Drömmar och verkliga tankar

Farmors längtan
Farmors längtan

Ikväll ska vi vara barnvakt … än har jag inte hört att det inte blir av, men man vet ju aldrig.

I natt har jag drömt så konstiga saker, vaknade med ett ryck, trodde att jag var jättesvullen i ansiktet, näsan såg inte klok ut värsta svullna snoken. Jag vaknade med ett ryck och för bråkdelen av en sekund trodde jag att jag hade förändrats, kände hastigt i mitt ansikte och pustade ut, det var en mardröm. Så verkliga drömmar kan vara.

Läste igår någonstans om cystor på levern att någon oroade sig över hur det skulle bli med dem med tiden. Åhh fy, inte har jag tänkt en sån tanke att min lever som redan nu har lite cystor skulle invaderas av så pass många att man kanske behöver en levertransplantation. Näää, orkar inte med att höra sånt, vill inte ta del. Den här sjukdomen är fan i mig inte klok, jag har nu genom åren läst och hört om så många som har föräldrar och syskon som har dött rätt tidigt i cystnjure. Det är ingen läkare som har informerat mig om att dödligheten i denna skitsjukdom som verkar vara så hög.

Ett tag tänkte jag; vad är det de dör av? Om man får en njure, vad är det som då tar död på en? Kanske låter det som en fånig fråga för alla dör vi ju till slut, men jag undrar varför de med cystnjure dör så tidigt. Det händer att jag blir skakig inombords om jag låter tankarna vandra iväg för mycket i de här frågorna. Jag blir rädd helt enkelt. Jag vill ju så mycket med resten av mitt liv.

Men nu ska jag leva i nuet och nuet är barnbarnet som ska vara här några timmar ikväll, min mamma kommer också över för att få se den lille. Jag bakade en sockerkaka igår så vi har till kaffet.

7 kommentarer på “Drömmar och verkliga tankar

 1. Det är verkligen inte speciellt konstigt att tankarna vandrar och att man oroar sig. Det gör jag ofta fastän jag inte (vad jag vet) har någon sjukdom att oroa mig för!

  Lycka till med barnvaktsjobbet. Så mysigt det ska vli!
  Kram!

 2. Ikväll för du bara ägna dig åt den lille. Mysigt, mysigt!

  Och inte är det konstigt med såna funderingar på liv och död. Det är sånt som kommer och går. Och får en nog att uppskatta livet lite mer.

  Kram

 3. Det var nog hos mig du läste det kanske. Usch och fy, sånt orkar man inte tänka på. Räcker med cystnjurarna. Nej vi får se tjuren i vitögat och säga att det här går bra 🙂 Hoppas du hade en skön lördagkväll i alla fall.

  Mvh Danne

 4. Nu sover du förhoppningvis gott, med drömmarna kvar om den lille goa T.

  Kan det vara så, inte för att skrämmas men att sjukdomen i sig sitter inte i njurarna?Bildligt talat, känner en person som ska få en ny lever pga hepatit c.Hon blir inte frisk av själva bytet utan hon får en respit, sjukdomen finns kvar i systemet.Jag vet ju att du gillar raka puckar, hoppas du inte tar illa vid av kommentaren men en förklaring kanske?

 5. Ja, ibland är det obehagligt vad verkliga drömmar kan vara! Usch ja!
  Hoppas att det lilla knytet kunde få dig på andra tankar än njure hit och dit!
  Nu är det dessutom en ny månad, nya tag 😉

 6. Vb.. jag tror att man blir frisk av njurbytet, ursprungs sjukan sitter i njuarna, sen kan tydligen cystorna sprida sig till levern, men lever brukar klara det bra sa en läkare till mig när de konstaterade att jag hade några cystor på levern.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s