Nya friska

Strålande dag!
Strålande dag!

Synd att klaga när man sitter i solen och lapar i sig av de livgivande strålarna.

Igår var jag oförskämt pigg större delen av dagen och det var ju länge sedan. Idag är det inte heller så tokigt, har varit en sväng med den fyrbenta och nu som sagt är det bara att såsa på balkongen. Nu är den färdigmålad, ljus och fin, vi ska fortsätta på kvällarna i veckan och röja där ute. Jag säger bara blomkrukor, var kommer alla ifrån och fast jag har så många så har jag inga i rätt storlek. Vi måste sorter och ge bort eller kasta, vilket det nu blir.

Jag har ännu inte fått gardinerna, men det gör inget för inglasningen ska tas ner och tvättas av och jag har mycket pyssel där ute att ställa ordning på. Antar att det blir maken som får göra det mesta, själv futtar jag bara runt i kanterna på allt som ska göras, det är bara så. Sa till maken häromdagen; undrar om jag någonsin kommer att bli så där som förr? Jag kanske har blivit lat efter den här sjukdomen, kanske aldrig kommer att flänga så där som förr? Men han bara skrattade och sa att jag kommer bli värre än förr…? Hrmf, svårt att tro just nu.

Tänkte ringa mitt hjärtebarn Anna (dagbarn från förr) som nu är trädgårdsmästare och har Tyresö Handelsträdgård, hon ska få komponera de blommor jag ska köpa och sätta ner i mina balkonglådor. Jag har mina funderingar på att ha en eller två färger i lådorna. Tänkte blanda rött och rosa, men har ju ingen kunskap om vilka blommor som passar ihop, man behöver ju både låga och lite längre sorter. När jag är frisk ska jag åka till Anna och handla min blommor hos henne, men nu blir det frågestund per telefon.

Nu sticker jag ut i solen igen …..

Sticker in ett litet träning pip … snart är det påsk

Pip
Pip

4 kommentarer på “Nya friska

 1. Det låter som om han känner dig rätt bra, din karl! 😉
  Härligt att bara kunna lyfta luren för att få kontakt med en ”blomsterkonsult” – du måste visa bilder när balkongen är klar!

 2. Det är så roligt att planera inför sommaren 😀
  Jag blir glad av att se att du njuter av balkongpysslet!
  Vi har satt frön och jag målar redan upp en plan om att sätta
  Broccoli, blå lobelia, svarta penséer och små oranga tagetes i samma kruka! Sedan har vi en massa stockros på gång till nästa sommar.
  Det gäller att drömma medan jorden är varm. 😉

 3. Låter så härligt med att planera för balkonglådorna.
  Snart får vi sätta ut vackra blommor här med.
  Det ser jag fram till.
  Sköt om dig nu.
  Kramen Synne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s