Promenad och bak

2815529002Igår bakade maken och jag piroger med lammfärs. De blev så fina och smakade så gott, stoppade in en del i frysen kan vara bra att ha när det är bråttom med ett mål.

Sjutton att det ska vara så grått ute hela tiden, lite slöa flingor dansar långsamt ner mot marken, men inte blir det något snölager av det hela. När vi gick där Watson och jag så fick han syn på två schäferhundar och satte igång att morra och skälla. Jag pratade alvar med honom mellan fyra ögon, han drar ju omkull mig om det är som idag halt ute. Han blev påhoppad för många år sedan av en terverens de ser ut som långhåriga högbenta schäfrar, så allt som påminner om den hunden ska ju ha fan bara de visar sig.

Sen undrar ägare till större hundar varför de mindre skäller och håller på. Jo, det ska jag tala om att de med större hundar släpper ofta dem lösa för de har tydligen större behov av frihet än alla andra hundar. Vad som händer är att de flyger på de mindre som kommer kopplade och sen har man som hundägare till modell mindre hund en rädd hund. Tack alla hundägar med stora hundar som släpper sina lösa. Men klart att det finns massor av hundägare till modell stor hund som kopplar dem i området och inser att vi bor allt för många här för att ha hundar lösa.

Nu börjar det lukta limpa, jag blev så sugen på en vanligt limpa med lite sirap i, man kan ju inte vara nyttig jämt heller. Ikväll ska jag steka fläskkarré, göra champinjonsås och koka potatis till, så skönt när jag har enkel mat att laga. Jag sitter här och känner mig duktig, har inte bäddat sängen 😉 Tänk att det har tagit många år för mig att klara av att avstå från bäddningen, det sitter så inrotat i mig att man bäddar varje dag. Men vissa dagar nu när jag spar energi så skiter jag högtidligt i bäddandet. Låter som om jag äntligen har tagit mig till månen eller något sånt 🙂 Det är nog så det känns.

14 kommentarer på “Promenad och bak

 1. Ååååh så mycket god mat du lagar! Piroger har jag drömt om så länge att göra men det blir aldrig av, men gott är de ju om de är hemmagjorda.

  Jag är ingen hundälskare måste jag erkänna (jag har katt) men ibland är det nog mer vissa hundägare som irriterar speciellt de som tycker att jag ska tycka att det ör OK när deras hundar hoppar upp på mig när jag är ute och springer. Det tycker jag inte kan jag säga.

  Kram
  Boel

 2. Hundar ska inte hoppa på folk som rör sig ute, det är därför man ska ha dem i koppel.
  Vi har ju varit en del i skogen med Watson sedan han var valp, där har vi ett jättelångt rep som han har hängade efter sig. Han har aldrig stuckit iväg eller besvärat andra, men om han skulle få för sig något så trampar vi bara på repet och får kontroll på honom. Så har vi löst det för att han ska få vara fri runt oss när vi plockar svamp eller bara går i skogen. Så han är lös men ändå inte.
  Kram

 3. Vad roligt att jag kan underhålla än! Trodde att jag tappat stinget. Din historia om Watson och schäfrarna fick mig att minnas då jag bodde på en kennel och ägaren var bortrest…JAG var ensam ansvarig för nio collier. Lugn bara lugn, det gick jättebra men jag kanske ska ta upp den på bloggen? Vad tror du? Eller ska jag ta historien om när jag försökte stoppa en rymmande hästflock, ensam i tjugogradig kyla och utrustad i ett par träskor. Svordomarna osade båda gångerna…Och jag hade som lust att hänga någon.

  Samtidigt vill jag också passa på att beställa lite piroger 🙂 Kram på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s