Ur matlådan sipprar ilskan över samhället fram

Inte är det svårt att sjunka ner i soffan och fördjupa sig i en deckare, jag har hittat en serie med en italiensk kriminalkommisarie som passar mig ypperligt att läsa just nu. Där finns mord och all tänkbart otyg, men böckerna är skrivna utan så mycket detaljer om just det otäcka, känns nästan familjärt att läsa den här serien. Distraherar mina tankar på ett bra vis.

Uppdraget i helgen ser ut så här, sonen har det körigt med att jobba på dagarna och sen när han kommer hem, laga mat, sköta bebis, handla, han gör nog det mesta där hemma när han kommer hem. Så jag tänkte göda upp honom lite, han har tappat allt för många kilon. Så vi maken och jag ska laga rejält med mat och stoppa i matlådor, så att han får i sig ordentligt till lunch varje dag. Ibland är det inte så mycket föräldrar kan göra, alla har sina liv och sina beslut att komma fram till, men man kan få sticka in en hjälpande hand ibland. Nu via matlådor.

16 kommentarer på “Ur matlådan sipprar ilskan över samhället fram

 1. Du kan ju inte fresta med ett boktips sådär utan att berätta vad författaren heter! 😉

  Vilken strålande idé med matlådor! Han har tur din son!

  Och vården…det är ett sorgligt kapitel. Jag gnäller över skatterna, men om jag visste att lejonparten skulle gå till skola, vård & omsorg så skulle jag gladeligen betala en skattekrona eller två till!

 2. ninnibeth min komissarie heter Brunetti och författaren Donna Leon. Lagom för ett trött skalle, men jag gillar även hårdkokta deckare med kaxigare attityd, men inte just nu.
  Det är väl det som är frågan vart går våra skatter? Jag tror att de går till vården och omsorgen, men jag tror inte att systemet funkar. Det är något väldigt segt i hela systemet, ingen verkar ha intresse av att se till att få en organisation som funkar bättre. Alla bara ser till sin lilla bit och helheten skiter man i. Jag tror att ett vrål från samtliga läkare om hur illa det är med allt för mycket skulle sätta lite fart på det hela. Men kanske de har det för bra för att vilja ändra.
  Tänk om de satte in lite nya unga själar som kunde gå in på akuten/vården/omsorgen och titta hur det ser ut och med sina friska ögon och livslust tala om vad som bör förändras. Inte ta dit landstingen som inte vill ett skit eller andra som redan har gett upp.
  Ge mandat för unga personer som har känsla för förändring och inte bara ser till kassan utan tittar på det som är bäst för oss svenskar.
  Jisses jag är på hugget idag… he he men det brukar gå över som tur är.
  Jag har precis fått tagit kortison igen för att orka röra mig, det bäckar igen i lungorna rätt vad det är och jag mår värre än skunk då men nu känner jag att det lättar och jag ser fram emot dagen igen.
  Har som vanligt gått på det här smygande symptomen som tar all must ur mig och jag fattar sent att det är lungorna som inte orkar syresätta mig. Men nu jäklar blir det fredags mys med allt som hör till.
  Kram på dig

 3. Du är INTE ensam om din ilska och dina tankar…..Ynkedom är vad det är, så som vi tillåtit utvecklingen att bli…
  Ynkedom att ett gäng psykopater och empatistörda självutnämnda småpåvar och generaler regerar vårt land, och med nästan diktatoriska fasoner föser de runt oss som om vi inget begriper….
  Det är dags för revolution….!!! Kanske det är dags att ta fram giljotinen och halshugga varenda utsugande politiker och tjänsteman som inte använder empatiska systemet…I mitt inlägg ”Sjukt skamligt” från 9 oktober 07 kräks jag ungefär lika som du gör nu….Ska vi bilda parti och göra revolution?
  Fast just i dag orkar jag inte….tänkte njuta av livet och kärleken….Dessutom är jag egentligen pacifist….:) Hur blir det då???
  😉
  Ha en fin helg….
  Kram….

 4. Är inte maken din pigg nog att jobba så får han kontakta sin läkare! Det kan ju inte vara riktigt att en standardsjukskrivning ska styra. Man måste ju ändå se till individen. Kan man tycka i varje fall…
  Kram och trevlig helg!

 5. Vi har båda reagerat och du har verkligen gjort det ordentligt idag. Min reaktion handlar mer om annat i landstinget men det handlar om avsaknaden av vården i slutändan.

  Jag håller med dig till punkt och pricka. Det som från början har skapat debatten och det som nu visar sig genom lagstiftning och allt annat är hur många tidigare sagt, skrivit och propagerat om att det fuskas så mycket.

  Den där promillen som fuskar har nu förstört för alla människor i hela vårt land som verkligen är sjuka. Att sedan beslutsfattarna är inkompetenta och inte kan se verkligheten är också en allvarlig situation vi har i Sverige idag.

