Silvrig dag

Hypnotiserad av månens sken
Hypnotiserad av månens sken

Ännu en rullande natt, men denna gång var jag beredd på orolig sömn. Gick upp vid 3-tiden och bara njöt av det vackra månskenet. Läste en stund och somnade om..

Idag är det en sån där silvrig dag mellan himmel och hav, vattnet är silvergrått, molnen inte helt täta än, jag hoppas att solen ska orka igenom en liten stund. Det ser kallt ut och skorstensröken står som tjocka kvastar ur alla synliga skorstenar över hela stan.
Jag har redan börjat baka dagens surdegsbröd, jag testar mitt nya speciella mjöl Manitoba Cream ett mjöl med mycket protein i,  hoppas att jag denna gång ska pricka mängden vatten bättre än sist. Egentligen är ju bakning en högre kunskap som kan göra den mest vane bagare osäker.
Jag bakar på jag och det blir för det mesta kanongott utan temperaturmätare och en massa finesser. Men nog hjälper det att man har bakat mycket i många år, redan har testat det mesta. Framförallt lärt sig hur degen ska kännas när den blir bra.
Idag blir det inte så mycket mer, Watson och jag ska ut en sväng och samtidigt ska jag kila ner till dotterns lägenhet och vattnat lite blommor. Sen blir det surdegsbrödet som ska skötas om, jäsning mest hela dagen. Tänkte att det skulle bli två bröd så att sonen kan få med sig den ena hem när han kommer för att hämta matlådan till imorgon. Middagen är en enkel match för jag kokade två höns här om dagen, så det är bara att göra en god currysås på buljongen som då blev kvar.
Idag har jag en törstig dag, jag som aldrig har varit särskilt törstig är som en döende i öken då och då. Jag kopplar samman suget med att jag tar vattendrivande tabletter. Men det är obehagligt att sukta så efter vätska, speciellt som jag inte ska dricka så mycket per dygn. Men det brukar gå över efter ett tag.

6 kommentarer på “Silvrig dag

 1. Är det sant som dom säger , att man blir påverkad av månen. Jag sover också väldigt dåligt, när det är fullmåne. I och försig så sover jag nästan alltid dåligt men ännu sämre vid fullmåne. Visst är det vackert stog och tittade ut i går kväll, så fint sken det blev mot den vita snö som vi har här. Tala inte om den där jobbiga törsten, man höll på att suga på isbitar och ha sig. Tänk vad man har förträngt mycket och tur är väl det. Trodde att solen skulle bryta igenom här med men inte. Igår var det ju en underbar dag med sol och det var ljust länge på eftermiddagen.
  Kram

 2. Här i Bromma är det grått, grått, grått…

  Höns med currysås… Gu’ va länge se’n jag åt det… Tror jag ska muta mamma till det när hon kommer hit… 😉

 3. Känner doften av nybakat bröd hit! Mmmm… så gott det luktar! Hoppas inte sonen blev sur för att jag knep en bit av hans bröd 😉

  Höns med curry åt jag till lunch både i går och idag. Väldigt gott!

 4. Vad duktig du är som både bakar och gör matlådor till sonen. Du verkar ha en sån energi, trots att du är så sjuk.
  Undrar hur du är när du är frisk? 🙂

 5. För några år sen köpte jag en baktermometer, trots bakvana och älskar den. Det blir aldrig fel numera, oavsett hur iskall eller varm jag är om händerna.

  Här har solen orkat igenom idag, det såg jag alldeles tydligt genom mitt arbetsrumsfönster. Nu hoppas jag den gör i morgon också, för då kan jag gå ut om jag vill, för städning prioriteras icke vid solsken, även om behovet skriande. Nä, lyser solen får dammkornen skrika hur mycket de vill.

  Kram på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s