Urladdning

120px-yun_shouping2c_magnoliasHelgerna går alltid så snabbt, jag önskar att det var en dag till av ledigheten. Inte blev det något gjord denna helg, jag lovade att vara barnvakt en stund och den stunden blev det inget med och så rök liksom lördagens möjligheter att göra annat.

Melodifestivalen var vi som de flesta andra inställda på att titta på och så blev det, men saker händer i min familj och jag tappade fotfästet. Visst såg jag melodifestivalen, men med en känslomässigt blockerad skalle så hängde jag inte med riktigt.

Usch, det är jobbigt med livet när det tar krumsprång som man aldrig i sin vildaste fantasi trodde kunde hända med oss i vår lilla fina familj. När vi möter en person med kärlek och vänlighet och bara får värsta tänkbara tillbaka, mycket värre än ni kan förstå. Att hänga så här i ingenting och känna sig maktlös är en vidrig känsla. Jag pendlar mellan att försöka förstå och möta upp med kärlek för att till slut ge upp och hata. Vill gå ut och slå ihjäl den djävulen, dränka, skjuta, bränna eller ja, vad som helst som sätter P för det onda.

Hårda ord, men det är så det känns när någon trakasserar familjen och allt som vi normala människor skattar högt trampas på. Psyksjuka människor borde vara inlåst och steriliserade för att inte förgöra vanliga människors liv. Men vi lever i ett samhälle som gör allt för att minoriteter ska finnas kvar och göra som de vill, hänsyn tas inte till andra varelser varken små eller stora. Den förlust barn gör av att växa upp med en psyksjuk förälder är en förlust som samhället oftast väljare att blunda för.

Den vuxne har alltid sin jävla rätt till allt. Men barnet vem skyddar egentligen barnet? Inte en käft för de vuxna har sin rätt i alla lägen. Alkoholisten och narkomanen har samma rätt till sina barn, hur illa de än sköts. 

Jag fattar att många tycker att det här inte låter klokt, men ta och umgås med en psyksjuk idiot och se vad som händer runt om en sån person. Så kanske även ni tycker att man borde sterilisera dem. Sug upp all luft som finns i din närhet, damma samtidigt bort allt mänskligt och kärleksfullt. Kläm in allt djävulstyg som tänkas kan, fysiskt våld, mental terror och elakheter, avund, svartsjuka, psykoser i kortare doser, ovilja att bli frisk, själviskhet, egoism, maktmänniskor, lata personer… 

Så ser sinnessjukdom ut.

Alla kan vi drabbas av tillfälliga mentala problem, det är inte dem jag talar om. Jag talar inte heller om de som söker hjälp, inser att de har tomtar på loftet, eller har återkommande depressioner. De är inte dem jag talar om, jag talar om de som går över alla gränser och lever bland oss till synes normala när man tilltalar dem. De som skadar alla de får en närkontakt med, det är dem jag talar om.

Jaha ett upplyftande söndagsinlägg… men en bit av min vardag delade jag med mig av idag. Jag insåg för inte så länge sedan att det är mer än jag orkar med i min egen situation, men vem bryr sig?

Man får inte mer än man kan orka bära säger de någonstans i bibeln, är inte så säker på att jag alltid håller med om det. Men man orkar mer än man tror det kan jag skriva under på.

Vill så här på slutet bara påtala att mitt inlägg säkert väcker en massa starka känslor hos vissa angående steriliserings tanken, jag är inte alls ute efter någon stormig debatt, jag var bara i behov att lufta hela mig, för jag håller på och kvävas av alla tankar och känslor. Jag har bara skrivit om toppen på isberget och hade behov av att få ur mig tankarna/känslorna.

Som ni alla vet är det mesta av det jag skrev om idag tabu artat. Man får inte låssas om att det finns psykiska problem i ens närhet, längre än så har vårt samhället inte kommit. Jag tänker också på de jag har omkring mig vilket gör att jag inte har velat skriva om det här tidigare, det är ett relativt nytt problem och jag tror att det hela kommer att lösa sig inom en snart framtid. Hur vill jag inte gå in på, men jag vet att det någonstans kommer att bli bra igen.

11 kommentarer på “Urladdning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s