Ett litet ynk idag

Här sitter jag och tycker sååå synd om mig själv, halsont och förkyld är inte att leka med. Det blir en dag i sängen med mycket sömn, som omväxling till andra dagar när jag sover i soffan, här ska sovas i sängen denna dag. Vad gör man inte för att få lite omväxling?

Igår var jag iväg till labbet och tog mina prover, det gick bra. Ute snöade det oavbrutet och snösvängen var väldigt sent ute, det här med snösvängen.. hur kommer det sig att ju mindre snö vi får desto mindre blir det plogat när snön väl kommer? Förr så gick plogarna varma redan tidigt på morgonen för att förenkla livet för oss alla. Nu får man vara glad om de plogar upp  vägarna vid lunchtid, trottoarerna använder de till överbliven snö.

Ringde min ssk och frågade om proverna idag, det såg väl skapligt ut, klart att kreatininet var sämre, men andra prover var lite bättre och det har nog med att jag äter så lite. Kaliumet var ännu sämre och jag blir ombedd att äta bananer vilket jag gör varje dag och en tablett med kalium, men det är ändå lågt. Det blir man trött av sa ssk .. jo, tack trött är jag så det räcker och blir över.

Nu fick jag höra att nu när alla prover är klara på min ev donator så skickas svaren direkt till Huddinge. Sen är det bara att vänta på en tid från dem, ops minst sagt.

Så här i slut tampen är jag rädd, kan inte annat säga och jag vet inte vad jag är rädd för? Att min vän visar sig vara olämplig som donator, eller att vi ska gå igenom allt och sen funkar inte hennes njure när den är på plats i mig, eller att jag ska bli så himla dålig av all medicinering man får för att hålla kvar den nya njuren i min kropp, eller rädd, bara helt enkelt skiträdd för att det kan gå åt helvete.

Jag har en önskan, att få en läkare på Huddinge som jag känner är MIN läkare. En som jag kan prata med, skoja lite med och känna tillit till. Det är min enda önskan med det som ska ske på Huddinge. Får jag en empatisk läkare så kommer allt att gå bra.

Har funderat på att sätta mig och skriva ner hur jag vill ha det om jag har oturen att inte klara av det jag ska gå igenom. Man vet ju aldrig, men min man vet ganska bra hur jag vill ha det med det lilla jag har att ge efter att jag har gått bort. Ni ser hur tankarna fladdrar runt i skallen på mig, de flesta av er tror nog att ni är odödliga.. det trodde jag tills jag blev sjuk. Det är så vi alla brukar fungera, vi tänker inte så mycket på sånt här om vi är friska, det drabbar inte mig utan andra. Tror man…

Tja, vilken muntergök jag är idag eller hur? Nu skyller jag på förkylning, inte lätt när en kvinna blir förkyld eller så.

14 kommentarer på “Ett litet ynk idag

 1. ((((((kramar))))) Det är väl klart att du blir deppig när du blir förkyld till råge allt annat elände!

  Håller tummarna att du får världens bästa läkare nr det blir Huddnge-dags!

  Och det där med att skriva ner lite tankar & önskningar till de som blir kvar är nå’t som vi a-l-l-a skulle göra; sjuka eller ej. Livet är ju inget man kan ta för givet, och tänk vad det skulle underlätta för våra anhöriga att åtminstone slippa tänka på dessa detaljer mitt i allt annat.
  Jag ska ockå ta tag i det där – tack för sparken där bak! 🙂

 2. Jag lider verkligen med dig då förkylningen tar ännu mer av de få krafterna man har kvar p g a njursvikten. Du kommer säkert få en bra läkare på Huddinge. Jag har själv gått där i över 20 år och min läkare är helt underbar och min mamma har haft samma läkare under många år. Dessvärre är jag medveten att jag kommer få en annan läkare under och en tid efter själva transplantationen. Vem vet…du o jag kanske transplaneras i samma veva. Jag ska lämna in mina donatorer nu den 19:e mars och så börjar resan. Visst är man rädd och jag förstår precis hur du känner för jag känner likadant. Men det känns ändå skönt att man inte är ensam om det här.

 3. Du vet hur det är.. så även du är på G nu. Det vore väl fantastiskt om vi hamnade där samtidigt. Vi hörs ju här hela tiden så det får vi väl se hur det blir.
  Kram

 4. Klart det är synd om dig, jag har varit förkyld länge nu och det är skitjobbigt när man i övrigt är s a s frisk. Du behöver liksom inte en förkylning också!

  Och klart att du är orolig och rädd, vem skulle inte vara det. Måste vara en massa känslor som trängs där inne i dig…

  Kram på dig!

 5. Men vad härligt att det börjar att randas. Din väntan alltså. Det går säkert bra. När det gäller förkylningar har jag klarat mig ett år nu. Men jag tvättar händerna flera gånger om dagen. Tror det hjälper.
  Har kollat på bloggportalen och jag har valt dig som favorit för länge sen. Men du har inte valt mig. Det skulle vara kul om du gjorde det för jag tänkte sega opp mig i toppen. Har inte hållit på med det där på länge. Det gjorde man ju i början. Det kostar ju inget. Bara en knapptryckning och en liten motivation. Jag skrev att vi kokade pölsa ihop. Och skriva kan du ju. Du skriver bra. Krya på dig!

  Klart att jag ska ha dig på min lista.. det är ordnat nu. Sega dig upp i toppen det tycker jag är kul. Jag är ju i stort sätt aldrig där inne nu för tiden.
  Kram

 6. Inte konstigt om du känner dig nere och får en svacka. Alla blir trötta av en förkylning och för din del måste det kännas ännu mer. Men håll ut för det händer ju ändå lite saker nu.
  Kram!

 7. Det ÄR synd om dig, stackare! Hoppas förkylningen går över illa kvickt.

  Tänk på att du snart är frisk och kry igen, med ny njure.

  Kram

 8. Så skönt att det rör på sig med transplantationen! Fast jag förstår precis hur du känner, en transplantation är ju ändå ett stort ingrepp. Jag funderar ju i samma banor själv hela tiden. Jag kommer att hålla tummarna hela tiden för att allt går bra för er. De flesta operationer gör ju ändå det.

  Hoppas att förkylningen går över snart. Jag har dragit på min senaste förkylning i en månad nu, men idag tror jag att den har gått över i en ny. Blir det inte vår snart?

 9. Hota iväg snorbusen med en sny(tn)ing… det är bara dumt att vara sjuk. Stackare där! Krya på dig 🙂

  PS, det bidde ingen banankaka, tonåringarna var som egyptens gräshoppor i köket, det var inte mycket som blev kvar efter deras ”lilla” kvällsfika.
  Men jag provar gärna receptet nästa gång!

 10. Hej vännen!
  Dina tankar är mina tankar oj vad jag känner igen mej!
  Det som jag mest fastnade för idag i dina funderingar var dina tankar om att få en empatisk läkare. Det borde finnas en lag på det att läkare ska vara empatiska annars borde de inte få vara läkare.
  Idag har jag varit hos min njurläkare och jaghar varit totalt knäckt hela eftermiddagen pga hans oförmåga till empati. Jag trodde ju han skulle vilja titta på mina bensår som plågar me så men han bara satt med näsan i datan och kollae en massa prover. Jag hade ju haft förhoppningar om att äntligen skulle en läkare ta en titt på såren.
  Jag undrar ska jag behöva söka en läkare till på akuten för att få nån hjälp.
  Jag så som alla dina andra bloggläsare håller tummarna för dig och din transplantation
  GUN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s