Sjunde himlen igår snorgänget idag

Det var den ljuvaste kvällen på länge, med det lilla knytet djupt sovande på min arm. Han är verkligen bedårande och sov lugn hos mig några timmar, knorrade lite och fick välling, sen sov han på makens arm till föräldrarna kom tillbaka.

Lite mer välling och ett blöjbyte senare bjöd han på början till joller och stora skrattgrops leenden. Jag var i sjunde himlen.

När de gick var jag så nöjd med trött, lite spänd var jag i alla fall på hur det hela skulle gå. Sen har jag sovit som en stock hela natten fram till 10.30, vaknar av att jag drömmer att jag plötsligt har två söner och en dotter? Kan ju tolkas på en massa olika vis.

Ute strålar solen, husse har gått en lång tur tillsammans med Watson och dottern. De har sina turer i helgerna, de trivs att gå den där långa svängen och prata om allt dottern och maken. Jag och ”kanske” blivande svärson sover vår tunga morgonsömn medans de är ute och går.

Idag är det dags att börja med matlagning igen och denna gång blir det inte så många olika matsorter för vi har lite fryst sedan tidigare som är iordning för sonens matlådor. Menyn ser ut så här; Rotmos med fläskkorv, Makaronilåda, Köttfärslimpa, Frikadeller med citrongrädde, en vitkål/morotssallad/dressing som håller sig i många dagar. Jag försöker tänka ut matlådor som ger rejält med mättnadskänsla och så använder jag grädde för att han behöver energi, han är ju hantverkare, jobbar med hela kroppen.

Nu ska jag sätta mig i soffan och titta hur det går för snorgängen i Vasaloppet, de där som är först är jag helt ointresserad av, jag vill se blåbären där bak i spåret, de med den rätta kämpaglöden och humorn som vapen.

7 kommentarer på “Sjunde himlen igår snorgänget idag

 1. Så mysigt det låter när du berättar om lilla barnbarnet ditt! Tänk när man är där men det dröjer nog några år minst…
  Kram!

 2. Så pysmysigt med lilla barnbarnet. Idag var vi hem till bästa kompisarna som blev morföräldrar för ett par veckor sedan. Det blev en del prat om underverket!

  Kram

 3. Oooh, så avis jag blir!!! Får inte träffa lilla Edit förrän i maj 😦 jag vill också hålla i och mata och byta blöja. Men så gott att du kan få göra det, somligt dyrbart i livet är helt gratis…
  Ha en skön kväll och vecka.

 4. Hej njurkompisar
  JAG VILL BE OM HJÄLP
  jAG HAR EN SÅN DÄR DESPERAT KVÄLL
  Ingenting fungerar
  Finns det någon av er som har haft besvär med svullna ben som värker
  som blir torra och som nu spricker jag smörjer och smörjer och smörjer men inte hjälper det.
  Ikväll gör det så ont
  SKULLE VARA ER EVIGT TACKSAM OM ETT LITET TIPS PÅ VAD JAG SKA GÖRA ÅT SKITEN PÅ SJUKHUSET SÄGER DE BARA SMÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖRJ
  jAG FÅR INTE SOVA ORDENTLIGT
  fÖRLÅT MITT GNÄLL
  mEN SNÄLLA HJÄLP MEJ
  gun
  gun.ahlgren@comhem.se

  Jag kan inte hjälpa dig för jag vet faktiskt inget om sånt. Du får nog ringa din husläkare imorgon eller till njurkliniken där du får hjälp med dialysen, de vet ju hur man hanterar sånt. Jag har läst runt lite på nätet, men inte hittat något svar mer än att det är tre gånger per dag man får smörja sig om man har svåra besvär och det fattar tydligen inte alla som har problem, att man måste smörja så ofta menar jag. Så ring njursyrran imorgon så att du får hjälp eller en remiss.
  Kram

 5. Det är så mysigt med bebisar.. Dom luktar underbart också. Och har ingen aning om vilka hemskheter det finns i världen….

 6. Vad mysigt du har haft det kan jag läsa och jag kommer ihåg hur mamma och EO njöt när de fick låna mina söner. Den äldsta har varit med dem överallt i skog och mark. Den yngre, den lilla mammise ville aldrig vara borta länge, det tar han igen nu.

  De luktar så gott och korta stunder är underbart. Däremot njuter jag nu i fulla drag när jag får njuta av mig själv och sambon och bara vara.

  Jag har inte sett snorgänget idag men håller med dig om att det är kul att se de där blåbären i slutet. Jag gillar även att se vinnarna speciellt om det skulle bli någon riktig outsider, som det inte blev idag.

  /Margareta G

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s