandlingar, alla lukter och rutiner som inte alls har med patienterna att göra utan bara finns för att få maskineriet att fungera.

Bara att bli väkt av någon som kommer och hurtfriskt säger godmorgon samtidigt som persiennen dras upp, usch jag ryser. Men om allt går som det ska så kommer han hem till vår bröllopsdag den 4 februari och jag har fått glömma vår stora skaldjurstallrik som vi gärna festar loss på. Det får väl bli något lenare, vad som helst bara han kommer hem.

Kallt idag ute, Värtan ångar och ser så där lite såsig ut ett förstadie till isbildning. Soldiset är så välkomet, jag suger i mig allt tänkbart ljus. Först tänkte jag gå ut med Watson, men ringde sen till hundvakten och frågade om de kunde ta honom på en sväng som ju blir längre än min lilla tur. Det tog inte lång stund så stod I här och glädjen var inte att ta fel på, Watson är verkligen kär i sina hundvakter. Jag får hem honom på eftermiddagen igen. Antar att jag kommer att åka och hälsa på maken tillsammans med dottern och hennes fästman senare idag. Vi får se hur allt blir…

8 kommentarer på “Soldis

 1. Skönt att solen värmer både insida & utsida på dig idag! 🙂

  Har fått för mig att du har inglasad balkong? Isåfall tycker jag att du ska bylta på dig & sätta dig på en kudde på en stol (du behöver ju ingen uvi direkt…) där ute med en kopp varmt kaffe/te och tanka solljus!

  Hoppas du får skjuts till karln din idag – det känns så härligt att höra hur ni växt ihop… 🙂

 2. Oj det var mycket att läsa, har inte varit hemma på länge du vet. En del tråkigheter och lite lustiga saker så att man sitter här och småskrattar. Stackars din man men som du säger då vet han hur sjukvården fungerar. Just det där godmorgon och in med en termometer under armen. Ingen sovmorgon där inte. Hoppas det blir bättre med dig och din man och att du inte ska behöva vänta så länge till på din njure.
  Kram från ett strålande gnistrande vitt Dalarna

 3. Så skönt att det händer saker i rätt riktning här! Snart har du maken hemma igen och allt är som vanligt. Sedan blir det hans tur att sakna dig när du ska opereras. Men visst vänjer man sig vid att ha varandra.
  Kramar!

 4. Hoppas att allt var bra med maken på sjukhuet!
  Det är väl så, när man är van vid att ha någon vid sin sida dagarna i ända så blir det tomt när personen inte är där! Men då får man iaf påminnas om vad man har 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s