Matlagning mest hela dagen

118px-gustav_klimt_035Smiter en stund från laxpudding, kålpudding och korvgrytan, antar att jag får hoppa in snart och göra kalopsen. Just idag har jag ont i halsen och känner mig risig, jag tror det halsonda hör till fibromyalgin som har satt sig i skinkorna och baksidan av låren.

Det gör ont … minst sagt, konstigt att jag ofta får ont i halsen när fibron spökar.

Igår när vi kom hem till sonen (han fyllde år) så låg mitt barnbarn på en filt på golvet och blev så till sig när jag satte mig och ”pratade” med honom. Nu hör man början till joller och en del högre ljud som plötslig kommer ur den lilla munnen. Jag kan baske mig inte sluta titta och klämma på den lilla godingen.

Idag blir det nog inte så mycket mer än matlagning, jag funderar på att svänga ihop en banankaka till kaffet men det återstår att se om orken finns. Jag tror att min man nu börjar inse varför man ska ha en extra liten frysbox. Det blir mycket mat över och det vore så smidigt om jag kunde packa matlådor på en gång och frysa ner till kommande veckas luncher till sonen.

Vår nuvarande frys är proppfull och vi förgriper oss ständigt på den i våra försök att klämmer in mer än den mäktar med. Jag och min önskan om en liten frysbox … vi får väl se nu när han själv står med mig och lagar mycket mat varje söndag Det har till och med varit han som har lagat mestadels av maten för jag är rätt trött, han säger att det är kul att laga mat. Vilket jag inte har svårt att förstå som själv normalt älskar att laga mat.

Nu ska jag ta tag i kalopsen om inte min flitiga man har klarat av det själv.

10 reaktioner till “Matlagning mest hela dagen

 1. Hej och tack för påhälsningen hos mig.

  Här ser jag att flitens lampa lyser för fullt *ler*.
  Bra att din man också lagar maten.

  Ja fibron ställer oftast till det när man minst anar det. Oftast går det inte att planera något i förväg heller. Jag har också ett barnbarn. Ett yrväder på 2½ år och
  jag orkar sällan vara barnvakt till henne.

  Ikea har mycket bra saker för en bra peng.

  söndagskram
  strömma

 2. Vad du jobbar och sliter!
  Hur gammal är din son?
  Om jag förstått rätt så jobbar han?
  Det är är väl inte mer än rätt att han köper en frysbox till dej
  för allt jobb du lägger ner på honom och hans matlådor.
  Kalops har jag inte fått sen min mor dog jag har aldrig vågat mej på att göra det.
  Har du nåt bra recept på det jag blev så sugen när jag läste din blogg
  Ha en skön söndagsatt
  Du kommer nog att sova gott så som du jobbat idag
  Hälsningar
  Gun

 3. Det finns tillfällen i livet när man inte kan hjälpa andra människor hur mycket man än vill och när det gäller att laga lite matlådor till min son så är det ett sånt tillfälle i mitt liv när det är det bästa jag kan göra för honom. Min man och jag hjälps åt, maken har gjort det mesta senaste söndagarna och vi äter ju själva av maten i veckan.
  Alla borde ställa sig och laga mat på söndagarna för att slippa stressen i veckan med att handla och laga mat och så blir det mycket billigare än att handla flera gånger.
  Den kalops som vi lagar är inget konstig sort bara att slå upp i vilken kokbok som helst, hur lätt som helst. All kokmat sköter ju sig själv om man bara får ner köttet och grönsakerna i grytan med buljong eller vad man nu ska göra.
  Jag tar min sömntablett och just nu även en Tavegyl för jag har klåda (allergi) i ögonen sen sover jag som en stock. Så är det just nu, men det där med sömnen växlar.
  Hur gick det för dig med de torra benen? Var du till läkaren och bad om hjälp?
  Kram

 4. När jag blir frisk så är du varmt välkommen på middag, jag har tänk att jag ska ha en ”Buffé för livet är lillbaka” när jag mår normalt igen och då kan du väl komma.
  Kram

 5. Underbart att du blickar fram till en Buffé! 🙂 (rätta takter!!)
  Jag sneglar på ett berg av bananer som mina föräldrar kom med och jag upptäcker nu efter att ha läst ditt inlägg att det går att göra en kaka av dem! Har du månne ett superdupergott recept du vill dela med dig av? Jag är ingen fena på att baka sötsaker så det vore bra att få en knuff innan de blir äckligt övermogna.
  *kram*

 6. Vilken god mat du gör. Jag gillar husmanskost. Igår kokade jag fläsklägg och gjorde mos av morötter, potatis och jordärtskockor. Smaskigt! Riktigt längtade till lunchen, när jag fick äta min låda.

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s