  Det här med sjukskrivningar skulle jag kunna skriva spaltmeter om. För det första är det nog inte de långtidsjuka som fuskar i första hand utan det handlar nog mer om sjukskrivningar under åtta dagar, utan läkarintyg. Alla kategorier finns men jag är ändå ganska säker på att jag har rätt.

  Att sedan sjuktalen sjunker är självklart. För det första får vi inte vara sjuka sedan tas det ut kompledighet och övertid när människor är sjuka, hur ser vi det då?

  Jag blir så ledsen när jag läser och ser hur vi behandlas idag. Det är inte bara sjukdomar utan alla nedläggnngar och kortsiktigt tänkande för egen vinnings skull som samhället idag genomsyras av.

  Vi kommer nog att få se något som ingen av oss idag har upplevt när det gäller människors misär och psykiska tillstånd.

  Allt handlar bara om pengar men snart har vi inte ens dem kvar i Sverige, andra länder skrattar åt oss och köper gladeligen våra bolag. Jag ser en del nackdelar med att sälja ut allt utomlands.

  /Margareta G som sitter vid annan dator därför blir jag inte godkänd förrän du har godkänt.

 6. Znogge han klarar säker av att jobba, sitter ju mest på dagarna, han klagar inte utan det är jag som reagerar. Jo du, så är det nu för tiden, minns du inte att idioterna satte sig och talade om exakt hur länge olika sjukdomar och operationer fick på sig för att anses bli bra.
  Läkarna följer det hela strikt, denna idioti och att läkarna inte säger emot??? Kul med all den utbildningen, sen kommer staten och talar om vad som är frisk eller sjukt.
  Visst tycker jag att mycket behövdes rätas upp, vi har levt i ett slappt land som inte i tid drog upp lite vettiga riktlinjer, men som de håller på nu med allt är ju verkligen inte klokt.
  Sen ser jag det inte som en partipolitisk färg utan det är lika stora rövare hela högen. Ett koncept som har stagnerat för länge sedan, de sa att sossarna var betongpolitiker, vad kan man kalla de i toppen nu då Knatte, Fnatte och Tjatte, en av dem är ju inget att räkna med alls om man ser till röstsiffrorna, men har allt för stort inflytande med sitt negativa skit.
  Kram

  Deercat håller med dig i allt så skönt att finna en till som ruttnat på saker och ting. Jag ska vid ett senare tillfälle leta upp dina arga rader och ta del. Nu ska jag laga köttfärslimpa med många olika rotfrukter runt om.
  Kram

 7. Margareta G .. jaså var det därför jag hittade dig som icke godkänd, undrade just hur du hamnade där.
  Ja, jag kan bara hålla med dig om allt du skriver, jag känner mig liten och maktlös med den dynga vi har fått över oss.
  Jag har ju läst och hört att ungt folk som vill förändra söker sig in i kommunfullmäktige och därifrån slutar de ganska tvärt när de inser hur meningslöst det hela är. Samma stabbiga gubbar och kärringar som sitter i topp och ingen förändring vill ha. Vi tror ju att de unga är vårt hopp men det ser banne mig inte hoppfullt ut.
  Kram och tack för ett bra inlägg.

 8. Jag är tyvärr så cynisk att jag tror att makt, rent generellt korrumperar människor. Det finns förmodligen undantag. Men depraveringen är så mycket tydligare, tyvärr.

  Jag glädjs med dig och din läsning. Själv klarar jag inte det nu. Att läsa alltså. Men jag vet hur underbart befriande det kan vara.

  Sen blir jag glad när jag läser hos dig, för då vet jag att det åtminstone finns en människa i det här landet som reflekterar och tänker till med hjärtat. Ja, det finns fler, det vet jag. Men när jag kommer hit så blir jag oftast så varm inombords. Tack för allt du bidrar med Maggan!

  Kram och så önskar jag dig en riktigt skön helg!

 9. Tjäna Magg fan du skriver som en gud, vet inte om jag sett honom eller inte, få en stroke eller två kanske inte hjälper men en då, frisk var namnet ta i utav b. f. Klart man ska vara bitter,tänka så här är helt rätt. Du gud kanske är en hon, vem vet inte ja? värden skulle va bra mycke bättre om så vore fallet tro mej jag vet…. Mors rån en som inte tvivlar: råck48

 10. standardsjukskrivningar måste ju vara världens sämsta skämt…
  för det är väl ingen som skrattar åt det mer än i vanmakt…

  En sjukskrivning efter en operation måste ju i rimlighetens namn bedömas individuellt. Att ens sitta och arbeta ut normer för sådan måste ju anses som stort slöseri med tid och kraft.

  BLÄÄÄ.

  Klart det måste få sippra över ibland.

  Hoppas maken inte förtar sig alldeles
  Och lycka till med det andra eländet
  Hoppas det ordnar sig med tiden.

  Trevlig helg och stor Kram
  Cattis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s