Tja …

Tja?
Tja?

Här sitter jag nu med min plåt med bullar som jäser, tänkte att det kan bli glada bullar till kaffet eller tröstbullar. Men jag vet inte säkert vad det blev av det hela?

Min vän ringde och sa att hon räknas som frisk, fast hon har en förändring på en binjure som de flesta människor har när de har levt färdigt sitt liv utan att det har ställt till med problem. När vi snackar binjure så är det hormoner det handlar om och man kan få en rubbning av en sån här ofarlig fettbildning eller en slags tumör.

Om man får det så antar jag att man får hår mellan brösten och sånt … kan inte så mycket om det hela. Men körtel läkaren, kommer inte ihåg vad de kallas på finare vis krinolog kan det vara så, hon ser min ev donator som frisk. Ett blodprov till på kortisolhalten i hennes blod ska tas nästa vecka, men alla svar går nu till en läkare på njurmottagningen. Hon ska sammanställa alla provsvar och sen skicka det till Huddinge, men klart är att om hon anser att det inte funkar, så kommer journalerna aldrig till Huddinge.

Jag lägger mig lågt, men tänker att det måste ju vara ok, det där med binjuren är som att ha födelsemärken fast invärtes. Massor av oss har det utan att det händer ett dugg med oss. Min skalle går det rundgång i och nu måste jag sätta mig och ringa runt till nära och kära som väntar på svar. Jag vill helst vara tyst och vara för mig själv ett tag. Är redigt trött just nu. Men jag vet ju hur alla väntar så jag ska sätta mig och ringa min mamma först.

Kram på er alla påskkärringar

14 reaktioner till “Tja …

 1. Hej
  Vilken tur du dök upp hos mig. Jag har letat din sida men hittade den inte igen. Så nu la jag dig i min blogglista och hoppas du inte har något emot det.

  Ja livet tränger på lite mera ibland och jag ser att här händer det saker hos dig också. Hoppas innerligt att allt ska stämma och du får din nya njure. Exmakens fru fick en ny njure för snart 14 år sedan och det har gått så bra för henne med den.

  Det är äldste sonen som ska få sitt andra barn till hösten.

  Hoppas du kan njuta och må gott i påsk.

  kram
  strömma

 2. Skickar en styrkekram och hoppas att du får en skön påsk med sol på balkongen, gott sällskap och kanske lite stickning.

  Kram
  Boel

 3. Ja nu blev man ju sugen på bullar till kaffet men jag får tänka på något annat så kanske det går över *s*. Ha en trevlig kväll.

  Mvh Danne

 4. Oj, det varken goda eller dåliga nyheter. Inte lätt att tackla sådant.
  Men jag håller fortfarande tummarna.
  Ät dina hembakade bullar nu, njut av dagen och försök ta det med ro.
  Det kommer gå bra. Jag känner det på mig.
  Kramen og go påske säger jag.
  Synne.

 5. Det här lät väl positivt, tycker jag, även om jag förstår att du inte riktigt vågar tro att det blir av förrän du ligger på sängen på väg till operationen… Otroligt att det ska behöva ta sån tid, men det är ju bra att de är noggranna så att din donator inte tar några som helst risker.

  Det låter jättegott med nybakade bullar! Ha en skön påskhelg!

 6. håller tummar å tår att allt ska klaffa å bli toppen toppen bra ..ha en fin påsk min klon ..kramar

 7. Tack för hälsningen blir alltid så GLAD av dej!!
  Hoppas allt går vägen… du är så otroligt stark men har förståss inget val och känner dej nog inte så, utan tvivlande och periodvis uppgiven, förbannad på allt.

  Besökte en vårdtagare med andningssvårigheter häromdagen. Han fick knappt ut luften ur lungorna och än mindre någon ny som syresatte hans kropp och ork. När han till slut pustade frm: ”Det är förjävligt!” Så stod jag bredvid, förtvivlat lamslagen och det ramlade ur mej: ”Jag förstår det…”
  -NEEEJ det gör du INTE! halvskrek farbrorn, med som jag trodde – sitt sista andetag.

  Och naturligtvis, så himla dumt, hur skulle jag ens kunna föreställa mej hur det känns att kvävas, inte få luft, känna dödsångest och panik och att tro sig ska dö med en lamslagen kvinna bredvid sig?

  Det som tröstade mej när jag tillslut lite halvt skamsen gick ut genom dörren var att, den adrenalinkick som jag i min dumma kommentar framkallade hos honom, var vad lungorna behövde för att ge honom syre. Och han log faktiskt åt mej innan jag gick.

  Ha en härlig Påsk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s