TGF eller äntligen fredag

120px-flower_heartFreeedag, alltid lite extra känsla i den dagen fast jag inte jobbar längre. Jag har idag inte sovit alls, tagit det väldigt lugnt. Bakade ett gott bröd till mina hundvakter som de ska få när de kommer med Watson. Sen när jag ändå var i farten så fick jag för mig att en äppelkaka aldrig är fel till kvällsfikat som numera mest är te för mig.

Jag har bakat i omgångar, läser slutet i en så himla bra deckare, den heter Dödens Kemi av Simon Beckett säkert den bästa deckare jag har läst på väldigt länge. Så mellan bakningarna har jag läst min bok, nu sitter jag här och spretar med fingrarna har precis lackat dem med lite svagt rosatonat lack.

Det är fredag och man får lov att göra sig lite vacker… funkar inte det kan jag väl kasta in äppelkakan, den gör garanterat maken glad.

Middag ska vi ha vaneätare som vi är, jag har som vanligt kött som ska stekas. Fredagar är vår köttmiddag och ikväll blir det entrecoté, ska göra en sallad med ugnsrostade tomater med lite saltflingor och balsamvinäger ovanpå halvorna. Till det ska jag skära mitt hembakta ljusa surdegsbröd som nu är två dagar gammalt i fyrkanter och steka i smör. Till det ska jag göra en sallad med fetaost och blanda ner i tomaterna och krutongerna, funderar på att skära lite kiwi i bitar och lägga ner. Det skulle vara kärnor från ett granatäpple, men jag orkar inte gå ner och handla, tänkte att kiwi är ju lite syrligt. Goda ostar köpte vi när vi handlade sist, jag längtar tills jag blir frisk igen för jag vill åka in till stan och gå i Hötorgshallen och köpa kött och ost.  God lagrad ost får man inte var som helst,  jag är väldigt svag för getost.

Min pappa var fena på ostar, vi hade ofta ostar som låg på elementet för att bättra på sig lite. Han gjorde fantastisk potkäs där han duttade med lite cognac eller vad det nu var för sprit han hällde i. Så jag är rätt bortskämd med väldigt god mat från min uppväxt. Fredagar var höjdaren där vi satt vid vackert dukat bord och njöt av maten. Både mamma och pappa var kanonbra på att laga mat och mamma hade ett intresse för rätter från andra länder och ville gärna servera lite olika saker. Det tackar jag henne för, barn som växer ska serveras olika smaker för att lära sig äta. 

 En skolkompis kom och ringde på dörren en vanlig vardag strax före middag. Hon drog sig hastigt undan när hon tittade ut i köket från hallen, frågade om vi skulle ha gäster? Nej, sa jag. Har ni alltid det så där fint när ni äter? Kanske var hon van vid att man ställde kastrullen rakt på bordet, vad vet jag? Det gör jag själv ibland men inte ofta.

Pyts så bra det där gick.. glömde bort krutongerna så de är inte gyllenbruna mer åt brända hållet till. Så där är det när man ska blogga och laga mat på samma gång.

Nu ska jag lägga mig en stund och läsa klart deckaren.. för en gångs skull så vet jag inte vem mördaren är, det tycker jag är bra jobbat av författaren.

Hörrni … trevlig helg på er alla!

12 kommentarer på “TGF eller äntligen fredag

  1. Jag instämmer med alla, det låter gott. Ni som tycker om deckare, gå och se ”Män som hatar kvinnor” jag såg den i torsdags, kag säger bara ”wow”. Den bästa film jag sett.

    Ha det gott och njut så mycket Ni bara kan. Lasse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s