Ur matlådan sipprar ilskan över samhället fram

Inte är det svårt att sjunka ner i soffan och fördjupa sig i en deckare, jag har hittat en serie med en italiensk kriminalkommisarie som passar mig ypperligt att läsa just nu. Där finns mord och all tänkbart otyg, men böckerna är skrivna utan så mycket detaljer om just det otäcka, känns nästan familjärt att läsa den här serien. Distraherar mina tankar på ett bra vis.

Uppdraget i helgen ser ut så här, sonen har det körigt med att jobba på dagarna och sen när han kommer hem, laga mat, sköta bebis, handla, han gör nog det mesta där hemma när han kommer hem. Så jag tänkte göda upp honom lite, han har tappat allt för många kilon. Så vi maken och jag ska laga rejält med mat och stoppa i matlådor, så att han får i sig ordentligt till lunch varje dag. Ibland är det inte så mycket föräldrar kan göra, alla har sina liv och sina beslut att komma fram till, men man kan få sticka in en hjälpande hand ibland. Nu via matlådor.

16 kommentarer på “Ur matlådan sipprar ilskan över samhället fram

 1. Det var väl ett alldeles suveränt sätt att stötta sonen! Min mamma brukar sticka till mig lådor med kåldolmar och lite annat ibland, sånt hon vet att jag inte riktigt tar mig tid att laga. Och det uppskattas!

 2. Våra landsting och vår sjukvård är en tung byråkratisk koloss. Tänk, alla politiker som ska avlönas. Jag tycker man själv ska få avgöra när man orkar börja jobba. Nån måtta får det fanimej vara.

 3. Nej du är inte ensam om att tänka så! Jag brukar till och med önska sjukdom och elände på dem som bestämmer dessa människofientliga nya regler så de får se själva, men det drabbar väl inte dem ändå, de har ju pengar att köpa sig vård och går inte under om inkomst uteblir, (fast det gör det nog inte åt dem heller). Nej fy, inte bor vi i ett samhälle som gynnar dem som har turen att vara friska hela livet och som är välbetalda. Jag förstår din ilska och delar den.

  Skönt att maken kommit hem och blir bättre, hörde hos Ninnibeth att det varit jobbigt hos dig. Kram på dig och hoppas det blir lugnt ett tag nu och att du får din operation snart!

 4. Kan inget än att hålla med dig. Det är skrämmande hur utvecklingen går. Undrar just hur de kommer ändra reglerna när de själva blir äldre. Men å andra sidan tjänar de så himla bra så det spelar väl inte så stor roll för de kan ju ändå ta ledigt.
  Politikerna har ju främjat sig från vardagen och lever i en låtsas värld där de tror att saker och ting är precis som de tror att den ska vara. Undrar när de kommer landa?

 5. Det har verkligen blivit ett samhälle för de rika och friska. Tragiskt att vi nedrustar vården och omsorgen, så till den milda grad.
  De rika blir bara rikare, får mer avgångsvederlag och fallskärmar.
  Medans vanliga människor inte ens kan få ut sin ersättning i tid från F-kassan.

  Kram

 6. Tack för boktipset, själv läser jag Obamas ”Min far hade en dröm”- hittills väldigt bra. Deckare är annars min favorit, kan inte komma på att jag läst någon av Donna L.
  Du är så fin med sonen din, mat är något som alltid är välkommet.
  Samhällssystemet idag är fyrkantigt och fjärmat från vardagen, men det finns ljusglimtar bland politiker också. Tyvärr sitter just de personerna sällan vid makten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s