Var är solen?

1301542nt1q254oblJag är vaken men dagen verkar inte ha vaknat ordentligt. Jag var så övertygad om att solen skulle skina som igår, men inte då. Ännu en av de där grå… säger inte mer.

Skönt att det är måndag så att jag kan bara vara, har ett ärende att göra, men sen är det lugnt.

Igår blev det maken som lagade all mat, han satte igång och var så effektiv att jag drog mig för att klämma mig i mellan kastrullerna  Jag sa till honom när han var klar efter flera timmar att han var väldigt duktig, lika duktig som jag brukar vara när jag förr alltid gjorde sånt, utan applåder. Det där sista är en eftersläng åt mig själv, det här att jag alltid berömmer honom när han gör sån som jag har gjort i alla år utan att en käft har sagt att jag har varit duktig.

Minns från mitt första boende med en kille, när jag släpade tvättkorgen tre portar bort till tvättstugan, så var det aldrig någon som sa något. Men när killen släpade samma tvättkorg fick han höra att han var såååå duktig. Äh, dra mig på en kärra, vet ni vilka som är sämst på det där? Jo, kvinnorna, det är vi själva som håller igång den där olikheten med hur duktiga män är när de gör sånt som är kvinnors vardag. Skäms på oss! 

Nu står vår pelargon här framför balkongdörren nedklippt, men full med nya små gröna blad på väg. Tänk att den överlevde vintern i källaren … den ska snart få ny jord och planteras om. Men det lär dröja innan den kan komma ut på balkongen. Det är inte en pelargon utan flera som är planterade i en vacker hink.

Nu ska jag sätta fart på dagen.

En kommentar på “Var är solen?

  1. Det påminner mig om första gången jag & maken bråkade… Vi hade varit tillsammans en månad ungefär (vi flyttade ihop efter 3 veckor) och det var dags att tvätta kläder när han generöst erbjöd sig att h-j-ä-l-p-a mig att tvätta, som om jag lämnat bromsspår i hans kalsonger… Snacka om kulturkrock när en macho latino inte alls inser varför den jämnställda svenskan går i taket… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s