Varför kniper vi käft?

Rackarns dåligt väder vi har fått, grått och rått jag känner av min fibromyalgi och vill helst gå och lägga mig. Men idag ska Watson och jag gå vår tur och som om inte det räcker så ska jag motionscykla en stund på eftermiddagen. Började igår och tänkte för mig själv att några minuter blir det väl .. efter tio minuter klev jag av och det var helt rätt. Nog kunde jag ha cyklat säkert 20 minuter, men kroppen var helt slut upptäckte jag när jag stod på golvet igen.

I lördags tittade jag på Robinsson och blev så förbannad, insåg att det här är nog det sämsta skit som har sänts. Jag blir förbannad när de svälter ner ett gäng i ett träsk utan anledning, sen ska de tävla mot ett gäng som har seglat på en räkmacka hela tiden. Usch, jag blir så beklämd av att se de avmagrade ungdomarna som såg ut som Belsen fångar. Att inte läkaren avbröt och skickade hem framförallt den där killen de kallade Valpen. Det var ju hemskt att se .. Vad är det för underhållning? Antar att många av dessa fick men långt efter den här inspelningen, kanske för hela livet.

Hur långt kan vi alla låta tv, politiker, giriga chefer och samhället gå utan att vi reagerar? Vad är det med oss svenskar som bara knyter näven i byxfickan och inget säger mer än mummel hemma vid köksbordet? Jag är inte mycket för fransmän, men de vet hur man protesterar när överheten gör sina återkommande övertramp. De samlar dynga och häller utanför överhetens högborgar och blockerar alla trafik, gör landet till ett litet helvete för att få fram sin åsikt. Det är så även vi borde reagera, vad är det i vår mentalitet som gör att vi bara sitter här och kniper käft?

En klick intellektuella har kamperat i alla forum där endas de fått fritt tillträde till ordet. Deras tyckanden blir som en norm för oss svenskar vare sig vi vill eller ej. Varje debattprogram dyker gubbarna och kärringarna upp och slänger käft, rapar ur sig samma skit hela tiden. Mycket prat och ingen verkstad precis som politikerna. På tal om politik så såg jag att man nu vill skicka Schyman och Marit Paulsen till EU på tal om pratmaskiner, har man verkligen inga yngre förmågor som man kan sända iväg. Samma kärringar och gubbar hela tiden och inget nytt kommer ur dem och inget nytt tas in. Alla som sitter högt upp bara bevakar sina egna intressen och skiter väl fullständigt i oss och Sverige.

Det finns så mycket i vårt land som är helt åt helskotta men är det någon som bryr sig? Jo, då en del bryr sig men så länge de som bestämmer inte bryr sig blir det aldrig någon förändring. Vi har de politiker vi förtjänar kan man ju tänka .. om vi stilla tiger så får vi mest skit där uppe.

Ni vet ibland när de frågar politiker en rak fråga och de aldrig någonsin svara utan bara svamlar runt, sånt avskyr jag och inser att politiker skulle jag aldrig kunna bli. Stå där och ljuga ständigt, ha en egen åsikt är förbjudet, man ska följa partiet och lågt i tak är det. Men oroligt behöver man inte bli för sin försörjning, då det inte verkar krävas ett jäkla något av dem de bara sitter där år efter år i gräddfilen med en massa fördelar som vi andra medborgare inte har. Gratis sjukvård och medicin eller busskort, de fattiga stackarna behöver verkligen så mycket som möjligt gratis till skillnad från oss vanliga.

Hmm … var väl inte riktigt det här jag hade tänkt att skriva om men nu blev det en harang av politiskt tänkande och kritiserade Jag är på bettet som ni ser … det går väl över när jag sätter punkt här.

5 kommentarer på “Varför kniper vi käft?

 1. God eftermiddag.
  Ser frun är på hugget. Det är bra.
  Ja du, varför törs man inte öppna käften?
  Jag har kommit på mig med att våga mer och mer. Jag mailar de som styr en massa dumma frågor. (Tycker dom) Men jag får aldrig svar.
  Jag kollar ingredienser i vår mat, mailar fabrikanter men får inget svar.
  Jag klagar på våra vägar här, mailar politiker och ordförande, men får inte svar.
  Kan det vara därför vi håller käften?
  De svarar ju inte ialla fall. De tänker som så, svarar vi inte så finns vi inte…
  Men jag ifrågasätter och mailar.
  Tror det blir fler som vågar så småningom.
  Vi måste börja tala om vad vi tycker. Det hjälper inte att rösta. För de skiter i sin vallöften ialla fall. Det enda är att ställa dom mot väggen. Gång på gång. Inte ge upp, fast det känns som det enda rätta…..
  Snart måste de börja svara. När allt flera av oss vågar öppna käften!

  Hur är det annars? Hört nått nytt från Huddinge?
  Säg vart jag ska maila och sätta lite press på dom så gör jag det hihi….
  Nu får det vara bra från oss tysta svenskar.
  Nu Maggan slår vi näven i bordet och säger att nok er nok….
  Jag har börjar… Hänger du på?
  Kramen Synne.

  Ha ha jag brukar vara uppkäftig här med jämna mellanrum så mycket mer orkar jag inte just nu. Var och en får ju verka där man är i livet, jag har alltid haft svårt att hålla truten när något är fel vilket är bra många gånger men inte alltid.
  Under min sjukdom har jag lärt mig att hålla truten för jag orkar helt enkelt inte ”stå upp” just nu.
  Kämpar på gör vi …
  Kram

 2. Men det är bra att vräka av sig och det ordentligt för om ingen vågar så kan man ju tro att alla är nöjda och finner sig i allt! Fler borde säga vad det tycker och stå för sina åsikter i stället för att mumla och gnälla!
  Kram!

 3. Hej maggan!
  läser i fatt mig om din operation.
  Vad i hela friden är det som pågår???

  VAD är det med vårt samhälle?

  Vi ska ju ha ett av de bästa skyddnäten i värden med den bästa vården, det är jag uppväxt med att tro.
  Tänk om det inte är så? En massa pappersexersis och bromsklossar och principer, brist på resurser och gud vet allt.

  Hjälper det om du kontaktar expressen, aftonbladet, Janne Josefsson?

  Man undrar ju, vart man ska skrika för att rätta till det som är fel. Allt är ju klart. VAD är problemet, klart du ska ha din njure NU.

  Stooooor KRAAAAAAAAm
  Cattis

 4. Hej på dig.
  Hittade in på din sida av en slump, googlade på självbevattnande blomlådor. Skulle just gå därifrån, när jag såg att du är njursjuk.
  Jag har ”gått igenom” två donationer som dotter till en njursjuk pappa.
  Jag vill bara puscha på dig att kämpa, det är inte lätt att vara sjuk. Man skulle behöva vara frisk för att vara sjuk:-)

  Kram Marlene

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s