Mötet

Påskägg på gång?
Påskägg på gång?

Igår var både jag och Watson hos frissan, Watson blev maskinklipp och duschad, så nu ser han ut som en sidenlimpa, rena vårsnaggen. Jag gillar när han är nyklippt för då ser man hans vackra ögon.

Själv blev jag kort klippt och slingad, rejält såg jag idag när jag tittade efter.

Häromkvällen när vår tjocktv dog så stack maken och sonen iväg för att köpa en ny. Maken frågade lite vilket prisklass jag tänkte mig för att kolla om vi var på samma spår. Något mer snack blev det inte och de drog iväg. Hem kom de med en låda stor så det räcker och blir över, nästan så jag tänkte att jag själv inte får plats i vardagsrummet. 40 tum, vet ni hur mycket bild det är? Jag måste erkänna att jag nog inte fattade att det var sååå stort.

Tur för maken att inte jag var med vid inköpte, jag har inte sagt något men tänkt desto mer. Hur kommer det sig att män dras så till dessa bildmonster? Vår tjocktv var 13 år kom vi fram  till och kostade en bra slant när det begav sig, den nya kostade över femton tusen … är inte klokt tycker jag, men jag tänkte på så mycket nöje vi har av en tv år efter år så det får väl kosta. När räkningen kommer är det bara att gå till långsparet och slanta upp.

Min bästa vän sedan 30 år fyller 60 år den 16 maj och jag funderar dels över vad jag ska köpta för present dels om jag överhuvudtaget är hemma då? Ni vet, om det blir en operation eller ej? Pratade i telefonen med klimakteriekärringen och plötsligt när vi pratade så insåg jag att det är imorgon som är dagen D. Tyckte nyss att det var många dagar kvar till torsdagen .. jag är helt väck när det gäller dagarna, har nog tappat kompassen tror jag.

Min vän mötte jag första gången när jag som nyinflyttad här i området inte kände en käft och blev riktigt magsjuk. Maken hade en sånt jobb då att han inte kunde bara åka hem utan invänta en som kunde ta över och jag ringde till kommunen och hörde om de hade en hemsamarit som kunde ta hand om min dotter några timmar för jag bara spydde. Visst sa hon, vi ringer till ett äldreboende och hör om en av tjejerna kan komma över och hämta dottern.

Det ringde på dörren och i den stunden kunde jag lämna min dotter till vem som helst för jag var så risig att jag inte såg vem som tog henne, en tjej bara. Hennes mamma var dagmamma så hon fick en trevlig eftermiddag med sin mamma och min dotter.

Något år senare flyttade vi till en större lägenhet i samma område. När jag då går ner i tvättstugan så står det en tjej där som säger men hej är det du? Öhh, sa jag och fattade inte ett dugg för jag kände inte igen henne. Maken var den som tog emot vår dotter när tjejen lämnade tillbaka henne.

Där stod hon nu i tvättstugan och kände igen mig och där började vår långa historia som har varit så brokig genom åren. Men jag har en sån närhet till henne och fast vi självklart har haft olika faser i vårt förhållande på både gott och ont så är hon mig så kär. Tror inte jag känner någon annan vän så väl egentligen. Kanske är det inte så konstigt när man har umgåtts och bott i samma hus så länge. Hon var även dagmamma åt sonen och dotter hade också en extra mamma i henne och hennes dotter är lite som min dotter.

Nu måste jag sätta fart ska ta dramaten och gå ner till Ica och handla, Watson är hos hundvakten idag. Påsk .. fjädrar anamma, funderar på mat i långa banor. Påsklamm får jag hos dottern på påskafton, men maken och jag ska nog äta lite ytterlammfilé vi är så förtjusta i sånt. Jag tänker färsk rosmarin och vitlök  lite lax, ägg  ja, ni vet alla hur menyer långsamt tar form. Det ska letas lite i gamla recept och stötas och blötas innan det är klart för drabbning.

Nu sticker jag …

7 kommentarer på “Mötet

 1. Var tv’n förgylld?! Våran 42″ med full HD kostade 10 000! Men… karlar! 😉
  Härligt med riktiga ur&skur-vänner så’na kan man aldrig få nog av! 🙂

 2. Det lät lite dyrt måste jag säga! jag sprang förbi en 40 tums i dag och den kostade ”bara” 9900:- Men oftast är det ju så att går något sönder har man inte tid att leta!
  Håller tummen för dig i morgon att allt så gå planenligt!
  Kram och hälsa den nysnaggade!

 3. Men så är det väl om man kan köpa det bästa, då får man betala mer, jag hoppas ju att tv:n håller nu i många år.
  Man kan ju köpa billiga tv apparater av många sorter, men så kanske man får problem längre fram.
  Men nog tycker även jag att det är ett ruskigt pris.
  Kram

 4. å jag tassar runt som vanligt å läser om dina dagar ..lämnar lite tassavtryck oxå ..kram min klon

 5. Så där är det. Plötsligt en dag så bara sker det.
  Vilken tur att det var just hon som kom som en räddande ängel.

  Det där med tv är en hel vetenskap.
  Har en 32 tums och det räcker tycker jag.

  Hoppas att det går bra i morgon nu.
  Håller tummarna stenhårt.
  Ska tänka på dig nu.
  Kram Synne.

 6. Nu har ni minsann en tv så det står härliga till! Man ska ju ta en rejäl när man ändå är igång, det är så jag tror att karlarna tänker haha. Eller så ta dom de största de kan för att kompensera något annat….. Nog sagt om det 😉 Glaad pååsk!!! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s