En ikon

120px-gerbera_jpgVaknar tidigt och kan inte somna om …. solsken idag och humöret åker upp en bit.

Jag är helt tom i skallen dag efter dag, jag har satt mig här flera gånger för att skriva men jag har kommit in i en idétorr period.

Har inte gjort så mycket de senaste dagarna, tar mig upp och ut med hunden, lunch och sen sover jag ett par timmar. Eftermiddagarna har jag varit så seg och avslagen att inte mycket blir gjort. Tiden rullar och jag vet inte vart den tar vägen.

Tänker att det är som om allt i mig har stannat upp, bara väntar på de här sista provsvaren som kommer om så där tre veckor. Jag längtar verkligen tills vi får gå vidare och slutligen hamna på Huddinge, men rädslan att det inte blir så sveper över mig rätt ofta. Dottern dök upp igår och var pratglad, jag är glad för besöket men blir så trött orkar inte umgås så där som jag är van vid och middagstid är som vanligt min sämsta tid för besök.

Igår pratade jag med min vän S sedan många år, han är ikonmålare och jag fick i 50-årspresent en fantastisk ikon med Maria av honom. När vi pratar så säger han att jag ska få ännu en ikon av en ängel Michael Jag blir så rörd att jag gråter, vi ska ses efter påsk. Jag behöver ett skyddshelgon sa han, så får det bli. Om ni visste hur lång tid det tar att måla en enda lite tavla, han får nästan sluta andas för att inte darra med penseln.

S är till åren och har fått sina krämpor, men inte ger han upp utan planerar att åka till Indien och insupa lite andlighet i ett ashram dit han har varit många gånger. Förr fantiserade jag ibland om att åka med men nej,  jag är inte gjord för den sortens reser och så spartanskt boende. Bara tänka sig värmen fick mig att avstå redan som ganska ung. Man måste inse sin begränsning ibland.

Jag läser och kommenterar inget vidare just nu i era bloggar, känner mig ledsen för det men orkar inte just nu.

Nu ska jag ta mig upp och ut med hunden passa på så länge solen skiner.

5 kommentarer på “En ikon

  1. Är inte du pollenallergisk också? Då kan ju pollen-tröttheten vara grädde på moset ovanpå allt annat som sliter på dig?

    Ta du det lugnt & bara ladda. Är väldigt nyfiken på din ikon, kan du inte ta en bild & visa vid tillfälle?

    Min njur-kompis i Wales skulle eventuellt få komma hem från sjukhuset redan idag! 🙂

  2. Jag vill bara skicka en hälsning och ”Kämpa på”. Håller alla tänkbara tummar för dig / Lasse

  3. Jag har också lite bloggtorka nu, men det går väl över. Jag håller tummarna för att det allra sista ska gå i lås så att du får den nya njuren till slut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s